Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon bunkó voltam?
Egy esküvői meghívással kapcsolatban tett fel itt valaki kérdést, így merült fel bennem a saját kérdésem is. Az eset nem friss, csak kíváncsi vagyok, ti mit tettek volna?
Egyedülálló 30-as nőként (divatosan szingli) éltem. A lakókörnyezetemben volt egy csaj, akit senki el nem fogadott, olyan habókos fajta. Én úgy voltam, toleráljuk a másságot, ilyen, hát ilyen. Na ennek tettem egy-két szívességet (adminisztratív). Aztán hozta a Pest mellett élő öccsét, hogy neki is van ilyen gondja. Ok, azt is rendbe tettem. Erre az hozta a menyasszonyát a szintén papírgondokkal.Jó...bár itt már zizegtem a sok szívességtevéstől.
Meghalt az édesanyjuk, természetesnek vettem a segítséget. A temetés napján már úgy viselkedett a csaj, mintha fizetett alkalmazott lennék.
Aztán egyszer megjelent nálam az öccse (jelzem, semmi barátság senki közt, csak max. jó ismeretség) meg a barátnője és közölték, hogy augusztusban esküdnek, menjek el (meghívó óne, csak bezengték). Ők kb. 120 km-re laknak tőlünk. Később hónapokig semmi (még egy telefon se részükről). Azért bennem kérdésesek voltak az alábbiak:
1. Minek meghívni valakit, aki nem rokon,nem barát?
2. Mi a bánatot vigyek ajándékba? Nem is ismerem őket.
3. Most akkor hol fogok pl. aludni? Vagy hányra menjek és hová? A lakásukhoz? Vendéglőbe?...
Szóval semmi részlet.
Én meg úgy vettem, hogy áááá, hát jöttek egy szívességkérés miatt és udvariasságból mondták, hogy menjek. Majd küldök egy dísztáviratot és kész.
Na erre lagzi előtti csütörtök megkérdi tőlem ez a habókos csaj (kikiabál a kapujukon, mint a k...nak szokás), hogy "na, akkor holnap mikor indulunk?"
Mondtam, már ne hari, lassan fél éve semmit nem mondotok, még pontos címüket is a neten kerestem ki a telefonkönyvből, úgyhogy én nem készültem menni.
Erre ő: "de én rászámoltam, hogy a te kocsiddal megyünk"
És még ő volt megsértődve.
Szerintetek bunkó voltam?
Nem neki(k) kellett volna megkérdezniük, hogy megyek-e? Vagyis először is rendesen meghívni, ha komolyan gondolják?
Meg (most ne nézzetek sz..rágónak, de: elvárták hogy szinte ismeretlenként ajándékot vigyek,menyassszonytánc, utazási költség és mint kiderült szállásköltséget is kellett volna fizetni, mert ők nem tudták elszállásolni a meghívottakat). Nekem ezt be kellett volna vállalni? Barátok közt is 50-60e Ft a vége.
Én úgy érzem fejőstehénnek néztek és nem jött be nekik.
Nektek mi a véleményetek?
Màr ha meghivtak,illett volna meghivot adniuk,vagy személyesen pontosan egyeztetni.
Mi az hogy a te autodra szàmoltak?
És ha te pont akkor valahol màshol vagy,akkor ök se mennek?
És adtak volna bele a benzinbe?
A menyasszonyt,és csalàdjàt,söt a völegényt se imered,csak a növérét,akkor minek mennél az esküvöre?
Hogy kellemetlenül érezd magad az idegenek között?
Nos igazad van,és ha megsértödnek vagy nem,nyugodtan mondd meg ami a szivedet nyomja,de a legjobb az ilyen emberekkel csak tàvolsàgban maradni.
Jól tetted amit tettél. És vigyázz mert az ilyenfajtát nehéz levakarni.
A csaj tuti nem lelkizett egy fél órát sem a történtek után te meg még mindig eszed magad. Téged csak azért hívtak meg, mert te lettél volna a sofőrje a csajnak aki abban bízott, hogy az autóddal megy a lagzira. Ezért nem kaptál még meghívót sem. Azt szokták az ilyenre mondani, hogy bepróbálkozott. Most nem sikerült , majd legközelebb. Javaslom neked tanulj meg nemet mondani MAGAD miatt.
Szia!
Nem Te voltál a bunkó, hanem mindenki más a környezetben (= a leírtak)
Elég egyértelmű, hogy tulajdonképpen a KOCSID lett meghívva, még csak nem is Te, mint "idegen".
Maximálisan igazad volt, sőt, nem kéne többet hagynod, hogy ennyi szívességbe belerángasson, láthatóan viszonzatlanul. Persze, van egy határ ameddig ez okés, de ha már kihasználják, akkor a magad érdekében tegyél ez ellen.
Kösz a válaszokat. Ez egy két évvel ezelőtti történet volt. Nem rágtam/rágom magam rajta, igaz, akkor kellementlen helyzetnek éreztem. Csak most- egy esküvős kérdés kapcsán - felmerült bennem a dolog.
A csajt meg tényleg lekapcsoltam magamról azóta (jelzem, a baráti körből senki sem fogadta el, sőt, többen kérték, hogy ne szervezzek nekik vele közös programot).
Amúgy meg nem tudom,miből gondolták, hogy autóval akartam volna menni az M3-as akkoriban be volt dugulva a forma1 miatt. Nekem meg kezdő jogsim volt, amúgy is "szőkenősen" vezetek.
Köszi a válaszokat, megerősítettek. Általában jóban vagyok barátokkal-barátnőkkel-családdal.
De ez így alakult...
Nagyon jól csináltad!
Ha ezt tényleg így mondtad neki, ahogy leírtad, akkor egyáltalán nem voltál bunkó. Szerintem, kulturált és intelligens voltál.
- Szerintem ők a bunkók.
Mert az elképzelhető, hogy valakik hetedhét határra szóló lakodalmat akar csinálni, és meghívnak boldog-boldogtalant (1. kérdés), de az nehezen képzelhető el, hogy ha ennyire nagyzolnak, akkor ne teljen annyi meghívóra, hogy minden meghívottnak adjanak.
- De minimum ők az udvariatlanok!
Mert ha nincs kivagyiság a lakodalommal, akkor meg igazán mondhattak volna valami olyasmit, amikor meghívtak, hogy "meghívót csak a közeli hozzátartozóknak készíttettünk, de annyit segítettél, szeretnénk viszonozni azzal, hogy megvendégelünk a lakodalmunkban".
Sőt, ilyen előzmények után, talán akkor se lettél volna bunkó, ha azt mondod a "de én rászámoltam, hogy a te kocsiddal megyünk" reagálására, hogy "Rendben van! Menjünk. Teletankolod a kocsimat, és elviszlek (és természetesen csak addig maradok, amíg jól érzem magam, tehát visszaindulást én határozom meg)."
Teljesen igazad van, ezek a véredet is ki akarták szívni. Milyen műsor ez, hogy "úgy számoltam, hogy a Te kocsiddal megyünk?" Wazze: Anyámnak kell donor a veseműtéthez és én úgy számoltam, hogy Te odaadod a vesédet?
Az ilyenektől jó messze! És nem, egyáltalán nem voltál bunkó, ha visszaolvasod, még Te kértél bocsánatot amiért ők nem egyeztettek veled... És persze azt is jól tetted, hogy nem vitted kocsikázni. A következő lépés az lett volna, hogy "Itt a haverom, a felesége kitette otthonról, itt maradhat egy kicsit Nálatok?" NANE.
Szerintem is teljesen korrektül jártál el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!