Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti beszámítattnátok az aranyotokat a gyűrű érdekében?
A párommal nagyon szeretnék már összeházasodni egy sima, egyszerű polgári szertartásra gondoltam. A helyzet az hogy nemrég született meg a babánk így egyenlőre még a kilátástalanabbnál is kilástalanabb az esküvő gondolata mert másra kell a pénz. Viszont az általános iskolai ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és fülbevalót a dédimamámtól. Tudom hogy soha nem fogom őket hordani mert utálom az arany ékszert. (A gyűrűn kívül) Ha ezeket beszámítatnám az árba, fillérekből kijönne a gyűrű. De nehezen válok meg a tárgyaktól meg hát ballagási ajándék volt, félek hogy megbánnám... Pedig egyáltalán nem az én stílusom, max a 60 éves magamon tudom elképzelni. 6 éve csak porosodik egy dobozban.
Ti mit tennétek?
Mi beszámítottuk, de csak olyanokat, amik nem annyira sokat jelentettek: távoli rokontól kapott nagy, csicsás gyűrű, ami háromszor akkora volt, mint az ujjam, régi, fél pár fülbevalók, a páromnak is volt régi gyűrűje, amihez nem fűzte emlék, volt egy talált arany nyaklánc... A végén úgy jött ki, hogy a két gyűrűért hatvannégyezer helyett tizenhatot fizettünk.
Viszont van olyan fülbevalóm, amit mamámtól kaptam (az övé volt még lány korában), amit igaz, hogy nem hordok, de nem válnék meg tőle. Úgyhogy mi csak olyanoktól váltunk meg, amiknek nem volt komolyabb érzelmi értékük.
Emlékek egyáltalán nem fűznek hozzá, ráadásul a dédim még él szerencsére de ha már nem lesz, akkor sem ezek miatt fogok rá emlékezni.
Megnézem melyikkel járnánk jobban, bár az olvasztásnak jobban örülnék. Ha megfelelő ár lesz így a gyűrűkért, akkor eladom. De elkótyavetyélni nem fogom.
Köszönöm a válaszokat!
Megtaláltam az ékszereket, nem hiszem hogy sokat kapnánk érte, beolvasztatásból meg nem jönnének ki a gyűrűk. Azt hiszem marad a gyűjtögetés.... :(
Mindenkit felpontoztam, köszi a válaszokat még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!