Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi legyen az esküvői menü?
Nekünk ez volt:
Lakodalmas húsleves gazdagon
Bőség tál(gödöllői töltött csirke,sajttal sonkával töltött borda,rántott gomba rizzsel,burgonyával)
Vegyes savanyúság
Somlói galuska
Éjfélkor: borjú paprikás nokedlivel
Asztalon sós és édes harapni valók és víz meg pezsgő pohárban
Bőven elég volt!
Pár magyaros menüsor:
A.) 1. fogás: Gulyásleves,kenyérrel, erős paprikával
2. fogás: Túrós csusza tepertővel
(legyen cukor is,ha valaki azzal akarja enni)
B.) 1. fogás: Halászlé
2. fogás: Túrós/ízes, Gundel palacsinta
C.) 1.fogás: Töltött káposzta
(ez mehet éjfél utánra is higítva,korhelyként)
2. fogás: Somlói galuska
D.) bármi ami nem magyaros,olyanoknak,akik nem szeretik a zsíros, nehéz kajákat pl. haltál, tengeri herkentyű-tál, spagetti olaszos sugo-kkal(mártásokkal: carbonara, bolognese), saláták
E.) én biztos ami tuti, csinálnék egy hatalmas adag rántott húst, rántott halat,töltött csirkét,hogy azok is tudjanak enni,akik a vadmagyar(zsíros, cupákos, csípős,erősen fűszeres,és erősen hízlaló) konyhát nem szeretik,de a mediterrán konyháért sincsenek oda...
Ja és az egyes menüsorok rugalmasan kombinálhatók legyenek, tehát ne az legyen,hogy aki az A menüt választotta, annak kuss, egyen,amit választott,hanem a lehetőségekhez mérten lehessen "lavírozni" a kaják között.Persze ha 200 ember mást választ, mint amit megígért,az gáz.
De mindenesetre érdemes a menüsort előre kiválasztatni a vendégekkel, feltéve,hogy nem akartok a vendéglőre hagyni egy rakás kaját, vagy nem akartok 1 teljes hónapon át maradékokat enni.
Amit 6-os írt, a bőségtálak is egy jó megoldás, bár ezzel nekem az a bajom, hogy ne tálak legyenek akkor(mert az ilyen tálakból kell akkor 100,hogy mindenki azt tudjon enni,ami jólesik neki), hanem hatalmas kondérokban legyenek a pörköltek, hatalmas tálakon a húsok(persze minden csurig), és akkor nincs az,hogy elfogy. Ha nagyon sok marad, még mindig felajánlhatod a vendégeknek a végén,hogy innentől szabad "rablás",mindenki azt visz haza,amit akar.
Ha meg kevés marad, vagy van egy hatalmas fagyasztótok,akkor mehetnek a cuccok a hűtőládába, aztán pl. egy pörköltet 2 hónap múlva is elő lehet venni egy kirándulós, napsütéses vasárnapon,amikor semmi kedved főzni,de a család meg követeli a kaját.
Szia.
Nemrég voltam esküvőn ott a menü a következő volt: tyúkhúsleves mellé zöldségek és főtt csirke, sertés hús, töltött káposzta, rántott szelet, rántott sajt, rántott gomba, köretnek burgonya püré és rizs.
Éjféli vacsinál szintén volt rántott szelet rizzsel, csirkemell baconbe tekerve és ezek mellé csalamádé, uborka saláta.
Majd apró sütemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!