Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Le kellene mondani emiatt a templomi esküvőt? Ti mit gondolotk?
Barátnőm kikérte a véleményem de nem vagyok biztos mit tanácsoljak neki.
Nem katolikus sem ő, sem a párja de a család miatt szeretnének templomi esküvőt. Most vannak túl a 3. jegyesoktatáson és úgy érzik, hogy ez az egész csak képmutatás, ők nem hisznek benne. Nem éltek eddig sem hívőként, ezután sem fognak és a gyerekeiket sem ebben a szellemben fogják nevelni.
Emiatt gondolkoznak azon, hogy lefújják a templomi esküvőt de félnek a család reakciójától.
Ti mit tanácsolnátok?
Szerintem nem gond, ha lefújják, sőt...
Az menjen templomba házasodni, aki tényleg úgy is érzi, díszletnek lehet mást is találni, viszont aki hívő, annak rosszul esik valahol, hogy puccparádénak használja a templomot, és azt se tudja, hogy mi történik ott.
Nekünk sem volt templomi esküvőnk, mert nem vagyunk vallásosak. Volt egy kis duzzogás a férjem családja részéről. Az anyukája vallásos családból származik, ő is az. A sógornőmék is De a férjem nem. Nagymamája azóta nem kedvel igazán :)
Mi sem akartunk képmutatásból ott állni egy órát. Mindenki megemésztette a dolgot.
Bocsánat: "hivatalosan" katolikusok, meg vannak keresztelve és voltak elsőáldozók is, de nem élnek katolikus életet.
A szüleik, nagyszüleik igen.
Én lefújnám. Ha nem érzi jól magát az ember az oltár előtt, akkor ne csinálja, még a család kedvéért sem.
Ismerősömék meg pont az ellentéte volt, ők akartak templomi, de csak azért, hogy legyen, viszont megmondták a papnak, hogy hagyjon el minden sallangot, így templomi ceremóniát letudták fél óra alatt (de lehet annyi se volt). Persze azóta már elvált az akkori férjétől, viszont az egyház szemében még házasok, de a csaj már úgyse akar több templomi esküvőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!