Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire gáz az, ha meghívták...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gáz az, ha meghívták az egész családom esküvőre (szüleimet öcsémet és engem, a pár pedig apu egyik barátjáék), de én nem megyek el? Hogy miért, részletesen lent le van írva!

Figyelt kérdés

Szóval az ok az, hogy a barátomat nem hívták meg, pedig tudták, hogy van egy komoly kapcsolatom. Úgy gondoljuk a párommal (aki már a vőlegényem lenne 2 hónapja, ha anyuék nem akadékoskodnának), hogy anyu keze van a dologban, mert beszélt a párral, mielőtt a meghívót átadták volna, és szerintünk mondta nekik, hogy ne hívják a barátomat. Egyébként sem nagyon szívleli a páromat anyu vmiért, pedig semmi rosszat nem tett, sőt sokat segít nálunk, és mindent megtesz értem! Én rákérdeztem a párnál, a vőlegény arcán láttam a zavartságot, hirtelen nem tudott mit mondani és végül mondta, hogy barátomra nem számoltak, így sajnos nem jöhet. Ez 1 hónapja volt, simán meg tudták volna még oldani, hogy jöjjön. Szüleim nagyon ki lesznek akadva, amikor bejelentem, hogy nem megyek, már mondtam nekik többször is, de anyu leordított, apu meg nem vette komolyan. Én úgy gondolom, hogy jogosan nem megyek el, egy esküvő nem kötelező jellegű, barátomat nem fogom megsérteni azzal, hogy itthon hagyom, mert ő is megtesz értem ilyen dolgokat. Egyébként meg meg is jött 2 napja, mialatt a menyasszonykikérés, a polgári és a templomi esküvő lesz menettel, nem tudok tampont cserélni, átázni meg nem szeretnék. Ezt sem értette meg anyu amikor mondtam neki. Anyu úgy van vele, hogy ez egy esküvő, ahová meghívtak ezért kötelező elmenni, és ciki ha nem leszek ott (ültetőkártyás lakodalom lesz).

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de rövidebben nem tudtam elmesélni mi is a helyzet. Szerintetek ebben az esetben nekem vagy anyuéknak van igaza? Köszönöm előre is! 19/L

2009. júl. 25. 08:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
De nem ülhetsz 30 évig mindig otthon havi 4-5 napot egyhuzamban a fenekeden...:) Erre ezért készülj fel.:) Úgyhogy nem árt megbirkózni az ilyen helyzetekkel.
2009. júl. 25. 19:51
 22/32 anonim ***** válasza:
Egyébként nem az a baj h pont Téged hiányolnának, hanem hogy az ilyesmit illik előre közölni. Azt írtad azt mondták, a pároddal "nem számoltak"... Ergo szerintem elvárták hogy aki nem megy mondja le, és aztán X főre kerítettek helyet, rendeltek ételt, van ahol még a helye is megvan mindenkinek, akkor pedig feltűnő az üresedés apudék körül...
2009. júl. 25. 19:55
 23/32 anonim ***** válasza:
Ja és azt lefelejtettem, h ebben az esetben pedig Veled számoltak, és itt a gubanc, mert nem mondtad le előbb.
2009. júl. 25. 19:56
 24/32 anonim ***** válasza:
De mennyire hogy számoltak vele, hiszen még ülésrend is van
2009. júl. 25. 20:06
 25/32 A kérdező kommentje:
Mindegy, végül is elmentem, de nagy botrány lett belőle, úgyhogy valószínűleg hamarosan elköltözöm itthonról :(
2009. júl. 25. 23:10
 26/32 anonim ***** válasza:
Megírod, hogy mi történt?
2009. júl. 26. 06:53
 27/32 A kérdező kommentje:

Persze :) Csak most rövid leszek, mert nemsoká megyek el barátomhoz.

