Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a koszorúslány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a koszorúslány ruháját kinek illik állnia? A koszorúslánynak vagy a mennyassyzonynak? Van erre kialakult szokás, szabály?

Figyelt kérdés
Anno egyszer voltam koszorúslány, és akkor én fizettem magamnak a ruha kölcsönését. Most egy barátnőm megy férjhez, és volt egy kis nézeteltérése a koszorúslányaival, ruhát varratnak maguknak, de abból a színből, amit a mennyasszony kért, csak elég drága anyagok kaphatók. A koszorúslányok nyilván nem bánnák, ha olyan ruhájuk lenne, amit később is tudnak hordani, ha már ők fizetik az anyagot és a varrónőt, de lehet, hogy ők akkor nem is ilyen szín választanának. Szerintetek elvárható, hogy ők fizessék maguknak az egészet, miközben nem is biztos, hogy szeretni fogják azt a ruhát? Vagy ennek ez a rendje? Elégedjenek meg a megtiszteltetéssel, hogy felkérték őket koszorúslánynak?

2012. júl. 31. 20:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%
Én egyszer voltam, magam fizettem a ruhám, de minden rám volt bízva, olyat vettem, ami tetszett nekem (persze szolid volt és fehér-piros-fekete:)) ha megkötötte volna, hogy milyen legyen biztos kevéssé örültem volna a kiadásnak.
2012. júl. 31. 23:27
 12/25 anonim ***** válasza:
78%
Én mindenképpen fizetném a koszorúslányok ruháját!Nekem valahogy ez így tetszik,így látom helyesnek.
2012. júl. 31. 23:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha a menyasszonynak van vmilyen óhaja-sóhaja a színnel, fazonnal kapcsolatban, kvázi megmondja, mit vehetnek fel, akkor neki illene fizetni. Mert ahogy mondod, nem biztos, hogy azt felveszik máskor. Viszont ha nincs megkötés, akkor mki kb. vesz magának egy ruhát, amit bármikor máskor felvehet, szval evvel méág lehúzni a menyasszonyt illetlenség. De a barátnőd esetében a a barátnőd a ludas. Ha van megkötése-kikötése, akkor neki illene fizetni.
2012. aug. 1. 00:23
 14/25 anonim ***** válasza:
52%

A helyzet a következő:Én vagyok a menyasszony.

2 felnőtt koszorúslányom lesz és a harmadik egy kislányka, aki az én babócám:)

Kitaláltuk sógornőmmel a fazont és a színt(ő az egyik felnőtt koszorúslány)és eleve úgy mentem felkérni az uhnokaöcsém barátnőjét, hogy:tessék, ez lesz a fazon, ilyen színű lesz és az alternatívát:én varrom a ruhát és beszerzek hozzá mindent, lehet választani:ha kifizeted az anyagot akkor a tiéd a ruha, ha nekem kell állnom akkor az enyém marad.Ennyi.

Azt választották mindketten, hogy kifizetik inkább és az övék marad a ruha.Nem mintha fel tudnák majd venni mégegyszer valahová(tüll alsószoknyás gyűrt, ráncolt szoknya és különálló fűző ekrü és csokibarna taftból, elég extravagáns)de ez már az ő döntésük.

Mindenképpen őket kértem volna fel és így még könnyebb is, hogy felajánlották, hogy állják az anyagot.Egyébként összesen a 3 ruha lesz abronccsal, tokkal-vonóval maximum 35000 ft.Tehát olyan 12000 ft-ban megáll egy ruha.Szerintem ez elég barátságos ár, főleg, hogy náluk marad:)

2012. aug. 1. 15:49
 15/25 anonim ***** válasza:
54%
3500 Ft tényleg nem vészes, annyit emléknek is megér. De te varrod, a kérdésbe pedig még a varrást is kellene fizetni. Azért egy ilyen rudát nem 2 Ft-ért varr egy varrónő.
2012. aug. 1. 15:51
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem 3500,hanem 12.000 ft-ba került a ruha,amit később nem tud felvenni sehova,mégcsak nem is ő válaszotta a fazont és a színt,plusz gondolom nászajándék.Az pazar,mázlid van,hogy ilyen balek a koszorúslányod.

Kérdező:Ha bármi kívánsága van a menyasszonynak,akkor áldozzon rá.Ha szabad kezet kap a koszorúslány és megtarthatja a ruhát,akkor neki illik fizetni,de akkor olyan lehet,amilyet ő akar.

