Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Angliában szeretnénk házasságot kötni, milyen teendőink vannak?
Szia!
Mi is hasonlo cipoben jarunk. :) Azt tudom tanacsolni hogy menjetek be a helyi register office-ba (ahol szuleteseket, elhalalozast regisztralnak, valamint hazassagot kothetsz), ott szerintem tajekoztatnak majd.
Mi is megyunk a heten. :)
De en mar utanaolvasgattam a neten, szuletesi anyakonyvi kivonat azt hiszem kell, de nem volt egyertelmu. De kotni, kothettek ez biztos, csak nem lesz egyszeru es itt is van varakozasi ido.
A legjobb ha tenyleg ti is megkerdezitek, ahany hely, annyi szokas. :)
Jól értem, hogy mindketten magyar állampolgárok vagytok?
Először is kell a magyar követségtől egy nyilatkozat, angol nyelvű, hogy a magyar állam beleegyezik, hogy külföldön kössetek házasságot. Ez a magyar nagykövetségen tudjátok kérni és 6 hónapig érvényes.
Utánna az összes létező papirodról hivatalos angol nyelvű forditás.
Igazolás Mo-ról, hogy nem vagytok jelenleg házasok. Ezt sajnos a lakóhely szerinti jegyzőtől kell kérni, személyesen MO-n.
Aztán ha vannak válási papirok, az eredeti angol nyelven. Továbbá igazolás, hogy van hol laknotok, van fizetésetek és fizetitek az adót. Természetesen angol nyelven.
A várakozási idő 3-6 hónap a bejelentéstől.
Nekünk ezek kellettek.
Ja. És tolmács a szertartáshoz, ha nem beszél valamelyikőtök angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!