Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom szülei nem akarnak lagzit. Mihez kezdjek?
A legtöbben itt azt nem értik szerintem, hogy azon vagy felháborodva miért nem akarnak fizetni, és hogy képes lennél még összeveszni is velük.
Joguk van azt mondani, hogy nem fizetnek. Semmiféle törvény nem mondja ki, hogy a ti esküvőtökben nekik akár egy fillérrel be kéne szállniuk. Ha ők nem értenek egyet lagzival, akkor neked is tiszteletben kell tartanod a véleményüket. Nem összeveszni emiatt.
Pár év múlva esküsztök, addig nyugodtan összerakhatjátok a pénzt ti is egy akkora lagzira amit akartok. Nehogy már képes legyél ezen vitázni a párod szüleivel. Szerintem ez iszonyúan kicsinyes dolog.
Ajj Istenem... látom senki nem tudja felfogni, hogy mi a bajom!
Én imádom a párom szüleit és ők is engem! Én szeretnék esküvőt, de őszerintük manapság nem divat, ezért nekünk se legyen.
Mi a párommal keresünk, talán össze tudjuk gyűjteni a pénzt ketten is, tőlük nem kértünk egy fityinget sem, de azért egy kisebb összeggel be tudnának szállni, mert elég pénzesek, szóval szerintem nem ez a baja a leendő anyósomnak.
Azért írtam ide, hogy hátha ti tudtok valamit, ami nekem elkerüli a figyelmem, hogy mi lehet a baja. Mert pénz van de amúgy se ők fizetnének, engem meg nagyon szeretnek.
Szerintem csak duma, hogy "nem divat", de nem jövök rá hogy mi a baja. Vkinek vmi ötlet?
Próbáltam kérdezgetni párom anyukáját hogy miért nem, de nem akarja megmondani, csak hajtogatja hogy nem divat...
Összeveszni végképp nem akarok velük, szóval nem is nagyon hajtogatom a dolgot, még úgyis van pár évünk.
Csak azért tettem fel a kérdést, hátha nektek van vmi ötletetek.
Meg amúgy is, milyen dolog az, hogy megházosodik az egyszem gyermeke az embernek, és egy fityinget nem ad a lagziba, hogy ha van pénz?
Ez a helyzet nem nálunk van, csak itt vmelyik kommentező úgy felháborodott, hogy az anyósék is adnának bele pénzt...
Szerintem is hülyeség, hogy a menyasszony szüleinek kelljen fizetni mindent. Gondolom, ez még abból a korból származik, amikor még nagy értékű jegyajándékot adott a vőlegény a menyasszony szüleinek, a lányért cserébe. Akkor jogos, hogy a lányék fizessenek mindent, de ha ma nem ad jegyajándékot se, akkor miért kellene egyenlőtlenül terhelni a két családot?
Én sajna nem tudom, mi baja lehet anyósodéknak, szerintem ez nem divat kérdése, hogy valaki csak élettársi közösségre lép a szerelmével vagy házasságot köt vele, szerintem is valami anyagi oka lehet. Nem lehet, hogy attól fél, ha netán válásra kerülne sor, a fiuk vagyonának a felét vinnéd? Mert azt mondod, hogy gazdagok. És ettől még szerethetnek, csak józanul gondolkodnak a maguk érdekeit tartva szem előtt. Igazából a párodnak kellene bizalmasan rákérdeznie, mi a bajuk az esküvővel, miért szeretnék, ha ti nem házasodnátok össze, neki jobban megnyílnának, mint neked, ez biztos. Ha pedig az a problémájuk, amit írtam, könnyen meg lehet őket nyugtatni házassági szerződéssel pl. (bár én elég megalázónak tartom...)
15:41 köszönöm! végre egy értelmes ember aki felfogja :)
majd a párom is próbál puhatolózni... de végülis még ráér:)
utolsó! látom nem igazán megy a szövegértés! :D mi fizetnénk a párommal mindent, és ha a család beszáll a költségekbe, akkor beszáll, ha nem akkor nem. mi nem kérünk semmit, de szerintem ha az én gyerekem eskövője lenne, tutira segítenék neki! ja, az meg a másik, hogy párom szüleinek is az ő szüleik segítettek a lagziban. Mert akkor ők nem álltak úgy anyagilag. És azt is elírtam amúgy, hogy nem hiszem hogy az anyagiak lennének a problémák.
15:41esnek még1x köszi az értelmes választ, ez legalább hasznos volt:)
" És azt is elírtam amúgy, hogy nem hiszem hogy az anyagiak lennének a problémák. "
nem elírtam, hanem leírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!