Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerülne körübelül így az esküvőnk?
Egy kisebb esküvőt szeretnénk,kicsi a költségvetés.
25-30 fő lenne,gondoltuk kibérlünk egy helyet itt ahol lakunk van egy jó nem drága,lehet vinni az ételt a sütit.Ennyi főre mennyibe jönne ki az étel amit főzni sütni kéne+süti és italok?Akinek van hasonló tapasztalata kérem ossza meg velem.
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy milló alát tudjatok vinni az árat sajna....
Mondjuk ez sok mindentől függ...nehéz így válaszolni a kérdésre.
Attól függ milyen kaják milyen sütik,mennyire piás a társaság.
Ki lehet hozni 30 ezerből(tyúkhúsleves,rántott hús,házisütik) is és 3millióból(kaviár,flancospezsgő,stb) is.
első: 1 millió alá?
Nyári esküvőn amin voltam 600ezerből volt meg 20 főre úgy hogy éttermi kaja,50ezres torta,bolti sütik,menyasszony ruhája 100ezer,virágok...
Rendezvényszervező vagyok 10 éve, szerveztem egy jópár esküvőt, a legolcsóbb amit fizetett egy pár az 800 ezer forint volt...nyílván ki lehet hozni olcsóbban ha egy csomó mindent kihagy az ember, vagy a legolcsóbbat választja és saját maga szervezi az egészet.
Én sajnos elfogult vagyok ebben a témában :)
Persze, hogy egymillió, ha pénzsóvár emberekkel találkozik az ember. Egyrészt a rendezvényszerezők horribilis összegeket kérnek el(bár érthető, meg kell élniük valamiből), a virágosnak ha mondod, hogy esküvőre lesz, akkor 3* annyiba kerül a virág és így tovább..
Ha italnagykerből hozod a piákat, vagy olcsón ismerőstől pálinkát és bort, stb. Vagy a sütik nagy részét ti sütitek és mondjuk az esküvői tortát rendelitek csak, akkor az szintén olcsóbb. A cukrásznál nem kell mondani, hogy esküvőre, lehet az évfordulóra is, aztán majd a végén ti raktok rá egy esküvői marcipán díszt. A ruhánál ez nem igazán kivitelezhető, ott egyszerűen meg kell találno a jó helyet. Az étterem díszítése lehet félig az étterem dekorációja(szoktak vállalni néha ők is..terítő, székszoknya stb.), asztaldekorációt ti csináljátok, stb. Szóval egészen olcsón ki lehet hozni az esküvőt. Én majd a 90 fős esküvőt szeretném maximum 1,5 millióból kihozni és már számolgattam és meg lehetne oldani.
Szóval ne hallgass rendezvényszervező barátunkra, mert az én 90 fős esküvpmet tuti nem hozná ki 4 millió alatt...
Ostoba emberek foglalkoznak csak esküvőszervezőkkel.
Nem a Dallasban élünk...
12 vendégre nekünk így jött ki, (ehhez csak a plusz 8 fő fogyasztása jön pluszban neked):
vendégváró otthonra, szendvicsek, üditők, pogácsa és sütik (minden rendelve): 25ezer
smink 3 hölgynek, frizura 5nek: 25ezer (én fizettem, örömanyáknak,tanunak, koszorúslánynak + magamnak)
ruha:80ezer
öltöny: volt már, eljegyzésre vettünk egy szépet
ing a vőlegénynek:12ezer
cipő és harisnya: 3500
fátyol:17ezer
ebéd étteremben, menüről választva, külön teraszon koktélokkal: 90ezer
anyakönyvezetőnél terembérlés: 12ezer
pezsgő koccintáshoz: 3ezer
templomban: virágdíszités 18 ezer, orgonista 5ezer (lelkész nem kért pénzt, ránk bízta, hogy adományozunk-e, amúgy is szoktunk)
fotós: 60ezer (3 órát volt velünk, a szertartások utána hazament, ebédről saját képek vannak)
csokor: 4000
taxi minden emberre, mert tőlünk indultunk: 4ezer
Mint látod, ez nem is volt visszafogott annyira (mégse milliük), szerintem te a 20 vendégeddel meg tudnád csinálni max. 400ezerből, mert akkor a kajára kell csak többet számolni. Ráadásul ezt mind Budapesten szerveztük az első kerületben. Ha magad szervezed, össze lehet hozni ügyesen.
Kihoznám azt is 1 millóból , csak tőled függ miből milyet akarsz, hogyan és hol, valamint mit akarsz elhagyni az alap kérési listából ;)
Persze aki alapból kiskölstségetésű esküvőt akar annak felesleges mennie szervezőhöz, mert az csak plusz 100 ezer forint :)
Mindenki döntse el mit szeretne,én imádom amit csinálok és szeretem látni az embereken a boldogságot ez a legjobb az egészben! Nem mindenki szívtelen, pénzéhes dög bármennyire is furcsa :)
2000-ben 20főre fizettem az étteremben 15.000ft-ot, úgy, hogy a kaja finom volt és rengeteg.
Persze, lehet rázni a rongyot, meg anyukával felvetetni milliós személyi kölcsönt hozományra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!