Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen megoldást válasszunk a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen megoldást válasszunk a töményekre ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Nálunk a családban az esküvők 90%-án úgy volt, hogy a lagzin 4-5-ször körbe kínálták a pincérek a rövidet, mi azt gondoltuk, hogy nálunk is így lesz. De az étterem vezető szerint ez nem jó megoldás, és nagyon ragaszkodik az egész éjjeles korlátlan italfogyasztáshoz, ami vagy úgy nézne ki, hogyha valaki akar inni, akkor bemegy a konyhába, és kér, vagy pedig odahívja a pincért, és rendel, megvárja, amíg kihozza, és megissza. Nekünk egyik megoldás sem tetszik. A konyha nem csak egy lépésre van, oda sétálgatni kellene, a rendelősdi meg szerintem hangulatromboló, mert valaki meghall egy jó számot, és akkor hú nem tud felállni, mert már megrendelte a töményt, meg kell várni, meg tuti kavarodás lenne ebből, mivel több mint százan leszünk, és azért egy lakodalomban nyüzsgés van. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy egy hűtőpultba kirakassunk többféle italt és öntsön mindenki magának, így arra gondoltunk, hogy marad a körbekínálás mondjuk érkezéskor, vacsora előtt, után, menyasszonyi tánc előtt meg éjféli vacsora előtt. De az étteremvezető szerint ebből azt fogják gondolni a vendégek, hogy sóherok vagyunk, és sajnáljuk a pénzt a rövidre. Ebből tényleg ez jön le? Senki kezére nem csapunk rá, ha kettőt vesz le egy-egy körnél, de ez 5 kör, ha mindig iszik, azért szerintem az már szép mennyiség, főleg, hogy nem 2,3 cl lesz kínálva. De nekünk tényleg nem tetszik a másik két megoldás. Az üdítő, sör, bor természetesen az asztalon lenne folyamatosan, és ha fogy, akkor utántöltik. Vélemények?
2012. júl. 20. 18:30
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
ki kell pakolni a töményet is az asztalra kólák, üdítők, egyéb szeszes italok mellé...
2012. júl. 20. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
másik étterem
2012. júl. 20. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

nem piálni járok esküvőkön, de azért egy esküvőn nem csak 4szer iszom töményt, én ezt elég rossz megoldásnak tartom, hogy csak 4szer 5ször kínálnak meg a pincérek


A kikérösdi se nagyon tetszik és nem azért mert mi van ha épp egy jó zene szól, hanem egyszerűen hülye ötletnek tartom


Én úgy csinálnám mint az első az asztalra kiraknám és mindenki annyit iszik meg akkor amikor akar, nem kell pincért vadászni., hogy hozzon

2012. júl. 20. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs,hogy ez milyen színvonalú étterem,de nálunk nem így szokott menni.Az italokat nyári esküvőn nem célszerű kirakni az asztalra,mert hamar megmelegszik és senkinek nincs kedve belőle inni.Üdítőt is úgy,hogy nem kétliteres palackok állnak az asztalon,hanem 2-3 decis üvegeket visznek ki a pincérek,akkor nem megy ki a több literesből a szénsav,nem melegszik meg.Az alkoholnál szintén a kikérés a legpraktikusabb megoldás,főleg sör esetében,mert így garantáltan mindig hideget kapnak a vendégek.A pincért egy rendes étteremben nem kell levadászni,egy-egy asztalra több pincér is "rá van állítva",van olyan pincér,akinek egész éjjel más feladata sincs,mint az adott asztalnál az ital felszolgálása.Ha nem kapja meg a vendég az italát fél percen belül,az az éttermet minősíti.A pultban gyorsan kell dolgozniuk az alkalmazottaknak,a pincér keze alá.Nem szabad megvárakoztatni senkit és mire a következő szám megszólal már meg is itta a vendég.

