Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőkor szeretném a kereszt nevem is megváltoztatni, Adrienn helyett Adrienne-re. Ez lehetséges?
A keresztnévadási szokásoknak ugyanúgy megvan a maguk divatja, mint bármi másnak. Összegyűjtöttük Önöknek azokat az utóneveket, amelyek a 20. századi Magyarországon megjelent kézikönyvekben találtunk. Némelyik teljesen eltűnt, néhány pedig megújult formában van jelen napjainkban.
A magyar törvények szellemében lehetősége van megváltoztatni jelenlegi keresztnevét, csupán az engedélyezési eljáráson kell átesni.
Adrienne
Típus: női név
Mai formája: Adrienn
Forrás: 1943.
A kérelem résznél azt írják, hogy "Minden utónevet a kiejtésének megfelelően a mai magyar helyesírás szabályai szerint kell bejegyezni."
DE ezt is írják: Az ősmagyarnak tartott utóneveket csak akkor ajánljuk bejegyzésre, ha hiteles írott források alapján meggyőződünk arról, hogy a név a középkorban valóban használatos volt személynévként, vagy a népköltészetben, illetve a klasszikus irodalmi művekben keresztnévként szerepelt.
Tehát, ha a forrás amit találtál, hiteles, meg fogják engedni :)
A 2012-ben anyakönyvezhető nevek listája:
Adrienne nincs benne, kérvényezni kell. Ha jól tudom több hónap az átfutási ideje. Amúgy, ha jogid és autód is van, akkor plussz 18e lesz ez az 1 betű. Persze csak ha engedélyezik.
A Fradikát nem engedélyezik névadásként hála istennek, csak mondom, sok idióta szülő van...
Én is Adrienn vagyok, minek akarsz még egy e betűt, az már túlcsicsázza ezt a gyönyörű nevet, szerintem ez így szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!