Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőszervezés során kaptatok barátoktól, ismerősöktől, rokonoktól "fantasztikus" ötleteket?
A zene témát felvetettem már a kommentbe. Én tisztelem, hogy a párom családja valami elvont műfajt preferál. Nincs semmi bajom ezzel. Szívesen hallgatom, de egy esküvőn táncolni, mulatni szoktak az emberek. Na azokra nem lehet. Ha nem tudnak az emberek táncolni, kétlem,hogy jó hangulat lenne. Ergo haza fognak szivárogni.
Szóval még ez is nagy harc lesz. :)
Félre értés ne essék keressük a kompromisszumot, de pl.:a zene terén nagyon más az ízlés, elgondolás. Nem tudom megtaláljuk e.
Mi ezeket eldöntöttük:
Tél végi, kora tavaszi lesz az esküvő, mert
1. nem szeretjük a meleget
2. vannak idősek, akik nem bírják már a meleget és a napsütést, alapból olyankor ki sem mozdulnak, nem még nászmeneteznek a polgármesteritől a templomig és a helyszínig (pont úgy van itt elhelyezve, hogy autózni nem lehet és nem is érdemes, de azért kell gyalogolni egy darabon.)
3. mivel nem főszezon sokkal könnyebb leszervezni, ami szolgáltatót más nyárra két évvel hamarabb lefoglal, hogy ne happolják el, azt mi 7-8 hónappal előtte úgy foglaltuk le, hogy dúskáltunk az szabad szombatokban, még variálhattunk is a lefoglalás után két-három héttel, hogy átgondoltuk mégis inkább..
4. néhol még x% engedményt is kaptunk
5. Nagy a család, sok a barát, biztos senkinek nem tenyerelünk bele a nyaralásába, és senkinek nem kell elmulasztania egy last minute nyaralást, mert lagzira "kell" jönnie
Erre anyósom csak annyit bírt mondani, hogy de hát ha nem nyáron van, az milyen már.
Aztán, minek lagzi? Minek vendégség? Nekik nem volt, felesleges, úgyis csak veszekedés lesz a vendégek között! (Nem tudom milyen családjuk lehet, ha ilyet mond?)
Mikor valahogy feljött, hogy zenészünk lesz, akkor meg csak simán ledöbbentek, hogy ZENÉSZ? Mintha azt akarnák mondani, hogy nem elég, hogy vendégeket akarok még zenészt is??
Saját nagyanyám: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj drága gyermekeim minek lakodalom, jaaaaaaaaaaaaaaj az sokba kerül ne tartsatok, nem kell az stb. Pont most??? (Mikor?)
Ez már csak azért is különösen idegesítő, mert nagyanyám újabban nagyon rákapott erre, hogy a családon belül mindenkinek beleülteti a bogarat a fülébe, hogy nem kell nektek lakodalom, nem kell még nektek gyerek, előadja a nagy tragédiát, összezavar mindenkit, hogy ez borzalom, szörnyőség, tragédia, kifizethetetlen, hatalmas szerencsétlenség higgyük el, majd mikor meg nem családtagról van szó, akkor nagy lelkendezve közli, hogy jaj de gyönyörű a kisbabájuk, hogy az milyen okos, hogy milyen remek lagzijuk volt X-éknek stb. Nem is értem.
Én meg pont rövid ruhában szeretnék férjhez menni. :) Igaz erről csak a Párom tud, neki nem nagyon tetszik az ötlet.
De hogy a kérdésedre válaszoljak: Amikor még csak arról volt szó, hogy majd egyszer, pár év múlva összeházasodunk (1 v.2 évvel ezelőtt), anyósjelölt azt mondta, ne tartsunk lakodalmat (ne itassuk a rokonságot). Most hogy már készülünk az esküvőnkre (jövőre lesz), azt mondták, hogy misével egybekötött legyen ám a templomi esküvőnk. Anyós már azt is megtervezte, hogy ki fogja mondani a családból a búcsúztatónkat (holott 1szóval sem beszéltünk arról, hogy lesz-e egyáltalán búcsúztatónk). Több mint 6 éve együtt élünk a Párommal, ráadásul a szüleivel egy helyen (külön lakrészünk van), így szerintem tök felesleges a búcsúztató.
De nem hagyjuk, hogy ők szervezkedjenek, mert ez nem az ő esküvőjük lesz, hanem a miénk. :)
Úgy hogy Ti se hagyjátok magatokat!!!
nekem hatalmas szerencsém van...mivel csak az én szüleim támogatnak minket az esküvöben (nem csak anyagilag...) igy minden klappol....mivel egy és ugyanazon dolgokat szeretnénk mi is mint ők...zenében, hol lesz, kik jönnek (mondjuk nagyrészt rájuk biztam hogy ki legyen meghivva, én ugyis kifelejtenék vkit, és akit nem birunk azt nem hivjuk meg....)....egyszerüen minden elképzelés egyezik....bár nem is szolnának bele....egy két alapvető dolgot szeretnének...amit mi is:)
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!