Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is vannak ezek a gyűrűk?
Van az eljegyzési gyűrűnek az a fajtája, amit a férfi egyedül vesz meg, és ezzel kéri meg a nő kezét. Ezt melyik kéz melyik ujján kell hordani? Változik-e a helye az esküvő elmúltával?
Aztán van a karikagyűrű, amit együtt választ ki a férfi és a nő.Ezt csak az esküvő napjától kell/illik hordani, miután felhúzták egymás ujjára? Melyik kézen kell?
És végül, akkor mi az a kisérő gyűrű?
(Remélem több gyűrű nincs, mert már ezen a hármon sem tudok kiigazodni...)
A kisérőgyűrű, az a (lehetőleg köves kis soliter fazonú) gyűrű amivel a férfi megkéri a párja kezét. Bal kéz gyűrűsujjra kerül. Egyébként ezt szokták volt régen eljegyzési gyűrűnek hivni.
Ha nézel amcsi filmeket ott mindig bazi nagy köves dologgal villognak az eljegyzett hölgyek. :) Na ez az amiről az imént beszéltem.
Manapság ezt nem tartják fontosnak tulzottan, hanem egyből ugranak a karikagyűrűre (amit szintén szoktak eljegyzési gyűrűként emlegetni - ahány ház annyi szokás), ha ezt hordjétok a jegyesség ifdején, akkor először ball kéz gyűrűsujj, majd esküvő után jobb kézgyűrűsujjra kerül.
Szerintem szép és romanikus ha nem karikagyűrűvel, hanem egy szép kis kövessel kérik meg a nő kezét, de manapság kihagyható lépés.
Remélem segitettem. :)
Üdv
Szia!
Úgy van, ahogy az első íra!
A kísérőgyűrűvel kéred meg a kezét, bal kéz gyűrűsujj. A karikagyűrűt már közösen szokás kivlasztani. Esküvő után a karikagyűrű bal kéz gy.ujj, a kísérőgyűrű pedig átkerül a jobb kéz gy.ujjra.
Ahogy az első írta!
Kísérőgyűrű bal kéz gyűrűsujj.
Karikagyűrű eljegyzéskor bal kéz gyűrűsujj.
Karikagyűrű házasság után jobb kéz gyűrűsujj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!