Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról aki halványlilában esküszik?
Nem tudom, lehet, hogy érzékenyebb lelkű rokonok meglepődnek majd. Meg lehet, h a pap is hisztizni fog. Pl. nálunk amikor a sógornőm esküdött a pap a lila mintás terítőket leszedette a templomban (amit a lány anyukája - anyósom - hímzett direkt erre az alkalomra), mert, hogy a lila eresztény kultúrában a gyászt (Húsvétkor a Krisztus utáni gyászt) jeleníti meg. Hm...hát nem kis vita volt a pappal, de végül ő "győzött".
Plusz egy másik esküvőn emlékszem az egyik örömanyát szólták meg, mert lila kosztümben volt az esküvőn (szintén a gyásszal, szomorúsággal kapcsolták össze a lilát).
Gondolom ezt a linket akartad betenni :
Én ezt találtam a lila színről :
A lila szín jelentése
Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. A lila a vágy, az értelem, a bölcsesség és az egyensúly színe. A katolikus kultúrában legfőképpen a Krisztus utáni gyászt jeleníti meg húsvét idején. Magyarországon egészen a 17-18. századig a gyász színe volt.
forrás: Naturterapia - Színek jelentése
Lila: kifejlett alkotóképesség
A szín jelentése: az ibolyakék egyet jelent a kreativitással.
Ha a kedvenc színed a lila: akkor te kedveled az extravaganciát, kreatív vagy, tudsz festeni, írni és dekorálni. Nehezen lehet képet alkotni rólad - de barátaid ismerik igazi arcod, értékelik remek tulajdonságaidat.
forrás: DUE Tallózó
A lila: spirituális gondolatokra utal, sosem erõs pont az Aurában. Mindössze átmeneti “felhõk” vagy “lángok” formájában jelenik meg.
forrás: Tiszta színek jelentése az aurában
- A mértékletesség színe.
- Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
- Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.
- A rómaiaknál Jupiterhez kapcsolódik.
- A kereszténységben a papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezője.
forrás: a színek mint szimbólumok
Lila, püspöklila és árnyalataik
Az új kor gyermekei is liláskék, indigó színnel ragyognak. A lila erősíti a megérzéseket, erősíti az összetartozást, fokozza a rajongást, segít az ideálok és eszményképek megfogalmazásában. Célok kitűzésénél remekül alkalmazható. Testi, lelki, szellemi egészség visszaszerzésében remekül alkalmazható. A gazdagság egyik jelképe már évszázadok óta. A lila hűvöse ott alkalmazható, ahol a kéket túl ridegnek találnánk, vagy túlságosan erőteljesen fejtené ki a hatását.
Lila virágok, növények: lilaakác, klemátisz, árvácska, petúnia, íriszek, aszterek, zsálya, pillangóvirág, lizianthus, mályva
forrás: Színek jelentése és hatása a Feng Shuiban
--------------------------
Nem tudom, ha a lányom kérne tanácsot, felvegyen-e lila menyasszonyi ruhát, kicsit hátrahőkőlnék, mert a fehér a megszokott, aztán azt sem szeretném, ha nem lenne része a "hófehér menyasszonyi ruhából" az első házasságánál...
Második házasságnál szoktak színeset felvenni a menyasszonyok, nem? :-/
Nem akarlak lebeszélni, de a lilát valahogy nem tartom egy esküvőre jó választásnak...
Jobb lenne anyukádat és a jövendő anyósodat megkérdezni : ők mit szólnak hozzá?
Miért törvényszerü a fehér? Én nem hinném, abba esküdtök ami neked, nektek tetszik, amugy szép szin, szolid és elfogadható, nekem is tetszik, hogy mit szol a rokonság? Szerintem nem lényeg , az a lényeg nektek legyen jo.
Sok sikert és boldogságot kivánok.
Tudod mit! Fegyverkezzetek ;)
Írd be a google-ba, hogy "színszimbolika", "színek jelentése" és a találatok közül olvass el párat, és jegyezd meg azokat, amelyekkel profin tudtok védekezni bármilyen támadás ellen.
Talán érdemes körülnézni a [link] anyagon is.
(Pl. a Magyar Katolikus Lexikon nem is tesz említést erről a színről.)
ez a te eskuvod ne engedj beleszolni senkinek sem.
ha neked tetszik, akkor hajra.
a konzekvenciakat te viseled onmagaddal szemben mert a te valasztasod.
ne mar mas mondja meg mit vegyekl fel.
ugyanakkor jomagam ahagyomanyos feherhez ragaszkodom.
de ez az en velemenyem es az en eskuvomon igy lesz, de mindnekinek joga van maskepp donteni.
sok boldogsagot!!!!!!!!!
Húú, itt már annyi komoly válasz volt, én meg olyan komolytalan kedvemben vagyok. Egy kicsit felvidítalak:
"Miért fehér a menyasszonyi ruha? mert minden háztartási gép színe fehér..."
De tényleg: olyanban esküdj, ami neked tetszik. Ez a te nagy napod. A barátnőm pl. olyan ómagyar v. milyen régi, olyan "tekintetes-asszonyos" ruhában esküdött, és a párja is így öltözött fel. Nagyon szép volt így a pár.
Nekem tetszik, ha valami más, mint a megszokott. Ha neked tetszik a lila, akkor hajrá :)
Nekem fehér ruhám volt, viszont minden kiegészítőm piros volt: köröm, hajdísz, karkötő, nyaklánc, virág, fűzőszalag. Szerintem - és mások szerint is - nagyon szép voltam :) És senki nem botránkozott meg, pedig a piros azért durvább, mint a lila.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!