Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a koszorúslány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a koszorúslány ruháját kinek illik állnia? A koszorúslánynak vagy a mennyassyzonynak? Van erre kialakult szokás, szabály?

Figyelt kérdés
Anno egyszer voltam koszorúslány, és akkor én fizettem magamnak a ruha kölcsönését. Most egy barátnőm megy férjhez, és volt egy kis nézeteltérése a koszorúslányaival, ruhát varratnak maguknak, de abból a színből, amit a mennyasszony kért, csak elég drága anyagok kaphatók. A koszorúslányok nyilván nem bánnák, ha olyan ruhájuk lenne, amit később is tudnak hordani, ha már ők fizetik az anyagot és a varrónőt, de lehet, hogy ők akkor nem is ilyen szín választanának. Szerintetek elvárható, hogy ők fizessék maguknak az egészet, miközben nem is biztos, hogy szeretni fogják azt a ruhát? Vagy ennek ez a rendje? Elégedjenek meg a megtiszteltetéssel, hogy felkérték őket koszorúslánynak?

2012. júl. 31. 20:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
88%

13-assal tökéletesen egyetértek. Nem is írom le mégegyszer.

Annyival egészíteném még ki, hogy a koszorúslányok se túl normálsiak, ha fizetnek 30-40 ezret egy ruha megvarratásáért, ami nem is tetszik nekik, a menyasszony meg sóher, ha az esküvőjén ezen spórol.

2012. aug. 2. 17:23
 22/25 anonim válasza:
100%
Én egyszer voltam úgy koszorúslány, hogy két egyforma ruhát kölcsönöztünk a másik koszorúslánnyal, és mi fizettük magunknak. Már nem emlékszem, mennyibe került, ez 2002-ben volt, de tudom, hogy soknak találtam. 5000 körül talán, de ez vidéken volt, régen, és én még egyetemista voltam, anyukám fizette nekem. És persze beszálltam a közös nászajándékba, amit az évfolyamtársakkal adtunk. Baleknak éreztem magam, de nem szóltam, nem akartam elrontani a viszonyt sem, az esküvőt sem, meg visszamondanom sem illet akkor már, hogy én mégsem szeretnék koszorúslány lenni. Viszont megfogadtam, hogy nekem nem lesz koszorúslányom, mert ez baromság, és felesleges feszültség, mert nem tisztázott szokás, hogy kire mi hárul. Ha valaki 1 vagy 2 milliót tervez egy esküvőre, netán még többet, pláne ne már a koszorúslánnyal fizetesse ki a ruhát. Az ő óhaja, hogy legyen koszorúslánya. Ha nem akarja kifizetni, ne legyen koszorúslánya. Ha világos, hogy a szekrényben fog állni a ruha, akkor meg pláne.
2012. aug. 2. 18:04
 23/25 anonim ***** válasza:
89%

"Az én esküvőm, az én szabályaim... "

Erre nehéz bármit is mondani,ez borzasztó.Remélem a vőlegény azért beleszólhatott,legalább a saját göncébe.

2012. aug. 3. 10:12
 24/25 anonim ***** válasza:
8%

Igen beleszólhat!Még nincs meg a ruhája, csak jövőre lesz a lagzi és mindent megbeszélünk egymással az esküvőt illetően.

Mellesleg teljesen egyetértett velem a koszorúslányok ruháját illetően.

Arra a következtetésre jutottam egyébként a véleményetekkel kapcsolatban, hogy mindenkinek igaza van.

Lehet, hogy sóherség, de ők vállalták, ha meg csak úgy vállalták volna, hogy mi fizetjük a ruhájukat akkor nekem úgy is jó lett volna,tök mindegy.

Nekik ez így megfelelt, még nem késő lemondani, találok más balekot a helyükre:D

Egyébként nem szánunk 1-2 milliót a lagzira, nincs is rá ennyink, de a menyasszony mellé az én olvasatomban mindig is járt koszorúslány, akkor majd pont a hülye szokások meg szabályok miatt ne legyen?!

Egyszer van esküvője az embernek (legalábbis ideális esetben)akkor az már legyen olyan amilyet megálmodott, természetesen ésszerű keretek között!

2012. aug. 3. 14:45
 25/25 anonim ***** válasza:
27%

12ezer egy ruháért nem sok.

Idén nyáron csak vendég leszek,de többe kerül a ruhám :)

2x voltam koszorúslány,egyiknél a pár fizette,kölcsönzött ruha volt,egyforma mind a 4 koszorúslánynak.Megkérdezték tetszik-e,nem volt csúnya igy nem változtattunk rajta.

Másikban én fizettem,én választottam,a menyasszonynak annyi kérése volt,illedjen a dekorációhoz,ami bordó volt.Nem volt nehéz kedvére tenni,egyik kedvenc szinem,igy kiválasztttam 5 ruhát ami tetszett,és ő választhatott.

2012. aug. 6. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!