Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért támadják a templomban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért támadják a templomban házasodókat itt ennyire vehemensen?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kérdésnél látom, hogy azt prédikálják akár a kérdezőnek, akár a válaszolóknak, hogy minek neki templomi esküvő, csak képmutatás, nem is vallásos stb.

Miért vizsgálják, hogy ki hívő, ki vallásos? Ezt mindenki csak maga tudja, azt elkezdeni boncolgatni, hogy én bezzeg templomba járok, de te nem és akkor biztos nem is vagy hívő, inkább csak magunk felmagasztalását célozza.

Ha csak azt nézzük, hogy ilyen kérdésekben annyian úgymond elitesednek, szinte magukat fényezik, hogy ők az IGAZI hívők a kérdező meg minek akar templomi esküvőt vagy keresztelőt a gyereknek, akkor nem gondolják, hogy sokakat ez is távol tarthat a felekezetektől, hogy azt gondolják, ha elkezdenék úgy is egy rakás bigott utálkozó emberrel találnák szembe magukat, akik azt lesik, hogy ők biztos csak képmutatni jöttek, hol voltak eddig, biztos nem is hívők?

Honnan lehet tudni, hogy Istennek mi célja van azzal, hogy ha csak erre az alkalomra is, de elvezeti az illetőt, illetőket a templomba? Lehet ez lesz az első lépése az úton. Az is lehet, hogy nem. Vagy nem most mindjárt. De az ének is azt mondja, hogy ha botlanak a gyengénk segítse az erős, azaz épp, hogy le kellene hajlanunk hozzájuk, bármi okból is jönnek, nem elkergetni őket, hogy minek az.

2012. júl. 26. 05:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%
8-as vagyok, kedves 3-as, olyan, hogy két ateista (értsd: nem hisz Isten létezésében ÉS nincs megkeresztelve)nem is tud templomban házasodni, ahhoz legalább az egyik félnek megkereszteltnek kell lennie, de ekkor már nem az az eset van, hogy 2 ateista, úgyhogy ha jóhiszeműek vagyunk akkor nem kizárólag a "díszlet" miatt mennek oda, hanem van valamiféle kötődés. Plusz a templomi házassághoz jár egy jegyesoktatás is, tehát nem csak besétálunk és megesküszünk a pucc miatt, szerintem ilyen vegytiszta eset nem létezik. Senkit nem szabad megszólni az egyházi esküvője miatt, mert nem tudhatjuk mi van abban a két emberben!
2012. júl. 26. 09:25
 12/24 anonim ***** válasza:
50%
még mindíg 3 vagyok. Ne keverjük a fogalmakat. Nem pogányokról beszélek hanem ateistákról. Ateista lehet az is akit megkerseszteltek gyermekként, de soha nem járt templomba és nem hisz Istenben. Az aki megkeresztelve sincs az pogány. TEHÁT ateista (még akkor is he meg van szabva h meg kell legyen keresztelve) házasodhat templomba és jegyesoktatás sem mindenhol van. TEHÁT van olyan aki CSAK a díszlet miatt házasodik templomban.
2012. júl. 26. 09:29
 13/24 anonim ***** válasza:
49%

Mert úgy vannak vele, hogy aki felé sem bagózik a vallásának, csak amikor házasodni akar, az csak díszletnek nézi a templomot. Biztosan vannak ilyenek, amit én is hülyeségnek tartok, de nem érdekel, nem szoktam támadni őket.

Meg ki tudja, lehet, hogy valójában nagyon is hisz Istenben, csak éppen nem jár el minden vasárnap, nem híreszteli a vallási nézeteit, elvan magában a hitével.

2012. júl. 26. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
40%

Ekkora hülyeséget... ateista vagyok, de megkereszteltek kiskoromban. Az ateizmusnak nem feltétele az, hogy nem tartottak víz alá kiskorodban.

Mivel az ateista nem hisz a vallási rituálékban, ezért a megkeresztelés számára semmis. Ez olyan, mintha most alapítanék egy vallást a Csillagok háborúja nyomán, és az utcán szembejövőkre fénykarddal rámutatok, hogy "te ezentúl jedi vagy." Attól senki nem lesz az. Na most, ha alapítok egy egyházat, és lesznek hívek, akkor ők elhiszik, hogy ők jedik, de attól még nem lesznek azok.

