Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megvagyunk hívva egy lagziba, de mégse megyünk így is kell adni pénzt vagy valamit?
Úgy alakult, hogy mégse tudunk elmenni. A pár egyik, tagját csak párom ismeri (de nincsenek szoros kapcsolatban)én egyiket sem. (nem is értem, hogy miért lettünk meghívva).
Ilyen esetben is kell adni pénzt?
Ez kényes kérdés. Ha jó baráthoz, ismerőshöz nem tudtok akadályoztatás miatt elmenni, akkor a nekik szánt ajándékot, összeget máskor is át lehet adni. Mert elvileg nem a lagzit váltjátok ki.
De ahogy mondod, nem is olyan közeli ismerős, rokon, akkor vagy valamiért megtiszteltek a meghívóval, vagy minél többen jönnek, annál több lesz a pénz alapon hívtak meg.
Én küldenék egy szép gratuláló kártyát, amelyben egyrészt kimenteném magunkat, másrészt sok boldogságot kívánnék. De nem adnék ajándékot, főleg pénzt nem.
Több száz ember lesz, így nem hiszem, hogy azért hívtak meg, hogy megtisztelnek vele hanem, hogy minél többen legyenek.
Én is arra gondoltam, hogy egy esküvői távirat vagy képeslap vagy nem is tudom ilyenkor mit szoktak feladni, olyan küldünk.
A távirat kedves ötlet, szerintem jól esne nekik. :)
Mindemellett ne felejtsetek szólni, hogy nem tudtok menni, mert úgy le tudják mondani a vacsorátok árát, és nem kell fölöslegesen kifizetniük. Nem kell magyarázkodni, vagy indokot keresni, egyszerűen hivatkozzatok arra, hogy közbejött valami, és nagyon sajnáljátok. :) De ne szúrjatok ki velük azzal, hogy fölöslegesen ki kell fizetniük a költségeket utánatok...
Persze mindenféleképpen szólni fogunk, hogy nem megyünk.
Csak még nem tudjuk, hogy adjunk-e pénzt vagy ne, mert ha adunk akkor adja át a párom a pénzt amikor szólni fog nekik, hogy nem megyünk. De szerintem a távirat mellett döntünk.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ezt a gratulációs táviratot utólag szokták küldeni, vagy mikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!