Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem fel a párom nevét? Nem tudok dönteni!
Mindjárt itt az esküvőnk, és én még nem tudtam eldönteni.. :/
Két variáció jöhetne szóba! Nekem mind a kettő tetszik..
(kitalált nevet mondok)
Tóthné Szabó Erzsébet vagy
Tóth- Szabó Erzsébet
Az első azért tetszik mert hagyományos, és egyértelmű belőle, h férjnél vagyok.A másik pedig azért, mert fiatalosabb.
Mind a kettőnek jó a hangzása,de nem tudok dönteni. Szerintetek? melyik a jobb, és miért?
Köszi a válaszokat!!
Ja, és elég nevetséges ez a lepontozgatás.. ezen is látszik, h sok válaszoló értelmileg milyen szinten van..már bocsánat!
Pontozzuk le a másikat, mert Ő 'né ' vagy mert kötőjeles..:D Jajj, nevetséges!
Én ha férjhez megyek az első variációt fogom választani, mert így hagyományos ÉS SZÉP szerintem.
A kötőjeles variációt, meg szerintem már "divat"-ból választják. Nagyon sok frissen házasodott ismerősömnek a kötőjeles lett a neve.
Én meg akartam tartani a lánykori nevem, de a férjem nagyon ellene volt. Én kötőjelesen vettem fel, több okból is. Egyrészt nekem nem tetszik a -né, mert nekem valahogy olyan régies, meg mintha mindenkinek tudnia kéne, hogy férjnél vagyok...
Másrészt anyukám leánykori vezetékneve ugyanaz, mint a férjem vezetékneve (tucatnév, mielőtt bárki szörnyülködne :DD ). A példádból kiindulva anyukám lenne a Szabóné Tóth Szilvia, én meg lettem volna Tóthné Szabó Erzsébet, na erre mondtam, hogy nem.
Idézlek: "ha valaki nem tud normális választ adni, akkor mi a fenének szólal meg? Komolyan...Én nem akarnám, h az én nevemet vegye fel, mert sztem az meg röhejes."
Azért ez sértő volt! A férjem nem röhejes! Ilyen formán neked sem kellett volna megszólalnod!
Minek neked tanács....
Szerintem a -né asszonynévképző csodálatos találmány. :) Mondjatok még egy nyelvet, ami ilyet kitalált!
Egyébként a a leghagyományosabb a Tóth Józsefné lenne, de az nekem nem annyira jön be, mert semmit nem mond el rólad. Viszont a Tóth-Szabó Erzsébetből tényleg nem derül ki, hogy házas vagy-e, ami alapjáraton nem baj, de ha neked ez fontos, akkor nem a legjobb választás.
Szóval szerintem a Tóthné Szabó Erzsébet az arany középút, mert az is kiderül, hogy házas vagy, mégsem adod fel az identitásodat, mert benne van a teljes lánykori neved. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!