Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A koszorúslányok ruháját a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manócska0918 kérdése:

A koszorúslányok ruháját a jegyespárnak kell kölcsönöznie, vagy minden megkért koszorúslány fedezi a ruhája bérleti díját?

Figyelt kérdés
Jövőre lesz az esküvőnk, és szeretnénk a családban az összes lánykánkat koszorúslánynak. Kicsit drága lenne nekünk, ha minden ruhát mi fizetnénk! Kb 10-12 lányról van szó...
2012. nov. 12. 21:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Én is úgy gondolom, hogy ha nincs extra kivánságod akkor nem kell állnod. Egyébként is attól, hogy megkérsz valakit, hogy ha szeretne legyen a koszorúslányod nem kötelező ellvállalnia senkinek. Úgyhogy igazából nem versz senkit kölségbe. Mindenkinek a maga döntse.
2012. nov. 12. 22:47
 12/19 anonim ***** válasza:
18%

7. voltam.

Na, arra nem gondoltam, ha egy rokont felkérsz koszorúslánynak, a másik megsértődik..:)

Így nem sok. Ha nem szabod meg a ruhát, nem is kell kifizetned. Mindenki olyat vesz, ami neki tettszik.

Amúgy sem mennének meztelen..:)

Sok boldogságot !

Tényleg nem egyszerű egy esküvő szervezés..

2012. nov. 13. 05:00
 13/19 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem amikor felkéred őket, akkor említsd meg, hogy sajnos te nem tudod állni a ruhát, de nagyon szeretnéd ha koszorúslány lenne, ezért ezt kéred ajándékba, más ajándékkal ne készüljenek. Lényeg, h mondd meg egyértelműen hogy mi a helyzet. Aztán minden koszorúslány keres a pénztárcájának megfelelő ruhát, és nem lesz így senkinek plusz költség, mert amúgy is vettek volna ajándékot. Nálunk is hasonló módon szokták megoldani, annyi hogy a menyasszony szokott venni még egy jelképes dolgot mindenkinek,hogy valamennyire egység legyen pl: egyforma hajdísz, vagy kis párszálas csokor. Ez igazán nem nagy összeg, főleg, ha 10-12-t rendelsz valahol, biztos kapsz kedvezményt is, de azért mutatós, mert valamennyire egységet tart.
2012. nov. 13. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

hát....nálunk úgy lesz, hogy a barátnőim lesznek a koszorúslányaim...és hát ők pár évvel ha fiatalabbak...megmondtam, ha szeretnének koszorúslányok lenni, lehetnek, de én sajnos nem tudom állni az ő ruhájukat is, pedig szeretném....ők szeretnének, számukra valahogy egyértelmű volt, hogy ők állják, és még abban is megállapodtak, hogy varratnak egy alapruhát, amit majd egyéni izlés szerint diszitenek magukra:) és persze még így is olyan kedvesek, hogy megkérdik, hogy nekem megfelel-e:) de persze én rájuk bízok mindent, és tudom, ismerem őket, hogy nézik az én szempontjaimat is, pedig tényleg rájuk bíztam mindent:) imádom őket!:)

24L

2012. nov. 13. 09:21
 15/19 anonim válasza:
18%
nekem is jövőre lesz a lagzi, mi úgy csináltuk, hogy megkérdeztük azokat akik szeretnének koszorúslányok lenni (szülőket, a kicsiknél), hogy anyagilag betudják-e vállalni. És én csak annyit kérek az idősebbektől, hogy a szín milyen legyen, minden mást rájuk bízok. A kicsik meg amilyet szeretnének, mivel ott nem olyan egyszerű...
2012. nov. 13. 12:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Nyilván felnőtt koszorúslányok esetében, ha olyan ruhát varrat, amit később fel tud venni, akkor oké,hogy ő fizeti. De ha van valami konkrét kívánságot, ill. a kicsik ruháit, szerintem neked illene állnod!
2012. nov. 13. 14:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban két érintett lányka volt, mivel még nem voltak esküvőn felajánlottam hogy lehetnek ha szeretnének de mindent rájuk bíztam...

Milyen legyen a ruhájuk stb....a virágokat én álltam,de ők választották....

2012. nov. 13. 18:36
 18/19 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk úgy volt hogy elmentünk unokatesómmal meg a többi koszorús lánnyal kiválasztani az egységes füzős felsőrészt (ezt mindenki magának állta, 3600 ft, ez nem akkora költség senkinek), az szoknyát pedig unokatesóm varratta mindenkinek, semmi extra csak egy felső színével egyező A vonalú szoknya (ez azt hiszem, hogy anyaggal együtt 3-4 ezer volt). Végülis így senkinek nem volt vészes ár, persze 15-20 főnél már ez is nagy költség, mi csak 4-en voltunk. És a ruhát később is tudjuk használni, együtt is, külön is.
2012. nov. 15. 19:58
 19/19 anonim ***** válasza:
nálunk mindig úgy van,hogy meghívnak elmondják,hogy lehetünk koszorúslányok,ha akarunk. nincs megszabva,h milyen lehet a ruha,és nem úgy van mint a filmekben,hogy a menyasszony barátnői a koszorúslányok.semmi szerepünk sincsen,csak feldobjuk a menetet és jól érezzük magunkat a habos-babos ruhákban. mindig mi fizettük a ruhákat magunknak
2013. máj. 22. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!