Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Érhet vmilyen hátrány, v....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érhet vmilyen hátrány, v. megbüntethetnek mert nem intézem el a névátíratást? És mennyi lenne, hogy visszakapjam lánynevemet?

Figyelt kérdés

Megvolt a lagzi, "felvettem" a párom nevét nagy unszolásra, mentem volna intézni a papírjaimat, de a férjecském leállított, hogy minek, majd ha lejár a jogsim 2011-ben, akkor majd mindent egyszerre megcsináltatok. Gondoltam, már megint bunkó, és ezen összekaptunk, úgy, hogy most azon gondolkozom, hogy ha nem kell hozzá a párom, inkább azt intézném el, hogy maradjon mégis csak a lánykori nevem.

Ti mit csinálnátok a helyemben? Úgy, hogy még semmit nem írattam át:

1. Igaza van a páromnak, hogy ráérek 2011-ben a papírokat intézni és addig tuti nem lesz gondom a tb-vel, GYED, GYES, orvosnál, az adózásnál, határátlépésnél nyaraláskor, rendőri int.-nél...stb vagy

2. Nekem van igazam, és az a legjobb, ha visszaszerzem a lánynevemet, mielőtt még 2011-ben költségekbe verném magunkat.

Sajnos a férjemnek csak addig volt érdekes ez az egész, hogy a násznép előtt elhangozzon a névfelvétel, de pénzt egyelőre nem adna érte, én meg így most már nem is akarom, bár előtte se nagyon akartam...

2009. aug. 23. 07:40
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Én csak a személyi igazolványom és lakcímkártyámat írattam át, az összes többin maradt a lánykori nevem. Eddig még senki nem szólt meg érte, még bünti sem jött. igaz szerintem nem mindegy, hogyan hívnak most, hogy férjhez mentél, mert nekem a lánykori és a férjem neve is benne van a nevemben. Így azért nem olyan nehéz kitalálni, hogy én egyazon személy vagyok. Meg a számaid nem változnak (csak a személyin), és mindenütt az számít.
2009. aug. 23. 09:54
 22/26 anonim ***** válasza:
Akkor magyarázd el neki hogy a te adataiddal nem létezik varga a csak kiss-varga a . Ha nem érti meg akkor csináltasd meg egyedül. Nem őt büntetik hanem téged. Én a véleménye ellenére megcsinálnám
2009. aug. 23. 09:54
 23/26 A kérdező kommentje:
1 kasszán vagyunk, tehát mindent közösen fizetünk.
2009. aug. 23. 09:56
 24/26 anonim válasza:

Ahogy már előttem is írták, a személyit, lakcímkártyát, TB kártyát és Adókártyát (!) át kell iratni, amint lehet (elvileg 30 napon belül, de Mo-n annyira szar a nyilvántartás, hogy egy szavuk sem lehet, mert egy levél is egy hónap alatt jut el az ügyintézőtől a postázóba…). Nekem egyébként még így 5 év távlatából, sem igazán tudtak mit kezdeni a névváltozásommal, sőt volt egy kocsim, aminek az adója még azután is a régi nevemre jött, miután külön utánajártam, betelefonáltam, stb. hogy nem az a nevem… Mindegy, ha büntetni akarnak, úgyis megtalálnak, de neked nincs jogod pattogni. Ez van…

Szóval. Ha nem vezetsz, a jogsi talán ráér, és az útlevél is, ha nem utaztok mostanság. Ha viszont mégis, akkor ciki van, mert felemás okmányokkal nem tudsz menni...

A másik. Ha dolgozol vagy van akármilyen bevételed, a közös kassza a tiéd is, tehát vehetsz is ki belőle, nemcsak betehetsz. Arra költöd, amire szükséged van.

Még két dolgot csinálhatsz, mielőtt döntesz: 1. megkérdezed, hogy van-e lehetőség és mennyibe kerül az Anyakönyv átírása, hogy a régi neved maradhasson.

2. Utánajársz az említett okmányok összköltségének (a névátírás ilyen esetben ingyenes, maga az okmány, amiért fizetsz). Nem emlékszem pontosan, de talán az adókártyáért nem kellett fizetni, de a többi is néhány ezer Ft-ból kijön. Az okmányirodát fel is lehet hívni, nekik tudni kéne a naprakész választ.

Miután ezt megtetted, eldöntöd, hogy te melyiket szeretnéd igazából. Majd a költségek ismeretében kész tények elé állítod a férjed. Ennyi. Ki kell állni magadért, mert ha ebben nem teszed, semmiben sem teheted majd. Mi lenne, ha egy ruhát akarnál venni magadnak? …

Ha esetleg nehéz helyzetben vagytok, vegyél ki egy-egy ezrest, vagy annyit, amit még nem éreztek meg, tedd félre, és menj el, ha összegyűlt. 2011-ig semmiképp se várj!

2009. aug. 23. 10:47
 25/26 anonim ***** válasza:

Őszíntén szólva nem értem a férjedet, és Téged sem, hogy miért nem állsz a asarkadra. Felvetted a férjed nevét, tehát az esküvő óta az a neved. Ergó, nem kell hozzá sok ész, hogy a leánykori neveden nem írhatsz alá semmit, mert okirathamisításnak minősül. Azt meg ugye nem teheted meg, hogy mondjuk a mobilszolgáltatónál a férjes nevedet írod, mikor a lánykori van a rendszerben meg az igazolványodon. Legalább s személyi, lakcímkártya és a jogsi legyen meg, a többi annyira nem lényeg. Én a tb kártyámat egy év után csináltattam meg, adókártyám még mindig nincs. De csak azért, mert ezek számai úgysem változnak, marad a tb számom és az adószámom is. a tb-t azért csináltattam meg, mert a dokinál személyire nem írják át a nevet, csak a tb kártyára, és nem akartam, h a táppénzes papírba belekössön a munkáltató, hogy nem is úgy hívnak.

Amúgy ha az én férjem ilyen lenne, én tuti, már csak azért is visszavenném a lánykori nevemet. Szerencsére az én párom nem csak a látszatra ad, neki tényleg fontos, hogy én már az ő nevét hordom. Szerintem vedd vissza a leánykori neved és megspórolod a sok utánajárogatást és a sok felesleges (férjed szerint) kiadást.

2009. aug. 23. 16:39
 26/26 anonim ***** válasza:
ja egyébként meg csak a személyiért a jogsiért és útlevélért kell fizetni, az összes többi ingyenes. Ha meg ennyit sajnál rá a férjed, akkor ott már gáz van sztem.
2009. aug. 23. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!