Szóval az volt, hogy én napokkal ezelőtt is mondtam nekik h nem szeretnék menni. Felsoroltam az okokat, de nem foglalkoztak vele. Na most mikor már készülődni kellett volna, akkor mondtam megint h én nem megyek. Erre anyám elkezdett torka szakadtából üvöltözni velem, még azon is kiakadt, hogy a szempillaspirált ottfelejtettem pénteken barátomnál (mert h én minden dolgát elveszem és mi az h nem hozom vissza - soha semmit nem szoktam elvenni, de mindegy)...aztán barátomat mindennel elhordta, meg hogy takarodjon haza most azonnal. Barátomnak mondtam, hogy elmegyek de jövök korábban. Apám azt mondta 8 körül hazahoz. És végül 11 órakor értünk haza (az esküvő szerencsére itt volt 2 utcával odébb). Barátom végig smst írogatott meg hívott, anyám már ki volt akadva, és öcsém is engem lek*vázott, barátomra meg azt mondta h egy egérfejű f*sz (nemtom h jött neki), meg h szétb*ssza a családot. Közbe meg hozott már nekünk ingyen számítógépet, apámnak is szerzett olcsón, mindent meg tud venni nekünk olcsóbban nagykerből (mert rendszergazda és tud ott vásárolni), meg tényleg sok mindent segít nálunk is és anyámékkal is rendes. Anyám meg szívből utálja, de nem tud rá okot adni miért. Tegnap este mikor hazaértünk azt mondta barátom, hogy eljön értem. Mondtam neki hogy inkább ne, mert áll a bál itthon. Ő meg mondta, hogy beszélt keresztanyjával, ő meg egy rendőrfőnök ismerősével, elmesélték neki mi van és azt mondta a rendőr, hogy ez személyi szabadság korlátozása, amit büntet a rendőrség. Szóval ha én akármikor el akarok menni hozzá és anyámék nem engednek, akkor csak szólunk annak a rendőrnek és elintézik az ügyet. Meg arra se kötelezhet 19 éves létemre, hogy bárhová is elmenjek velük ha nem akarok. Aztán még este abból lett vita, hogy barátommal beszéltünk telón, hogy majd átköltözöm hozzá valamikor, ezt öcsém meghallotta és állítólag úgy bőgött hogy majdnem megfulladt. Ezt se értem, hogy előtte elhord engem mindennek, meg takarodjak el innen, aztán meg bőg h el akarok menni. Tiszta röhej. Úgyhogy ma megyek barátomhoz és ott is alszom nála valószínűleg. Aztán majd ha kicsit mindenki lecsillapodott akkor beszélünk velük.

Hát kb ennyi volt, ha még vmit kihagytam és eszembejut akkor leírom. :)

2009. júl. 26. 08:24
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hatalmas túlzásokba esel.. Rendőrség?? Ilyen dolgok miatt??? Ez viccnek is rossz.

És minek hívogatott egész este a barátod, meg írogatott? Nem csodálom, hogy kiakadt a családod, inkább azt, hogy nem kaptál egy taslit. Ez pofátlanság egy esküvőn, de ha egy szimpla összejövetel lett volna, akkor sem érteném. Összenőttetek? Pár órába nem haltál volna bele, ha nyugodtan eltöltöd a családoddal, barátod nélkül. És Ő sem.

Azt sem értem, hogy ha két háznyira (vagy utcányira? most nem emlékszem) volt az esküvő, mért apudnak kellett volna fuvarozni, és mért Ők tehetnek róla, hogy 11re értél haza? (Bár ezt is túléled.) Felnőtt nő vagy, csak hazatalálsz magad is. De ha ennyire függsz a szüleidtől, hogy akarsz elköltözni?

A szempillaspirálos dolgon sem csodálkozom nagyon, részben mert hasonlókat minden Anya elejt, másrészt pedig mert 1. adott esetben jogos volt, 2. eleve felbosszantottad azzal, hogy utolsó pillanatban megint hisztizni kezdtél, hogy Te nem mész. Mellesleg ez nagyon gyerekes viselkedésre vall.

(Már a feltett kérdésben sem értettem, h mi az, h azért nem jegyzett el a barátod, mert a szüleid akadékoskodtak, közben meg arról beszélsz, mennyire önálló vagy és semmi közük az életedhez.)

Az egész helyzetet nem látom olyan bonyolultnak vagy nehéznek, mint ahogy próbálod beállítani. Inkább azt látom, hogy még részben gyerek vagy, hisztis, és egyelőre nem fogod fel, hogy egész jó kis családdal áldott meg a sors.

2009. júl. 27. 09:00
 29/32 anonim ***** válasza:

Ennyi idős koromban ugyanígy gondolkodtam. Most, 27 évesen már sokkal lazább vagyok, nem feszülök így rá dolgokra.Ha van valami kötelező családi izé, menj el, viselkedj úgy, ahogy szeretnék, hogy meglegyen a családi béke. Utána kalap-kabát, és szervusz. Mondd meg a szüleidnek, hogy igen, ilyen felnőtten fogsz viselkedni, cserébe ők is tegyék ezt, ha nem szeretnék, hogy elmérgesedjen köztetek a helyzet. Kérdezd meg, hogy mi a baj, miért nem szeretik a barátodat, mit tehetnétek, hogy megkedveljék. Ha megteszi, nem mondhatnak rá már semmit.

Sajnos most még úgy érzed, hogy megfulladsz otthon és menekülnél, de hoz az élet sajnos sok rossz dolgot, és akkor a családod fog "összerakni" és ha esetleg együtt maradtok, családotok lesz, jobb neki is, ha békesség van és boldog családban nőhet fel. Sakkozni kell. Oké, én megteszem ezt, de cserébe ti meg ezt. stb

A lagzit illetően pedig az a véleményem, hogy nem akartak annyi vendéget meghívni, ha a férjed lenne már, biztos meghívták volna.Nem kell túlreagálni a dolgokat.:-)

2009. júl. 27. 12:34
 30/32 anonim ***** válasza:
38%
Állj ellen! Védd meg magatokat! Kitartás!
2009. júl. 27. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!