Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg nem illik esküvőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem illik esküvőre hosszú ruhát venni vagy ez csak valami GYK-s törvény? Iyenről még nem hallottam!

Figyelt kérdés
Az rendben van, hogy nem lehet az ember feketében, fehérben pirosban/vörösben, na de hogy hosszú ruhában sem lehet??
2012. okt. 1. 14:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Fehérbe ne legyél ennyi. Én már voltam esküvőn fekete nagyestélyibe és nem néztek ki.
2012. okt. 1. 14:45
 12/19 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem az esküvő egészétől függ.

Ha kicsi, nincs templomi, limuzin meg pillangóröptetés (stb), akkor gáz a hosszú ruha.

Ha meg több milliós luxuslagzi, akkor simán mehetsz nagyestélyiben is.

2012. okt. 1. 14:50
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ebben nyugodtan mehetsz.

Az volt a túlzás, amit az - ezek szerint - másik kérdező linkelt. Az báli ruha, de még azon belül is puccos bálba való csak.

2012. okt. 1. 14:59
 14/19 anonim ***** válasza:
47%

Először is nincs olyan, hogy GYK-es törvény, mert itt csak kérdések vannak és válaszok, amelyeket TANÁCSOKAT adnak (jó esetben).

Egyéb esetben sem törvény, hogy mit vehetsz fel hova, hanem csak szokásjogon alapuló illemszabály. Nem büntetnek érte, nem bűnöző leszel, ha megszeged, hanem elutasítanak és kivetnek az adott társaságból - de attól még nem leszel bűnöző, és nem biztso, hogy te hibáztál. Lehet, hogy az adott társaság túl sznob.

Vissza a kérdéséedhez:

azt szokák mondnai, hogy esküvőre nem illik túlöltözni a menyasszonyt. Mivel az ara hagyományosan fehérben van, ezért a fehér általában nem illő más nő számára (csak kombinálva más színekkel). A piros szintén a menyasszony színe, illetve az újasszonyé, ezért a piros sem ajánlott. A fekete hagyományos jelentésében a gyász színe, ezért nem ajánlott, de ha pl. koktélruhában mégy, és odafigyelsz a kiegészítőkre (kalap, sál vagy stóla, kesztyű, tűska, cipő, ékszer), akkor nagyon elegánsan meg lehet ezt is oldalni.

A farmer, a tornacipő és társai valóban nem esküvői viseletek,azért általában erpsen kinézik az embert és megszólják (szerintem jogosan).

Ezen felül abban mégy, amiben jól esik. A hosszú ruha elegéns, de tudni kell viselni. Ha először van rajtad, akkor gyakorolj előtte otthon: vegyél fel egy magas sarkú cipőt és szépen gyalogolgass. Ha van lépcső a közelben akkor azon is: le és fel.

Tempomire mindig térd alatti ruha illik és eltakart váll, tisztán elegánsabb megjelenés, mint polgárira vagy a buliba.

Tipp: nézegesd a bunte (www.bunte.de) és társai "Royal" rovatát. Én mindig tőlük tanulok. Ott aztán senki sem hibázik a megjelenésben, aki valamit is ad magára.

2012. okt. 1. 16:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, itt az újabb "törvény", se fehér, se fekete, se piros, most már hosszú ruha se...

És, akinek olyan oszlop, tönk, elefánt lába van, mint egy fatörzs, és vastag a bokája, az mit vegyen fel, ha nadrágot nem akar?

Mutogassa a lábait térdig érő szoknyában?

Kérdező, azt veszel fel, amit akarsz, csak elegáns legyen!

2012. okt. 1. 19:07
 16/19 anonim ***** válasza:
85%
Ez a ruha teljesen jó. Az alapszabály pedig, hogy nem illik túlöltözni a menyasszonyt, én akkor szoktam mellőzni a földig érő ruhákat, ha tudom, hogy a menyasszony rövidben vagy nagyon egyszerűben lesz. (Egyszer majdnem felvettem egy hosszú nyakba-kötős ruhát, aztán nem voltam biztos benne és mégis térdig érőben mentem. A menyasszonynak nagyon egyszerű, nyakba-kötős ruhája volt, kb csak a színe tért volna el, örültem, hogy a rövidebbet vettem.) Szóval ha tudod milyen a ruhája, akkor nincs kockázat, mert látod, hogy meddig mehetsz el.
2012. okt. 2. 10:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Jézus. Ekkora baromságot életemben nem hallottam. A hosszú ruhával semmi probléma (kivéve, ha ilyen csicsás báli hercegnős gyöngyös, bár ez is inkább az én ízlésem szerint, nem kőbe vésett törvény).
2012. okt. 2. 10:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is mentem már hosszú ruhában esküvőre vendégként. Ha nem nagyabroncsos, akkor szerintem vedd fel nyugodtan.

Hülyeség, hogy csak rövidebb ruhába szabad menni. És aki nem akarja mutogatni a lábát? Inkább az a gáz, ha valakinek kint van mindene, pláne templomban.

2012. okt. 2. 13:19
 19/19 anonim ***** válasza:
16-os: ha a menyasszony nem akarja, hogy túlöltözzék, akkor nem ártana előre közölnie, mi lesz rajta, mert különben elég nehéz belőni úgy, hogy se túl-, se alulöltözött ne legyen senki...
2012. okt. 3. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!