Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Megérdemlik, hogy ott legyenek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megérdemlik, hogy ott legyenek?

Figyelt kérdés
DEc.ben lenne az esküvő,amit teljesen én és a szüleim fizetnénk,mert a vőlegényem villanegyedben élő szülei azt mondták nem tudnak egy ezrest se adni,se más módon segíteni(pl.segíteni süteményt készíteni,v csak simán jó szóval)ennek ellenére az esküvő részleteibe beleszólnak.(pl.méert ilyen torta stb.)Én kellemetlenül érzem magam ha ott lesznek,ráadásul plusz 8 fő nem kis pluazköltség.nem tudom mi legyen 21/L

2012. nov. 4. 16:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
51%

Nem értitek, hogy nem az a bajuk, hogy nem fizetnek?

Az a gond, hogy semmiből nem szeretnék kivenni a részüket.

Az egésznek más hangulata alakul ki, amikor a család KÖZÖSEN szervezkedik és örül a nagy napnak.

Azért egy sütemény sütés, kedves gesztus volna és nem is nagy feladat. MÉgis csak a fiukról volna szó.

Nekem is rosszul esne, ez egyértelmű!

Másrészről a villanegyedben laknak, NEM ELVÁRÁS, csak érthetetlen, hogy ha anyagilag jól állnak, miért nem támogatják, NEM ŐT, a fiukat!!!

De persze nem kötelező, viszont én a gyerekemet mindenben támogatnám,úgy ahogy csak tudom! Számomra is szokatlan ez!

2012. nov. 5. 10:00
 22/31 anonim ***** válasza:
73%

Figyelj,ebben ne te dönts,hanem a párod.

Nálunk ugyanez van,csak én vagyok ilyen szülőkkel megáldva.

Párom szülei saját gyerekükként szeretnek engem is kb,segitenek ahol tudnak.

Én szüleim évente egy illemlátogatás amikor megnézik hogy élek-e még és ennyi.

Esküvőre meg se hivtam őket,megmondtam hogy nem érdekel,nem fogják elrontani azt a napot.

Nagyszüleim ott lesznek és kész.

(anyagilag nem segit senki,nincs rá szükségünk szerencsére,de szeretetet csak párom szüleitől,én nagyszüleimtől kapunk,nem vagyok hajlandó olyat meghivni aki le se ...)

N

2012. nov. 5. 10:35
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
A mi esküvőnk nyáron volt.A szüleink anyagi helyzete eltérő.Az egyik család jól áll,a másik nem.Mi úgy döntöttünk,hogy nem kérünk segítséget,így egyik család sem kerül kellemetlen helyzetbe.A saját erőnkből szerveztük meg az esküvőt.Eszünkbe sem jutott,hogy,ha nem sütnek vagy nem fuvaroznak vagy,ha egyáltalán nem ajánlják fel a segítségüket,akkor nem kívánatos személyek lesznek az esküvőnkön.Soha nem tudtam volna kiejteni a számon,hogyha a párom szülei nem segítenek,akkor ők csak plusz kiadást jelentenek,maradjanak otthon.Ha a férjem úgy dönt,hogy neki rossz a kapcsolata velük és őt nyomasztaná a jelenlétük,akkor megérteném,ez az ő döntése,de csak a segítségnyújtás megtagadása miatt,nem jutna eszembe,hogy arra kérjem a párom,hogy őket ne hívjuk meg,mert minek etetni őket,ha úgysem szálltak be semmibe.
2012. nov. 5. 11:09
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, általában milyen a viszonyod velük. Ha nem fizetnek, nyilván nem kell hagyni, hogy beleszóljanak a részletekbe, de meghívni azért illene őket. De ezt a vőlegényednek kell eldöntenie, mert az ő családja.
2012. nov. 5. 23:31
 25/31 anonim ***** válasza:
67%

"ugye nem gondolod, hogy nem mennek oda a fiúk esküvőjére?"

