Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az USA- ban milyen esküvői...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az USA- ban milyen esküvői szokások vannak?

Figyelt kérdés
mint pl itt a menyasszony rablás
2012. aug. 22. 17:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%
Én a csokordobás gondolatától is rosszul vagyok, nem tehetek róla. Annyira erőltetett majmolni ezeket a szokásokat....magyar szokás már meg sem felel?
2012. aug. 22. 21:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Nézd végig itt az esküvő topikot, ami ott ősi hagyománynak és az esküvő kihagyhatatlan kellékének van beállítva, az 90%-ban az elmúlt tizenöt évben jött át az amerikai filmekből. Ilyen a csokor eldobása, a "valami régi, valami új, valami kék, valami kölcsönkért", ilyen, hogy a menyasszonyt az apa átadja a vőlegénynek, mint valami tulajdontárgyat, és a többi.

Mentségére mondom, hogy némelyik régi magyar esküvői szokás még gázabb.

2012. aug. 23. 00:09
 13/16 A kérdező kommentje:
nem lesz eskuvom csak kivancsi vagyok hogy mennyire miben mas ott egy eskuvo pl a legenybucsu,nyitotanc,hogy ejfelkor atoltozik a menyasszony de nem kaptam tul jo valaszokat
2012. aug. 23. 00:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Igazából a kérdésedre azért nehéz válaszolni, mert itthon élünk, itthon házasodtunk, nem Amerikában.

Ott is, és itt is, minden pár más, más vágyakkal, vallással, kulturális és családi szokásokkal.

Nálunk szinte kötelező a legény és leánybúcsú, ami lehet "ereszdelahajam" vagy csendesebb, elegánsabb vagy éppen giccses összejövetel. A leánybúcsúkon a menyasszony a barátnőitől kap szexis fehérneműket, olyan ajándékokat, ami nem a násznép szeme elé való.

Az ételek is inkább származás és vallásfüggő, mert teljesen más egy olasz dínom-dánom, mint egy zsidó lagzi. Amíg nálunk a rántott husik, töltött csirke, töltött káposzta a hagyományos étel, ott első fogás egy salátaféle vagy krémleves, marha vagy bárány, tehát ott sem a hétköznapi, olcsóbb ételeket szolgálják fel.

Nálunk a bornak, sörnek, pálinkának van hagyománya, ott inkább csak a bornak, pezsgőnek, koktéloknak.

2012. aug. 23. 08:31
 15/16 A kérdező kommentje:
tudom :) csak gondoltam hátha idetéved valaki aki volt már amerikai esküvőn más kérdésnél már láttam,hogy írták,hogy voltak :D
2012. aug. 23. 10:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Ott nincsenek ilyen szokások, mint a rablás, kikérés stb. Egyszer egy amerikai ismerősömnek elmeséltem, hogy zajlik nálunk egy hagyományos esküvő és teljesen le volt döbbenve, hogy ezt most komolyan mind eljátsszuk? Azt mondta biztos nagyon érdekes és remek lehet, de azelőtt sose hallott ilyesmiről.
2012. aug. 26. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!