Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Süticsomagolás: kell, nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Süticsomagolás: kell, nem kell? illetlenség ha nincs?

Figyelt kérdés
előre mondom, elég ideges vagyok... szervezem az esküvőnket, de az anyósom kezdi azt hinni, h ő megy férjhez. a sütikkel kicsinál. én már hónapokkal ezelőtt összeírtam, hogy milyen sütiket szeretnék, egyeztettem a párommal, lett 1 lista, örültem, ok, ez is megvan. megkértem a családot segítsenek be a sütésbe, ebbe mindenki örömmel bele is ment. erre múlt héten közölte, h ő ezt ezt ezt ezt meg még 564 fajtát süt. közük nem volt a mi elképzeléseinkhez, de gondoltam ok, átvariálom én, ezen ne múljon. közben anyum is mondott ötleteket, ok, legyen. erre ma üzen a páromon keresztül, hogy találjam ki, h mit süttessen vmi nővel. mondtam, h semmit. egyrészt, mögöttem ne szervezkedjen, másrészt eddig olyan 40 kiló süti van kilátásban. a párom azzal győzköd, h kell csomagolni is. a meghívottak fele külföldi, szóval szerintem felesleges, másrészt lesz köszönetajándék is. én gondolom rosszul? tényleg kellene mindenkinek plusz pakkot is adnunk? ha marad, természestesen, de külön ezért x kiló pluszban?
2012. máj. 25. 22:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem semmi gond, ha nem lesz süticsomagolás a végén, nálunk sem lesz. Mint írtad, lesz köszönetajándék is, máshol az nincsen.
2012. máj. 26. 01:00
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is szokás. Több, mint 50 évesen rengeteg esküvőn voltam, Dunántúlon, Tiszántúlon, Budapesten egyaránt, nekünk mindenhol csomagoltak. Jólesik az embernek egy kis figyelmesség. Mi is csomagoltattunk, pedig étteremben volt a gyermekeink esküvője. Ott a pincérek csomagolták a haza indulóknak.
2012. máj. 26. 10:19
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Faluhelyen ez általános szokás, nálunk is. Sőt régen, míg sátras lagzik voltak, nem csak sütit, de egy evésre való ennivalót is csomagoltak (leves+sültek). Ha ez arrafelé is szokás, akkor bizony maradhat egy negatív emlék is a vendégekben, ha elmarad. Egyébként javíts ki, de nem saját költségén akar süttetni? Mert ha igen, akkor ezen ne haragudj, de nagy marhaság veszekedni.......
2012. máj. 26. 12:15
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak faluhelyen szokás. Én pl. Győrben élek. voltam jó néhány esküvőn, nekünk is volt nemrég, és itt csomagolnak.

Mi is direkt úgy rendeltünk, annyit, hogy beleszámoltunk az elvivőset is.

Itt tényleg az lenne a furcsa, ha nem csomagolnának.

2012. máj. 26. 12:35
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem is tudtam az esküvőm napjának estéjéig, hogy van olyan, hogy süticsomagolás :)

Éjfél elmúlt, mikor az első vendég elköszönt, és odajött két pincér, és kérdezte, mit csomagoljanak az elmenő vendégnek. Még jó hogy anyukám mellettem állt, mert én csak néztem, hogy miii?! Mit akarnak csomagolni?

Aztán bementem a konyhába utánuk, és láttam, hogy sok maradék van (rendes étel és sütik, torták is), és oda volt készítve sok műanyag tányér és alufólia. Nagyon jó ötletnek találtam, így amig volt mit csomagolni, csomagoltak, akik reggel mentek haza, azoknak már nem jutott :) De senki sem sértődött meg emiatt.

2012. máj. 26. 15:34
 16/23 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ja, a kérdésre nem válaszoltam, szerintem nem illetlenség. És a mi esküvőnk Bp-en volt egy étteremben, a rokonság 90%-a pedig faluról jött fel.
2012. máj. 26. 15:36
 17/23 anonim ***** válasza:

Én olyan esküvőn is voltam, ahol a tortán kívül semmilyen már süti nem volt! Az elején volt vendégváró aprósüti, de az sós volt, pogácsa főleg, az nem minősül igazi sütinek, hiszen sós.

Tehát az anyagiak is közrejátszanak benne manapság. Az sem baj, ha csak mindenki eszik a tortából egy szeletet, és semmilyen más süti nincs.

2012. máj. 26. 15:49
 18/23 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! csomagolunk sütit, mert szokás, tehát senkit nem szeretnék ezzel megbántani. de! most azt találta ki, hogy előtte osszuk szét. előtte... a hülyeség határtalan...
2012. máj. 29. 07:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha arra gondolsz, hogy előtte osszátok szét a süteményt, az abszolút nem hülyeség, azt mindenhol úgy csinálják. A szülők, vagy akik ráérnek, délelőtt belerakják pici kartondobozokba, és amikor este -hajnalban mennek a vendégek el, akkor csak meg kell fogni egy dobozt, és átadni, nem akkor kell azt csomagolni....
2012. máj. 29. 07:54
 20/23 A kérdező kommentje:
nem. arra gondolok, hogy szombaton lesz az esküvő, pénteken pedig szét kellene hordanunk a népeknek a sütit...
2012. máj. 29. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!