Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan mondjuk el a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjuk el a vőlegényem szüleinek, hogy a szüleimtől kaptunk előnászajándékként egy elég nagy összeget?

Figyelt kérdés
A szüleim megleptek azzal, hogy a nászajándékra szánt pénzt előre odaadták. Azért döntöttek így, mert ugyan összespóroltuk az esküvőre valót, de sajnos a vőlegényem lebetegedett, sokba került a kezelés, meg ugye táppénzt kapott, és nem biztos, hogy így elég lett volna a pénzünk. Vállaltam már plusz munkát is, hogy elég legyen, de lehet, hogy pár tízezer forint hiányzott volna. Előre nem tudjuk, ugye sok mindenből nem lehet előre látni a fogyasztást. Nem is számítottunk rá, hogy kapunk valami nagy nászajándékot, erre most kaptunk közel egy millió forintot. Teljesen ledöbbentünk. És most az a problémánk, hogy nem tudjuk, hogyan mondjuk el a leendő anyósomnak és apósomnak. Tudjuk ugyanis, hogy ők nem fognak tudni adni, mert nincs ennyi pénzük (azt én sem tudom egyébként, hogy az én szüleim honnan szedték össze, csak annyit mondtak, hogy ne foglalkozzunk vele, összegyűjtötték, mert mégiscsak egyszer házasodik a lányuk). Nem szeretnénk megsérteni a vőlegényem szüleit, és nem akarjuk, hogy azt érezzék, hogy nekik is ennyit kell adni, viszont titkolni sem akarom, mert tudom, hogy az én szüleimnek sok fáradozásába került, hogy ezt a pénzt előteremtsék. Illetve a vőlegényem szülei is tudják, hogy sajnos le vagyunk égve, és feltűnő lesz nekik, hogy hoppá egy millióval több van. Mit tegyünk? Vagy titkoljuk? Én gyűlölök titkolózni, meg tudom, hogy előbb vagy utóbb elszólnám magunkat. Akkor meg az lenne a probléma. Teljesen tanácstalanok vagyunk.
2012. jún. 8. 05:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom, hogy az anyagi helyzetetek a ti dolgotok, nem kell anyósék orra alá dörgölni, hogy kaptatok egy millát. Ha megkérdezik, akkor lehet válaszolni, hogy kisegítettek egy nagyobb összeggel, de akkor sem kell konkrétan kimondani mennyivel. Jól jött, hálás vagy érte, ennyi.

Illetve... Ha csak néhány 10 ezer forint hiányzott, akkor miért is kellene vad költekezésbe kezdenetek? Inkább tegyétek el, jól fog az még jönni valamikor, így azt sem lehet mondani, hogy hirtelen feltűnően jól álltok anyagilag!

Én nem árulom el mennyi pénzt halmoztam így fel ösztöndíjakból huszon éves létemre, de megtehetnék belőle ezt azt. Ha rámnéz valaki, még sem mondaná meg, hogy mennyi pénz van a számlámon, mert inkább élek szerényebben, de ha egyszer kell valamire, akkor legyen pénzem (lakás, autó, gyerek, bármi).

2012. jún. 8. 10:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem szoktunk pénzügyekről beszélgetni a szülőkkel, mi is kapunk, több helyről is, de nem beszélünk róla, megköszönjük, hálásak vagyunk annak, aki adta és kész.
2012. jún. 8. 10:27
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell titkolni és nem kell elmondani.Elhiszem,hogy a szüleid sokat nélkülöztek,mire ezt összerakták neked,de nem kell vele a másik családban haknizni.Örüljetek neki.Nekem nem lenne szívem ezt a pénzt erre elkölteni,inkább lemondanék pár dologról,hogy elég legyen az a pénz,amit mi szántunk rá.
2012. jún. 8. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!