Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titokban szeretnék megházasodni, úgy, hogy a párom se tudjon róla, csak ott derüljön ki. Hogyan lehetséges ezt kivitelezni?
Belátom, persze, ez természetes... csak egész éjjel ezen rágódtam, hogy kivitelezhető-e. Sebaj. Azért kíváncsi leszek mit szól az ötletemhez, :)
Egyébként ruha téren nálunk is ez a helyzet, bármi tetszik nekem, az neki nem annyira, "nem olyan a szabása" - szokta mondani.
Egyébként mindig én mondtam neki, hogy minek az a papír, ha több, mint 8 évig elvoltunk nélküle, de ő nagyon szeretné. És bár sok ember hibája az, hogy miután megszületett a gyermek, akkor házasodnak össze, mi is így teszünk majd. Hiszen már egy család vagyunk és ezt olyan jó kimondani, csak egyedül én nem viselem még a párom nevét. Szóval nem azért megyek hozzá, hogy ezzel láncoljam magamhoz, hanem, hogy még szorosabbá, még szebbé varázsoljuk EGYÜTT ezt a kis hármast!!!!
12:53-as beíró vagyok
Kedves Kérdező!
Már ne is haragudj, de ez a bevezetődből nem tűnt ki, hogy nő vagy, sem az, hogy már van egy közös 2 hónapos gyereketek... (Ezt nekünk miből kellene kitalálnunk?)
Így még furcsább ez az egész : ne haragudj, de ezt nem tudom elhinni, hogy a párod nem talált EDDIG alkalmat arra, hogy megkérje a kezed, vagy legalább 1 gyűrűt vegyen???...
Tényleg, ez nagyon olyan így, hogy olyan helyzetbe akarod hozni, hogy ne legyen lehetősége kibújni a házasságkötés elől!
Szerintem inkább ülj le a pároddal és mond el neki : neked fontos a házasság, nagyon szeretnéd, ha megkötnétek, úgyis szeretitek egymást, úgyis együtt éltek, már van egy közös gyereketek is...
Ne haragudj, de ez a katolikus/református családi vallás is csak kibújás : manapság akármelyik templomban vállalkoznak az ökumenikus szertartás megtartására, dehát most is "csak" polgári szertartásról lenne szó, akkor?...
Azt is érdemes lenne alaposan átgondolni, hogy mennyire nagy sértés lesz ez a szüleitekkel szemben!!! 8-[
Gondolj bele : még meg sem hívjátok a szüleiteket egy ilyen eseményre?... (Nekem rettenetesen rosszul esne, ha ezt tenné velünk valamelyik gyerekem.)
Mondjuk, nem csodálom, hogy a párod szépen "elringatózik" ebben a számára nagyon kényelmes állapotban (van családja, párja, gyereke, mégis hivatalosan független maradhat), ő maga nem fogja szorgalmazni, hogy változtassatok.
Első válaszoló vagyok. Azt olvastam pszichológiai könyvben, hogy ha az ember azt mondja "egyébként", akkor egy számára fontos dolgot akar közölni :)
(egyébként):) van benne igazság
Nem mondtam, hogy a kérdésből ki kellett volna derülnie, hogy nő vagyok-e vagy sem, azt sem akartam titkolni, hogy van gyermekünk, egyszerűen azért nem írtam le, mert most az volt a fontos, hogy el tudom-e intézni a tudta nélkül az anyakönyvvezetőt. Tehát engedi-e az állam? A kérdés nem az volt, hogy a párom mit szólna hozzá. Nem vitatkozni szeretnék, csak mondom.
Egyébként leírtam (már megint ez az egyébként:)), hogy már megkérte a kezem és, hogy ő pendítette meg először, hogy menjek hozzá.
A vallással kapcsolatban annyi, hogy a család templomit akar (család alatt nagyszülőket értem, szülőkről később), a katolikus katolikus templomban, a másik a másikban és, hogy ne legyen vita, mi ezért akarunk csak polgárit.
Az, hogy a szüleinket megbántjuk-e: a párom szülei modernek és beletörődnek: amit a gyerek akar. Az én szüleimről ne beszéljünk, sajnos alkoholisták, 14 éves korom óta a nagymamám nevel, nem volt könnyű életem. Ezért sem akarnék nagy lagzit, én a szüleimet enm merném elhívni, eleve piásan állítanának oda, nekem ez a stressz nem kell a nagy napon, inkább elvonulok a párommal és csendesen összeházasodunk.
Még annyit, hogy Apa hazaért és ő azt mondta, hogy tetszett volna neki az ötlet. Lehet, hogy mi látjuk rosszul a dolgokat és hatalmas esküvő kellene, de én arra már nem igazán vágyom.
Félreértés ne essék, így is boldog vagyok a párommal és a kisfiammal.
"Ő maga nem fogja szorgalmazni, hogy változtassatok"
Ő említette először, megvette a gyűrűt és egy titkosan szervezett vacsorán megkérte a kezem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!