Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen megoldást válasszunk a töményekre ilyen esetben?
nem piálni járok esküvőkön, de azért egy esküvőn nem csak 4szer iszom töményt, én ezt elég rossz megoldásnak tartom, hogy csak 4szer 5ször kínálnak meg a pincérek
A kikérösdi se nagyon tetszik és nem azért mert mi van ha épp egy jó zene szól, hanem egyszerűen hülye ötletnek tartom
Én úgy csinálnám mint az első az asztalra kiraknám és mindenki annyit iszik meg akkor amikor akar, nem kell pincért vadászni., hogy hozzon
Fogalmam sincs,hogy ez milyen színvonalú étterem,de nálunk nem így szokott menni.Az italokat nyári esküvőn nem célszerű kirakni az asztalra,mert hamar megmelegszik és senkinek nincs kedve belőle inni.Üdítőt is úgy,hogy nem kétliteres palackok állnak az asztalon,hanem 2-3 decis üvegeket visznek ki a pincérek,akkor nem megy ki a több literesből a szénsav,nem melegszik meg.Az alkoholnál szintén a kikérés a legpraktikusabb megoldás,főleg sör esetében,mert így garantáltan mindig hideget kapnak a vendégek.A pincért egy rendes étteremben nem kell levadászni,egy-egy asztalra több pincér is "rá van állítva",van olyan pincér,akinek egész éjjel más feladata sincs,mint az adott asztalnál az ital felszolgálása.Ha nem kapja meg a vendég az italát fél percen belül,az az éttermet minősíti.A pultban gyorsan kell dolgozniuk az alkalmazottaknak,a pincér keze alá.Nem szabad megvárakoztatni senkit és mire a következő szám megszólal már meg is itta a vendég.
Nem korlátoznám le a vendégeimet,hogy csak belépéskor,meg 11-kor meg nem tudom mikor ihatnak rövidet,az sokkal zavaróbb,mert érzik,hogy ki kell használni a lehetőséget,10 perc múlva már nem kaphatnak.
A bemennek a konyhára bármit is kérni botrányos ötlet,egy magára valamit is adó étterem ilyet nem engedhet meg magának.
Nincs az étteremnek bárpultja? Korlátlan fogyasztás, mindenki odasétál a pulthoz. (Nekünk -falusi lagzi- művelődési házban volt tartva, ahol volt egy kisebb helyiség, pulttal - söntésnek hivjuk - oda volt bepakolva az összes ital (persze üditő,bor és szóda az asztalokrra is volt rakva) - rövidek, borok,sör kávé, üditő, szóda, egy-két emberke állt mögötte és szolgálta ki a koccintani vágyókat. Sőt, tálcát is lehetett kérni, szépen kirakták rá a pl nyolc pohár rövidet és az inni vágyó vitte a társaságának. Nem nagyon tudom elképzelni, h vmi hasonlót nem tud az étterem kreálni... Üditős hűtő az egyik sarokba, elé egy-két asztal poharakkal, alá egy kisebb fagyasztó a jégnek, mögé egy-két pincér és hajrá...
Az nekem is furcsának tűnik, hogy megszabják, h hányszor ihatok rövidet...és bár nő vagyok, de egy lakodalom alatt többször iszok, mint 4 (bár a sajátomon csak a szóda csúszott a harmincöt fokban :) ), gondolj bele, ha hajnali háromig-négyig-ötig tart a buli, akkor az több mint 12 óra - márha háromkor kezdődik - mert ugye van aki már vendégváráskor is felhajt egy pohárral... tényleg kicsit sóhernak tűnik, bár már voltam olyan esküvőn is, ahol csak bor volt a választható alkohol, rövidért fizetni kellett a bárpultnál...fura volt, bár nyilván ktgkimélés miatt történt igy.
Ez a kis "csináld magad bárpult"-os megoldás tetszik. Szerintem az étteremben is kivitelezhető, és onnan bárki kérhet, amit akar.
Ha nem lesz nyári kánikulára ütemezve a lagzi, akkor az asztalon is kint lehet hagyni a rövides üvegeket. Én eddig ilyen lagziban voltam, és mindenki elégedett volt.
A 4-5-ször kínálós nem a legjobb megoldás, mert tényleg kicsit spórolósnak tűnik, a vendég azt hinné, hogy sajnáljátok Tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!