Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kellene egy esküvőn táncolni?
Sok esküvői videót láttam, meg itt is lehet olvasni az esküvőn táncolókról és rengetegen kommentálják, hogy "senki nem tud táncolni", "szánalmas lötyögés", "nem megy a csárdás","erre jót lehetne táncolni, de itt senki sem tud úgy látom" stb.
Ki ír ilyeneket? Valami néptáncosok vagy titokban mindenki ezt gondolja? Hogy kellene táncolni olyannak, aki nem járt táncórára? Ráadásul ezek nem is salsák, keringők vagy valamik, csak ilyen tingli-tangli mulatós, arra mit kell csinálni, hogy ne legyen égő? A csárdást tudom mi, de most őszintén, nem az lenne nevetséges inkább, ha elkezdek a párommal percekig forogni jobbra aztán balra, aztán rogyasztani erre arra, mert kívülállónak a csárdás kb. ez...
Hát pedig igenis lötyögés megy legtöbbször. Meg az 1-et jobbra, 1-et balra, vagy van olyan hogy 2-t ide, 2-t oda.
Meg pároknál mikor forognak körbe ütemre, meg mikor a násznép körbe áll és tapsolnak meg "cigánytáncolnak" és ennyi.
Nyáron voltam egy lagziban. Én csak az egyet jobbra, egyet balra táncot tudom, de azzal simán elvagyok. Erre a nagyim elkezd hogy "szépen táncolj" mert hogy ők a papámmal mindenféle táncot ismertek. Keringő, tangó, csárdás stb. Na most nálam a tangó, az tudod a hagyományos, feszes ide-oda forgás stb na és kisült hogy meg sem közelíti az ő tangójuk az igazit. Ezzel azt akarom mondani hogy sokan el vannak tájolva azzal hogy melyik tánc micsoda, és mit várnak el.
Jézusom. Nem értem, miért kellene mindenkinek társastánc-ördögnek lennie. Értem, lehet, hogy vhol elvárás, az idősebb korosztály valószínűleg jobban tudja... de aki nem szokott és szeret táncolni, attól még az is szép gesztus, hogy beáll táncolni a buli kedvéért, pedig tisztában van azzal, hogy nem tud. Kben is, a tánc az egy relatív fogalom. Kinek ez, kinek az. A "lötyögés" is tánc, nemcsak a mambó meg a csacsacsa. Lehet, hogy kívülről én is lötyögősnek tűnök, pedig tudok táncolni, csak mondjuk én már meg mondjuk az én generációm már nem a társastáncon nőtt fel, viszont hip-hop táncot meg esküvőn... :D. Keringőzni úgy-ahogy tudok, elég gyengén, a szalagavató miatt, rokizni meg addig, amíg nem kell forogni, mert mindig rossz irányba csinálom :D.
Szerintem ma már az a gáz, ha vki fitogtatja a tánctudását egy esküvőn és piszkálja a másikat azért, mert nem jön a kisujjából a szamba... meg akik vinnyogva kapacitálják azokat táncolni, akik nem akarnak és/vagy nem tudnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!