Nem korlátoznám le a vendégeimet,hogy csak belépéskor,meg 11-kor meg nem tudom mikor ihatnak rövidet,az sokkal zavaróbb,mert érzik,hogy ki kell használni a lehetőséget,10 perc múlva már nem kaphatnak.

A bemennek a konyhára bármit is kérni botrányos ötlet,egy magára valamit is adó étterem ilyet nem engedhet meg magának.

2012. júl. 20. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Nincs az étteremnek bárpultja? Korlátlan fogyasztás, mindenki odasétál a pulthoz. (Nekünk -falusi lagzi- művelődési házban volt tartva, ahol volt egy kisebb helyiség, pulttal - söntésnek hivjuk - oda volt bepakolva az összes ital (persze üditő,bor és szóda az asztalokrra is volt rakva) - rövidek, borok,sör kávé, üditő, szóda, egy-két emberke állt mögötte és szolgálta ki a koccintani vágyókat. Sőt, tálcát is lehetett kérni, szépen kirakták rá a pl nyolc pohár rövidet és az inni vágyó vitte a társaságának. Nem nagyon tudom elképzelni, h vmi hasonlót nem tud az étterem kreálni... Üditős hűtő az egyik sarokba, elé egy-két asztal poharakkal, alá egy kisebb fagyasztó a jégnek, mögé egy-két pincér és hajrá...

Az nekem is furcsának tűnik, hogy megszabják, h hányszor ihatok rövidet...és bár nő vagyok, de egy lakodalom alatt többször iszok, mint 4 (bár a sajátomon csak a szóda csúszott a harmincöt fokban :) ), gondolj bele, ha hajnali háromig-négyig-ötig tart a buli, akkor az több mint 12 óra - márha háromkor kezdődik - mert ugye van aki már vendégváráskor is felhajt egy pohárral... tényleg kicsit sóhernak tűnik, bár már voltam olyan esküvőn is, ahol csak bor volt a választható alkohol, rövidért fizetni kellett a bárpultnál...fura volt, bár nyilván ktgkimélés miatt történt igy.

2012. júl. 20. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Természetesen az önkiszolgálós rendszer a legjobb, de ha az nem megvalósítható nem hiszem, hogy sóhernek tűnnétek a körbevivős rendszerrel, azért 4-5 kör tömény nem olyan kevés, és van aki jobb szereti ha kínálják, mint ha mennie kéne érte.
2012. júl. 20. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
jégvödrös megoldás?
2012. júl. 20. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Ez a kis "csináld magad bárpult"-os megoldás tetszik. Szerintem az étteremben is kivitelezhető, és onnan bárki kérhet, amit akar.

Ha nem lesz nyári kánikulára ütemezve a lagzi, akkor az asztalon is kint lehet hagyni a rövides üvegeket. Én eddig ilyen lagziban voltam, és mindenki elégedett volt.

A 4-5-ször kínálós nem a legjobb megoldás, mert tényleg kicsit spórolósnak tűnik, a vendég azt hinné, hogy sajnáljátok Tőle. :)

2012. júl. 21. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
69%
Nekem pont ez a "csináld magad" nem tetszik. Főleg nyáron, nagy melegben nem jó kipakolni mindent. Én a kompromisszumos megoldást választanám. Éjfélig 5 kört (beleértve a vacsorákat) és a menyasszonytánc után, -ha éjfél körül lesz- még egyszer 3-5 kör. Szerintem ennyi elég és pluszba, aki és amikor szeretne majd még kér a pincérektől.
2012. júl. 22. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A "csináld magad pult" lényege, hogy van hűtő (az a fajta, ami elöl üveg - boltokban tartják benne a hűtött üditőt), és nem az asztalra van pakolva. Ilyen hűtő bérelhető is szerintem, az étteremnek már csak vannak kapcsolatai, hogy beszerezzenek egy ilyet... Nem lesz semmi meleg, mert a pincér csak azt veszi ki, amiből kérnek és utána vissza.
2012. júl. 22. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!