2012. aug. 1. 17:41
 17/25 anonim válasza:
86%
Rengeteg költséggel jár rendszerint egy olyan típusú esküvő, ahová koszorúslányt is tervez a menyasszony. Szerintem nem ezen áll vagy bukik a költségvetés, nem értem, miért pont a koszorúslány ruháját kéne megspórolnia a házaspárnak. Szerintem, hacsak nem azt mondja a menyasszony, hogy olyan ruhába legyen a koszorúslány, amilyenbe szeretne, akkor illene állni a számlát, és nem a koszorúslányra terhelni. Számomra ez így lenne evidens. Nekem nem volt koszorúslányom, mert butaságnak tartom, pesti esküvő volt, tudom, hogy vidéken ennek nagyobb a jelentősége.
2012. aug. 1. 23:48
 18/25 anonim ***** válasza:
43%

14-es vagyok, akinek a koszorúslányai fizetik azt a ruhát amit én varrok nekik olyanra amilyet én szeretnék.

1.Szerintem ha valakit felkérek és elvállalja a koszorúslány szerepét, akkor az a minimum, hogy olyan ruhát vesz fel ami nekem tetszik, hiszen az én esküvőmről van szó.Voltam olyan esküvőn, ahol a koszorúslány fizette a kölcsönzést.3-an voltak, egyetlen megkötés volt:hogy kék legyen a ruha.Namármost bevonult a templomba egy lány pávakék abroncsosba, egy másik királykék nagyestélyiben és a 3. világoskék koktélruhában.Egy bohózat volt én pedig azt szeretném ha minden koszorúslány egyformában lenne.Nem kötelező elvállalnia és kifizetnie sem.

A ruhák kifizetését mint opciót ajánlottam fel, én is kifizettem volna.Elutasíthattak volna, vagy mondhatták volna, hogy nekik nem kell, akkor én állom és nálam marad.

De mivel mindkettejüknek tetszik (a lányom még nem tud érdemben nyilatkozni erről, csak 19 hónapos most)úgy döntöttek, hogy szeretnék megtartani, hát lelkük rajta.

Szerintem tokkal-vonóval 12000 ft-ért még bérelni sem tudnának, nemhogy saját ruhát venni saját méretben.Az meg, hogy meg tudom varrni nekik, csak grőátisz szolgáltatás :)

Ha ők ezért balekok, hát akkor azok, de legalább egyforma balekok lesznek az esküvőmőn:)

2012. aug. 2. 10:30
 19/25 anonim ***** válasza:
96%
12.000 ft-ot fizetni egy olyan ruhárt,aminek sem a színébe,sem a fazonjába,sem az anyagába nem szólhatnak bele,később hasznosítani nem tudják,mert olyan vad,hogy azt máshova ember fel nem veszi,akkor balek,ha kifizeti.Plusz hozzon nászajándékot és legyen érte hálás.Derék.
2012. aug. 2. 13:14
 20/25 anonim ***** válasza:
17%

Bevállalták, hát lelkük rajta, nem volt kötelező sem kifizetni, sem felvenni.Ennyi.Én meg nem vagyok köteles elnézegetni az ÉN esküvőmön, hogy minden koszorúslány más ruhában van színt és fazont illetően is, csak mert ő fizeti.

Nem erőltettem rájuk semmit, ők választották, hogy kifizetik, mert akkor megtarthatják.Nyilván ha nem tetszett volna nekik akkor azt jelezték volna és én nem haraptam volna le a fejüket, kerestünk volna megoldást rá, vagy hagytuk volna az egészet.

Nem hiszem, hogy rosszul kéne éreznem magam azért, mert a koszorúslányaim egyforma ruhában lesznek, ami tetszik is nekik és úgy döntöttek, hogy megtartják azt.

Az én esküvőm, az én szabályaim...

Ha már a koszorúslány ruháknál hagyom, hogy mindenki leszólja az ízlésemet vagy a tervezésemet, akkor mi lesz ha a saját ruhámról, a vőlegény öltönyéről, az örömanya ruhájáról, a vacsiról az italokról vagy a dekorról van szó?

Valaki már írta előttem, hogy ahány ház, annyi szokás, nálunk ez így megy.

Mellesleg ha 12000 ft sok egy szép ruháért akkor nemtudom, hogy milyen költségvetéssel kalkulál, aki ezt5 soknak tartja.Nem vagyunk gazdagok, a koszorúslányok sem azok, de én a kölcsönzési árakhoz viszonyítva-erre mifelénk-még olcsónak is találom.És a lányok is:)

Utlosó előtti voltam.

2012. aug. 2. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!