Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötés után hogy lehet új ADÓ kártyát kérni, illetve TAJ kártyát a férjezett név miatt?
Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 20:31
1/5 anonim válasza:
Az illetékes oldalrol letôltôd az igénylölapokat, elküldöd az illetékes hivataloknak a többi kért papir fénymàsolatàval esetleg csekk màsolatàval és ugy! Max. 30 napod van, az igénylések megkezdésére! Az màr nem tudom miért! :)
2/5 anonim válasza:
Akár levélben is, szóval még rohangálnod sem kell. Én bevallom őszintén, kb. 1 év alatt cseréltem le minden iratomat a házasságkötés után. Nem lett semmi bajom belőle, még az APEH részéről sem.
3/5 anonim válasza:
Szia én elmentem és úgy intéztem felénk nincs nagy tömeg :) a taj kártyám várakozással együtt 10 perc alatt megvolt az apehba senki nem volt előttem kitöltögettem a papírt leadtam és kb 1,5 hónap volt mire kiküldték
4/5 anonim válasza:
Én kábé fél év alatt cseréltem le az összes iratomat, senki nem szólt, hogy miért nem korábban, bár erről a 30 napról én is tudtam. Bementem a helyi APEH-hoz és TB-hez (az egyik 50, a másik 200 méterre van a lakásunktól, nem volt vészes), a TB-kártyát azonnal megcsinálták, az adókártyát meg utólag küldték ki postán. Erre sajnos relatíve sokat, két hónapot kellett várnom. Nem tudom, mit szöszmötöltek ennyit...
5/5 anonim válasza:
Szia!
A házasságkötési névváltozás miatti csere ingyenes, én sem egyből cseréltettem ki, senki egy szót sem szólt, hogy miért nem 30 napon belül.
A tb-t kb. 20 perc alatt elintéztem, a kártyát egyből megkaptam. Az apeh-nél 5 percet sem töltöttem (érdemes egy kis kirendeltséget keresni) és 2 hét alatt kiküldték az új kártyát, addig az igénylőlapot kellett (volna) használni.
Ha nem akarsz mászkálni, akkor tényleg célszerű az oep illetve az apeh honlapjáról letölteni a nyomtatványokat és postán elküldeni. A barátnőm a taj kártyáját postai úton csináltatta kb. 3 hét alatt megkapta az újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!