A kereszténység (és minden más vallás) ugyanez. Egy hatalmas szerepjáték, ami csak a résztvevők száma miatt lett népszerű.

2012. júl. 26. 14:06
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem senki sem azokat szidja, akik amúgy hisznek a keresztény istenben, csak ritkán járnak templomba (bármilyen okból), de templomi esküvőt tartanak. Inkább azokat, akik tojnak az egész vallásra, de mennyire szép díszlet a templom, ezért templomi esküvőt tartanak. Álszentség. De ugyanilyen az a keresztelő, ahol a szülők nem hisznek az egészben, de lehet vele villogni, és kapni érte egy csomó ajándékot. Engem megkereszteltek, sőt, katolikus oviba is jártam, mégse tartunk majd (az amúgy kereszteletlen) párommal templomi esküvőt, mert képmutatás a hívőkkel szemben, pedig tényleg szépek a templomok. Keresztelőt meg pláne nem. Szerintem valaki döntse el magában, hogy hisz-e abban a vallásban, vagy sem, mert ha utóbbi, és ezen két alkalmon kívül be sem teszi a lábát templomba, akkor hagyja meg a keresztelőt és az esküvőt a valódi hívőknek, ne legyen képmutató.
2012. júl. 26. 17:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem akkor zavar egy kicsit, mikor például megfogadják, hogy katolikus hitben nevelik a gyermekeiket, és már mikor kimondják, tudják, hogy soha el nem viszik templomba a gyereket, nem tanítják meg imádkozni, közelébe se viszik semminek amihez köze van a valláshoz, vagyis konkrétan hazudnak egy szent helyen, egy szentség felvételekor. Vagy is ha a párnak konkrétan köze sem volt Istenhez, nem hisznek benne, akkor visszás egy kicsit szerintem.

Aki amúgy annyira hívő, hogy mondjuk meg van keresztelve meg mondjuk elsőáldozott, csak aztán elhanyagolta az egészet később, és szeretne templomi esküvőt, az szerintem nem baj. Mert azt is jelentheti, hogy Isten előtt is ki akarja mondani az igent, vagyis még mindig fontos neki valamennyire, hisz benne.

De amúgy sem szokásom támadni másokra, eddig se bántottam senkit emiatt, nem is tervezem. :)

2012. júl. 26. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
12-esnek mondanám, hogy a pogány is egy vallás. Vagyis több vallás gyűjtőneve.
2012. júl. 26. 20:32
 18/24 anonim ***** válasza:
17. Most aztán jól belémkötöttél. Nem azt mondtam h az nem vallás hanem h a pogányok nincsenek megkeresztelve az ateisták meg lehetnek. Semmi többet nem mondtam de látom jó belémkötni. Kár h nem sikerül.
2012. júl. 26. 20:37
 19/24 anonim ***** válasza:
61%

Nem akartam beléd kötni, de azt sem akartam, hogy félre vezesd itt a népet a hülyeségeddel. Ugyanis azt írtad, hogy aki meg sincs keresztelve, az pogány. Tehát aki nincs megkeresztelve, az rögtön természeti istenekben hisz? De jó tudni.

Akkor tisztázzunk néhány fogalmat:

Ateista az, aki nem hisz istenben. Ettől függetlenül lehet olyan vallási csoport tagja, amely nem istenhívő.

Agnosztikus az, aki nem hisz a tapasztalati világon túl lévő dolgok megismerésében, ennél fogva feltehetőleg semmilyen vallási csoportnak nem tagja.

Ettől függetlenül, ha valaki nincs megkeresztelve, még nem biztos, hogy agnosztikus, mert lehet, hogy azt gondolja, rózsaszín unikornisok teremtették a világot. Tehát aki nincs megkeresztelve, az szimplán nem keresztény.

Lehet lepontozni, mert tisztázni mertem a rosszul használt fogalmakat.

2012. júl. 26. 20:43
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Továbbra is csak annyit tudok mondani h semmi mást nem mondtam csak h aki pogány az nincs megkeresztelve. Magyarázz bele amit akarsz. Kötekedj nyugodtan. LETOJOM MAGASRÓL
2012. júl. 26. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!