Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti beszámítattnátok az aranyotokat a gyűrű érdekében?
A párommal nagyon szeretnék már összeházasodni egy sima, egyszerű polgári szertartásra gondoltam. A helyzet az hogy nemrég született meg a babánk így egyenlőre még a kilátástalanabbnál is kilástalanabb az esküvő gondolata mert másra kell a pénz. Viszont az általános iskolai ballagásomra kaptam egy arany nyakláncot és fülbevalót a dédimamámtól. Tudom hogy soha nem fogom őket hordani mert utálom az arany ékszert. (A gyűrűn kívül) Ha ezeket beszámítatnám az árba, fillérekből kijönne a gyűrű. De nehezen válok meg a tárgyaktól meg hát ballagási ajándék volt, félek hogy megbánnám... Pedig egyáltalán nem az én stílusom, max a 60 éves magamon tudom elképzelni. 6 éve csak porosodik egy dobozban.
Ti mit tennétek?
Biztos nem olvasztatnám be a gyűrűbe, inkább megvárnám míg lenne elég lóvé
Különben már nálunk is felvetődött az ötlet, mert Anyuék gyűrűje is nem tudom hány éve csak áll, de nem akarja egyikőjük sem beadni vagy új ékszert csináltatni belőle, hiába nem hordják már, munka miatt is
20/F
Szia, nekünk nagyon sok olyan arany ékszerünk volt, amit ajándékba kaptunk (ballagás, Karácsony) és nem szerettük, nem hordtuk. Mi az Orex-nél számíttatuk be, volt benne ezer éves fülbevaló, nagyitól kapott aranylánc jézuskával meg a férjemnek egy ronda pecsétgyűrű, amit soha nem vett fel, iszonyat béna karlánc meg ilyesmi. Mi egyáltalán nem bántuk, mert a sárga aranyat amúgy sem szeretjük, fehérarany gyűrűket választottunk, amit boldogan hordunk, csodaszépek és nem tudtuk volna megvenni, ha ezeket a nem hordott aranyakat nem váltjuk be.
Szerintem ne legyen bűntudatod, hiszen a kapott ajándék a tiéd, azt csinálsz vele, amit akarsz és egy szép gyűrűt készülsz belőle venni, amit életed végéig szeretnél hordani, nem wellnessezni mész belőle.
Én simán.
Nekem is volt régi aranyékszerem,amit sosem fogok hordani,ötvösnek adva beszámitotta és nem fillérekért.
(akkor volt átlag 8ezer az arany grammja ha venni akartam készen,ő 6ért számolta be)
hát ha irtózol attól az ékszertől és nem kötődsz hozzá érzelmileg, akkor legyen belőle gyűrű.
De a házasságot gyűrű nélkül is megkötik, csak szokás, hogy van gyűrű is.
Én spec nem tudnám de nem gond ha te igen.
Mi ezüst gyűrűt vettünk az esküvőre és egyetlen egyszer akkor volt rajtam az aranyláncom amit a nagymamámtól kaptam ballagásomra. a nagymamám májusban halt meg és most volt az esküvőnk októberben.
Nekem sokat jelentett....
Mi ötvöshöz mentünk és beolvasztattuk. A gyűrűk nagyon szépek lehhet és nem olyan kis gagyi, belül üreges vacakok, mint amit olcsón kapni hanem tömör arany és ráadásul csak a munkadíjat kellett így kifizetni: grammonként 2000 ft-ot.
Ha aggályaid vannak az emlékek miatt, akkor gondold azt, h a désimama ajándéka így tovább él, hasznos is lesz. Hasznosabb, mint ha a egy dobozban állna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!