Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő lehet kétszer? (római katolikusok vagyunk) Lehetséges így?
Az egyházi esküvő egy szentség, nem az számít hogy van-e róla papír, a feltételeknek teljesülnie kell, hogy kiszolgáltathassa. A pap nem csinálhat szertartást. meg, ha él a párod felesége és nem érvénytelenítették a házasságot. Ha lefizeted és esetleg mégis, akkor készülj fel rá, hogy ha a vallásos, hívő emberek nem biztos hogy mind ott lesznek, mert sértheti az érzéseiket, hogy egy ő számukra szent és komoly dolgot így semmibe veszel.
Tartsatok egy gyönyörű polgári esküvőt, valami szép helyen, az is lehet ünnepélyes. :)
Ilyen nem létezik, a házasságot az Egyház is anyakönyvezi. Csak akkor lehet újra templomban házasságot kötni, ha az előzőt az egyházi bíróság már annulálta, azaz kimondta róla, hogy már a megkötés pillanatában sem voltak meg azok a feltételek, amitől létrejött volna. Ennek komoly indoknak kell lennie (pl. az egyik fél tudta magáról, hogy meddő, de erről nem tájékoztatta a házastársát előzőleg, tehát becsapta ilyen téren stb.) . Az ügyet rendes bírósági per alá vetik, egyházjogászok vizsgálják, tanúkat hallgatnak ki, tehát jó sokáig elhúzódik.
Illetve abban az esetben lehet újra templomi házasság, ha az előző házastárs meghalt.
Ha csak azért házasodnátok ott, mert hogy az "jajj, milyen széééép", akkor inkább felejtsd el, mert ez a katolikusoknál egy szentség. Tehát komoly dolog, nem rongyrázásra való, még akkor sem, ha sokan ezt csinálják.
Nem tudom, miért kell oltani a kérdezőt, hogy csak a látvány kedvéért kell neki a templom. Olyan elképzelhetetlen szituáció, hogy egy hívő katolikus beleszeret egy elvált emberbe? Attól még lehet fontos neki a vallása, hogy elvált ember a szerelme.
Egyébként én úgy tudom, ha úgy ért véget egy házasság, hogy az egyik fél elhagyta a másikat, akkor az elhagyott felet vétlennek tekintik és az újraházasodhat.
Erre kíváncsi lennék én is!
3szoros megcsalás, már a házasság keletkezése előttről nyomós érv az egyháznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!