Nem fiúk esküvője lesz, hanem egy fiú és egy lány esküvője, amint az a kérdésben olvasható. Amire te gondolsz, az a "fiuk". Nem ártana megjegyezni, mert elég vicces dolgokat bírtok így írni.

2012. nov. 5. 23:32
 26/31 anonim ***** válasza:
22%
Nem olvastam még a többi választ, de szerintem ha tényleg semmit nem segítenek (mint írtad, még egy sütit sem sütnek, most ez komoly?????) anyagilag sem és a készülődésben sem, akkor SEMMI joguk beleszólni SEMMIBE. Nem tudom jelenleg milyen anyagi körülmények között élnek, de ha szegények is, egy kis süteményt süthetne, ha pedig nem szegények, akkor a menyasszony részét (ruha, a te rokonságod) a szüleidnek kellene állni, viszont a vőlegény ruháját, az ő rokonságának az étkeztetését az ő szüleinek, a többit pedig közösen. Szóval szerintem ha van pénzük és jönni akarnak fizessék az ételt, vagy nem jöhetnek, ennyi.
2012. nov. 6. 10:22
 27/31 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Ha jobban belegondolok azért meghívnám őket pusztán tiszteletből, nem azért mert megérdemlik, de azért bedobnám, h fizessék az ételt (kizárólag akkor ha van pénzük, és pusztán szemétségből nem segítenek)
2012. nov. 6. 10:24
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
A párod ehhez mit szól? Rábólintott? Mert az elég furcsa lenne... Lehet, hogy a párod szüleinek veled van baja (sőt ez tűnik a legvalószínűbbnek), azért nem akarnak segíteni. Egyébként meg ha képes vagy ilyet mondani, hogy azért, mert nem adnak pénzt, nem jöhetnek, akkor meg is értem, hogy nem akarnak anyagilag áldozni erre a frigyre... Azt megértem, hogy a beleszólásuk neked nem tetszik, jogos, de mi az, hogy neked kellemetlen, hogy ott lesznek? És ha a párodnak az gáz, ha a te szüleid vannak ott? Plusz 8 fő meg nem akkora pluszköltség, már bocs, hacsak nem fejenként mondjuk 20ezer a kaja (de ha ennyit fizettek x másik vendégnek, akkor meg van miből, azt hiszem). Alapból nem is kalkuláltátok be ezekszerint a párod családját? Egyébként a párod miért nem fizet, ha te is tudsz? Vagy az, hogy te fizetsz, az már a közös kasszátokat jelenti? Sok szerencsét ehhez a házassághoz.
2012. nov. 6. 19:04
 29/31 anonim ***** válasza:
Kedves 28-as kommentelő!annyit hozzátennék,hogy azt félreértetted,hogy neki nem az anyagiakkal van a baja hanem,hogy pl egy tálca süteménnyel sem szállnak be!Nem a pénz a lényeg!Ha szegények lennének is illő legalább egy kis sütit adni!Végül is csak a gyerekükről van szó!Nem?
2012. nov. 7. 01:32
 30/31 anonim ***** válasza:
79%
nem, nem értettem félre, a kommentelőknél is látom, hogy ezen megy a veszekedés, mert elvileg egyesek nem értik meg, hogy nem a pénzzel van baja. Szerintem a vőlegény családjának valami problémája van az esküvővel és/vagy a menyasszonnyal, esetleg a saját fiukkal. Ettől függetlenül a ne menyasszony döntse már el, hogy a vőlegény szüleit meghívja-e vagy sem. Tény, hogy én is felidegesíteném magam a helyében, gondolom be is szólnék nekik, ha beledumálnak a részletekbe, de az, hogy mivel ők fizetnek, ők is döntik el, kit hívjanak meg... na ez nem normális dolog. Persze ha a srác sem akarja ott látni a szüleit, az más, de a kérdésből nem ezt vettem ki.
2012. nov. 7. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!