Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha valaki Izraelben szeretne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki Izraelben szeretne lakni, miért kell megházasodnia?

Figyelt kérdés
Kérnék értelmes válaszokat!

2012. jún. 24. 23:11
 1/8 anonim válasza:
87%
Egy izraelivel kell megházasodni? Ha igen, gondolom azért, hogy könnyebben megkaphasd az állampolgárságot.
2012. jún. 24. 23:24
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Általában az a legegyszerűbb megoldás ha külföldön szeretne valaki élni, hogy egy ottanival összeházasodik és igen, így megkapja az állampolgárságot ergo könnyebben meg lehet oldani.
2012. jún. 24. 23:31
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
Hát vallásos állam, tehát a vallás felvétel együtt jár a házassággal, meg persze így egyszerübb is. Készülj fel viszont arra, hogy kint a nőknek is sorkatonaság van.
2012. jún. 24. 23:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Kiváncsiságból kérdezteztem csak! Köszönöm a válaszokat! 13/F.
2012. jún. 24. 23:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Jah:) Amugy zsidó származást/vallást igazolók bármikor kiköltözhetnek. Ezt hívják Aliyahzásnak.
2012. jún. 24. 23:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta neked, hogy meg kell házasodnia? Egy egyedülálló ember is odaköltözhet, sehol nincs előírva, hogy házas legyen.

Viszont Izrael törvényei szerint minden zsidónak joga van Izraelben élni, tehát aki zsidó (fel tud mutatni legalább egy zsidó nagyszülőt, vagy betért a zsidó vallásba), az kaphat állampolgárságot, ha kér. Mondjuk az ottélésnek nem feltétele az állampolgárság, csak lényegesen könnyebb úgy az élet. De ennek a házassághoz nincs sok köze.

2012. jún. 25. 01:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megházasodni.

Ahogy előttem is írták, zsidó származásúaknak joga van letelepedni Izraelben. Az úgynevezett Visszatérési Törvény (Law of Return, a héber nevét nem tudom) alapján vagy be kell térni a zsidó vallásba VAGY legalább egy zsidó nagyszülőt igazolni kell.

Szerintem te azzal keverheted, amikor egy zsidó származású ember a nem zsidó származású párjával akar kivándorolni. Ilyenkor a partner abban az esetben kapja meg ugyanazokat a jogokat, ha legalább egy éve házasok.

Tehát, ha mondjuk a barátnőd (ezt úgy értve, ha nagykorú leszel, természetesen :)) zsidó származású, téged csak akkor tud magával vinni, ha egy éve házasok vagytok.

Egyébként Izraelben nem vált szét a vallás és az állam olyan mértékben, mint Magyarországon, így ott a rabbinátus szervezésében van csak lehetőség a házasságra, ami egyben polgári is.

Mintha nálunk csak templomi esküvő létezne, de az egyben állami esküvőnek is számítana.

Mondjuk ezt úgy szokták kikerülni az ott élők, hogy külföldre utaznak állami házasságot kötni, majd visszatérnek és honosítják.

2012. jún. 25. 08:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok zsidó.
2012. jún. 25. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!