Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek mi a megoldás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagy és szerető családban éltem fel. Imádtam kereszt szüleimet és nagyszüleimet is egyaránt. Felénk az a szokás, hogy a vőlegény és a menyasszony a házasságkötés előtt "elbúcsúzik" azoktól az emberektől akiket igazán szeretett és megindul az új élet kapuja felé.

Annyiszor elképzeltem már ezt a pillanatot. Mennyire megható, meghitt és szép gesztus. (Számomra igenis az, ha valaki esetleg lehurrogna.) Az élet viszont úgy alakult, hogy szüleimen kívül más számomra nagyon fontos ember, akik boldoggá tették gyermekkoromat már nem él. Így, akkor és ott tőlük nem tudok "búcsúzni", köszönetet mondani nekik mindenért. Borzasztóan elszomorít a dolog. Elhatároztam, hogy a nagy nap előtt kimegyek a temetőben hatalmas virág csokorral, mert ennyi jár nekik. És én ott, akkor mondok köszönetet nekik. :(

Viszont a páromat és az ő rokonait ettől a gesztustól nem foszthatom meg. Illetve nem is szeretném megtenni, mert nekik jár. Hisz ez volt az én álmom is, csak a sors kegyetlenségéből nem válhatott valóra.

Csak velem addig mi lesz? Amíg ő 1-1 puszit ad a nagyszüleinek,keresztszüleinek addig én állok egyedül?

Bár nagyon vidám természet vagyok, de a sírás az mindenképpen biztos még akkor is, ha kihagyjuk ezt az elemet, mert nagyon fáj.

Adjatok tanácsot mi legyen! Akik hasonló helyzetben voltak azok mit csináltak? (Első körben nagyon ragaszkodom ehhez az elemhez.)

2012. aug. 10. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem, amikor ide kerül a sor, nyugodtan elmondhatod nyilvánosan is, hogy többen azok közül, akik számodra nagyon fontosak, már nincsenek jelen, és szeretnél megemlékezni róluk is. Akár egy előre kihelyezett vázába tennél mindannyiukért egy-egy szál virágot, és akkor jelképesen ott lennének veletek. És az se baj, ha sírsz.
2012. aug. 10. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
mi lenne, ha magaddal vinnél róluk 1-1 kényképet, és úgy "búcsúznál el" tőlük? :)
2012. aug. 10. 13:04
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem egyedül fogsz állni, hanem a szüleid, testvéreid stb. ott lesznek a hátad mögött, és úgy figyelitek az eseményeket. Nem kell lebiggyedt szájjal állnod, mosolyogj.
2012. aug. 10. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
nem értem a problémát. te is elköszönsz a szüleidtől, addig ő áll "egyedül". utána meg te. ennyi. ez tök természetes, mindenki, akinél van kikérő, búcsúztató, ezt teszi. nem órákon át tart 1 ilyen, gondolom én, hanem max. 2-3 perc. van vmi szöveg, aztán személyesen ölelés, puszi, ennyi. előtte megoldod a temetőben a többit, ahogy írtad is.
2012. aug. 10. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:

A pici "megemlékezés" a fényképek, meg a virágok elhelyezése egészen jó ötlet!

A fényképek mellé leteszed a virágokat, és mindenkinek elmondod pár mondatban, milyen fontosak neked ezek az emberek, annak ellenére, hogy már csak fentről figyelnek rád :)

2012. aug. 10. 13:17
 6/12 A kérdező kommentje:

A vázás virágos megoldás tetszik.

Persze, hogy szüleim és testvérem ott lesz velem addig, de valahogy számomra annyira tehetetlen a helyzet, hogy még a párom minden esetben máshoz megy oda, addig én mindig szüleimhez.

2012. aug. 10. 13:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem persze nem órákról van szó. De amikor valami nagyon-nagyon rosszul esik, akkor 2 perc is örökkévalóság.
2012. aug. 10. 13:23
 8/12 anonim ***** válasza:
ebben az esetben azt gondolom, h nem állsz készen erre, mert nem léptél túl azon, h számodra fontos emberek nem lesznek veled az esküvőd napján. értem, hogy szeretnél búcsúztatót, de az azzal jár, h azoktól búcsúzol, akik ott vannak. nekem pl. nem él apukám, ezért nem is lesz búcsúztató és szülőköszöntő, mert igaz, h 15 éve nincs velünk, én nem tudok ezen túllépni. nem akarom, h az esküvőmön kisírjam a szemem, ezért kimarad ez az egész. nem mondom, h neked is ezt kellene csinálnod, mert mindenki úgy éli meg ezt, ahogy tudja. de mivel én tudom, h nem tudnám ezt lereagálni normálisan, ezért így döntöttünk. szóval fejben próbáld helyrerakni a dolgot, máshogy ez nem megy.
2012. aug. 10. 13:34
 9/12 A kérdező kommentje:

13:34

Azt hiszem rátapintottál a lényegre. Ragaszkodok a dolgokhoz, hisz mindig arról álmodtam, hogy milyen szép is lesz, viszont félek tőle, hogy menni fog-e valójában.

Azért írtam, hogy ragaszkodok a dolgokhoz, mert tudom, hogy sírás lesz a vége mindenképpen. Ha elmarad, akkor azért ha lesz búcsú, akkor azért. Idegen ember esküvőjén is folyik a könnyem, amikor a menyasszony megöleli a rokonait.

2012. aug. 10. 13:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a pontos problémát ezzel kapcsolatban nem értem. Szóval az fog rosszul esni, hogy a párodnak több rokontól lesz majd lehetősége elbúcsúzni mint neked? Nálunk szerintem ez a rész az esküvő után szokott lenni (ha jóra gondolok). Valakinél pl a lagziban volt, még az elején. Felálltak a tánctérre az emberek, a közeli családtagok stb és tőlük búcsúzott el a pár. Akkor a menyasszony és a vőlegény is adott puszit a másik rokonainak azt hiszem. Ott a vőfély vezette le az egészet és ő megemlítette az elhunyt családtagokat is. Szép volt szerintem, bár én még akkor nagyon kicsi voltam és mégis megmaradt bennem :) Bár lehet az esküvő előtt volt. Amúgy az ott állók 50%-a sírt :D Természetesen az esküvő után is volt "köszönet nyilvánítás" a szülőknek. Már pontosan nem tudom ez hogy működik, hogy szokták, de ki lehet deríteni. Vagy ez az elbúcsúzás hol és mikor szokott lenni? Külön ceremónia vagy hogy? Ilyenen még nem voltam szerintem..
2012. aug. 10. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!