Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjhez mentem, de ezzel a névváltoztatással egy valamit nem értek. Van a lánykori nevemen egy kocsi! Azt is akkor át kell íratnom megint? Vagy maradhat úgy? Mennyi ennek a költsége?
Igen, át kell íratnod. Ha jól tudom és nem változtak az árak, a törzskönyv + forgalmi összesen 12000Ft.
Ha netán hitel/lízing is van rajta, a bank hozzájárulása is szükséges (rólam ezért is pénzt húztak le).
én nem írattam át semmit, amikor férjez mentem. kb 5 évig minden a lánykori nevemen volt. Aztán el is váltam. Nem kellett visszairatni :D
És semmi gond soha nem volt belőle. Igazoltatásnál, kocsi vizsgáztatásánál, és külföldre menetben sem.
Jogszabály alapján át kell íratnod, de az okmányos kollégák szerint pénzkidobás. Az autó akkor került a nevedre, amikor még a születési neved használtad, ez van az adásvételi szerződésben is, ezért van ez a törzskönyvön is. A forgalmi ugyanúgy.
A jogosítványt viszont mindenféleképpen le kell cserélni, mivel az személyazonosság igazolására alkalmas okmány, így a nevedet pontosan úgy kell tartalmaznia, ahogy a központi nyilvántartásban szerepel. Ezért meg is büntethetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!