Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem voltam sosem elsőáldozó sem bérmálkozó, de nem is szeretnék továbbra sem, akkor lehet templomi esküvőm a jövőben vagy nem?
Pár egyik tagjának biztos, hogy meg kell. Mondjuk a jegyesoktatást így sem tudod megúszni, akkor az elsőáldozás is beleférne.
Mondjuk én a Papok helyében ez nem hagynám, hogy az emberek csak kelléknek használják a templomot.
Komolyan mond meg miért kell templomi esküvő, ha nem nagy hívő, és utoljára keresztelkedésedkor jártál templomba?
Jogilag lehet. Még keresztség sem kell hozzá, ha a házaspár másik fele meg van keresztelve. Pl. nálunk nem hiszem, hogy lenne ebből probléma, de jegyesoktatásra kéne járni.
Magánvélemény: Abszolút meg fogom érteni a papot, ha enélkül nem ad össze. A házasság egy szentség nálunk, nem csak egy külsőség. Ezen kívül a házasságkötéskor fogadalmakat kell tenni mindkét félnek, többek között arra is, hogy a leendő gyerekeket katolikus módon fogják nevelni. No most, ha a pár egyik tagja nem akar közösségben lenni az Egyházzal, akkor itt komoly kételyek merülnek fel.
Bocs, hogy kívülről beleszólok, ez nyilván a katolikusok belügye, de azért talán nem bántok senkit meg, ha leírom a véleményem.
Én református vagyok. Nálunk nincs bérmálkozás, meg elsőáldozás. Még a konfirmáció is olyan magától értetődő. Ha valakiben megvan a késztetés, akkor legyen bármilyen idős, elég ha kinyilatkoztatja, hogy Istent akarja teljes szívéből követni és ezt a lelkész el kell fogadja.
Templomi esküvőre vágyni, meg olyan természetes dolog (hittől függetlenül). Szerintem ne legyetek ilyen ellenségesek a kérdezővel. Ő egy boldog nő, aki a legjobbat akarja átélni.
Az élet pedig mindenkinek tartogat meglepetéseket. Simán lehet, hogy fog ő még vágyni a teljes átlényegülésre. Most éppen nem. Ez nem baj.
Miért lenne attól boldogabb valaki, ha csak díszletként használja a templomot az esküvője "szebbé tételéhez"?
Ha valaki nem hívő, akkor teljesen szép és kerek egész az az esküvő templom nélkül is!
Öcsém menyasszonya nincs még megkeresztelve és azt mondták nekik, hogy ha most nyáron elkezd járni az oktatásra, akkor húsvétkor megkeresztelik. Így már mehet a templomi esküvő!
Én ezt most nem értem.
Szabad ég alatt csak polgári esküvő lehet nem.
Keresztény Pap nem ad össze embereket szabad ég alatt, de ha igen akkor is az vonatkozik mintha templomba történne.
Minket is keresztény lelkész adott össze szabad ég alatt :)persze volt szép virágkapu, csodás zene...
ja és egy ismerősöméket is (szabad ég alatt, a kertjükben). oda gyűlt a gyülekezet is, énekesekkel stb.
ó, még egy pár eszembe jutott, őket a vízparton adta össze:)
akkor ez már 3 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!