Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Születési anyakönyvi kivonat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Születési anyakönyvi kivonat és a válás birósági végzése ki kérhető postai uton? Messze lakom mind a két helytől. Mennyi idő mire kiküldik?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Jobban járnál, ha ezt az illetékesektől kérdeznéd, mert pl. bíróságon nem valószínű, hogy távolról ki tudod kérni...

Nekem mindig személyesen kell minden bírósági másolatért bemennem, de hívd fel őket, és majd megmondják.

Az anyakönyvi kivonatot sem szokták kiküldeni postán...

Viszont mindkettőre adhatsz meghatalmazást.

2012. jún. 20. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:
56%
Én sem hiszem, hogy postázgatnának okiratot. Talán a saját okmányirodádban megkérdezheted. Ők megkérik, Te meg személyesen átveszed. De lehet, hogy nem így van. Mindenesetre megmondják...
2012. jún. 20. 16:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A születési anyakönyvi kivonatot kérheted postai úton.A lányom vidéken született,már itt élünk Bp-en.Sajnos költözés közben elkeveredett a születési anyakönyvi kivonata és most szükség lett volna rá.Felhivtam az illetékes polgármesteri hivatalt,ott mondták,hogy irjak egy kérelmet amiben megindokolod,hogy milyen célból kéred a kivonat pótlását,a kérelemre egy 2000-ft.os illetékbélyeget is kell (sérülésmentesen )ragasztani.Boritékba rakod elsőbbségivel ajánlva,könyvelt küldeményként feladod az adott település anyakönyvvezetőjének cimezve.
2012. jún. 20. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!