Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért hiszik sokan azt hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik sokan azt hogy az esküvő egy nagy anyagi bevétel lesz?

Figyelt kérdés

Ezért hajlandok akár több száz fős vendéget hívni hogy a nászajándék, vagy násztánc jó sok bevételt adjon?

Mi nem kértünk semmit amit kaptunk mindenki önként adta, és saját zsebéhez mérte. Még csak a felét sem fedezte az előkészületi és esküvői költségeknek. Mi 30-an voltunk. Fele a szegénységből jött. Tényleg pofátlanság mostmár anyagiakra gondolni az esküvőn. Mert ha jó bevétel lenne, jönne az ahpen megadóztatni azt a pénzt is. :D

2009. júl. 2. 11:32
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
46%

"Persze, a szegényebb sorba születettek pofájukat befogva kussoljanak, hogy a nagyurak nyugalomban rázhassák a rongyot. Ez aztán a magyar mentalitás tipikus esete." -- A magyar mentalitás inkább az, hogy szívesebben turkál az ember más szarában ahelyett, hogy a sajátját szedné össze. Azért mert valakinek (és engem sem vet fel a pénz) nem jött (még) annyira össze az élet, még nem kell hogy feltétlenül idejét és energiáját a jobban élők szidalmazására pazarolja. Eszméletlen mennyi energiája van erre az embereknek, csak a saját életükkel ne kelljen foglalkozni. A végleteket megértem, de nem azt kéne alapul venni. Mások kikezdéséből még senki nem épített várat.

Utolsó: Nem azok pontoztak le, akinek "inge", bár gondolom könnyebb a lelkednek ha ezt hangoztatod. Simán nem értenek Veled egyet.

2009. júl. 2. 22:26
 32/34 anonim ***** válasza:
86%
Én nem értem miért kell ebből ekkora problémát csinálni? Akinek van rá pénze, annak van, akinek meg nincs, sajnos nincs. Nem kell mindig bántani azokat, akiknek van. Ha van a párnak pénze rá (és nem hitelből, nem kölcsönkéregetésből, és az a pénz arra van szánva, akkor miért kell egyből azt mondani, hogy rongyrázás. Miért is az? Mert meg szeretné ünnepelni a családjával, a barátaival az házasságkötését. Most azért ne tegye, mert az akinek esetleg nem jött össze, és irigy az megszólná. Nekünk nemsokára lesz, 110 fő, kisvárosi "normális" lagzi. Előttünk pár héttel egy barátnak nagyvárosban, sok csillagos étteremben 200 fővel, mondhatnánk "puccos" lagzi. Most én ezért haragudják rá, szóljam le, nevezzem rongyrázósnak? Miért is? Ha nekik arra van, nekünk meg erre, ezzel nincs semmi gond. És ez nem most nem azt jelenti, hogy a szegényebb menjen a francba. Ez egy sajnálatos helyzet, hogy nem mindenkinek van rá pénze. Ezzel most mit lehet kezdeni. Azért az is baj, hogy sok helyen látom, hogy jaj csórók vagyunk, alig van pénzünk, épphogy a lagzit is ki tudjuk fizetni, de igények azért vannak. 200 ezer csak a gyűrű, 200 lenne a ruha stb. Ja, hát azon ne csodálkozzon, ha ilyen igényekkel nem jön össze. Mi tudtuk mennyit enged a pénztárcánk, és úgy szerveztük. Nekem is jó lett volna, több százezres ruha, meg 600 ft-os meghívó, de tudtam, hogy nincs rá, és le tudtam róla mondani. De attól még nem bántom azt, akinek van rá. Ez olyan gyerekes.
2009. júl. 3. 10:25
 33/34 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem elég hányás, hogy ha valaki a saját családját pumpolja, hogy egy nap eljátsza a kis királykisasszonyt, közben meg nem az. Kész röhej. Mindenki addig nyújtózzon, amíg a takarója ér, és ne addig, ameddig anyuci tódozza fódozza azt a takarót.
2009. júl. 3. 10:55
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért kell "panelprolizni" meg hasonlók! Aki pénzt kér az esküvőn kérjen, akinek a család fizeti fizesse! Lehet ebből nagy önérzeti kérdéseket csinálni, de nem kell senkit ocsárolni azért mert szokások, családi tradiciók vannak!Mert igen is szokás vissza-visszajárni annak az esküvőjére aki a tiéden is ott volt, és igen is szokása annyit visszaadni legalább amennyit ő hozott. Aki ezzel nem ért egyet azt pedig csinálja ahogyan ő szeretné és lásson vendégül annyi embert amennyit szeretne! Nem mellesleg ma a párok már nem a szülői házból mennek férjhez hanem adott esetben már évek óta együtt élnek és megvan minden gépük, berendezésük. Kérdezem hogy mennyivel szebb és etikusabb az ajándékba kapott 8. pirítóst és 6. robotképet pl. eladni a vaterán? Ez már teljesen érthető, nem azt írják a párok a meghívóra hogy ennyi meg ennyi pénz nélkül be se tedd a lábad hanem azt hogy amennyit az ajándékra szánnál!!! Miért kell ezt ennyire kiforgatni!!!?
2009. júl. 3. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!