Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Illetlenség megkérdezni a meghívottakat, hogy hányan tudnak eljönni az adott családból az esküvőre?
Nemhogy nem illetlenség, hanem egyenesen fontos, az általad leírtak miatt.
Mi is megkérdeztünk mindenkit, ennek ellenére volt, aki mégsem jött el, így potyára fizettük ki a vacsoraadagját.
Nem gáz, mégiscsak nektek kell kifizetni, és azért nem mindegy plusz mínusz 20 kopf esetleg.
Bár azért ha még hónapok vannak addig, elég nehéz pontosat mondani, szóval azért némi differenciát így is kalkulálj be.
Felnőtt emberek már csak el tudnak annyit dönteni, hogy elmennek egy esküvőre vagy nem.
Kérd meg őket, hogy amint változás áll be szóljanak.
Az étteremmel pedig lehet egyeztetni közvetlenül a lagzi előtt is.
Az esküvöi meghívóra rá szokták írni hogy kérem vissza jelezni xxx ideig a részvételi szándékot. szerintem ezt már mindenki ráiratja.
habár így is lesz majd aki az utolsó pillanatban dönti el. pl nekem az unoaktesómék a gyerekkel 5-en lettek volna és 2 gyerek tüdögyulladást kapott csütörtökre, így akkor lemnondták.
Szia!
Mi is esküvő előtt egy héttel, mielőtt leadtuk volna a végleges létszámit, mindenkit végighívtunk. Senki sem sértődött meg.
Egyébként a normálisabb szólt, hogy nem tud jönni.
Ha felhívod őket, a kérdés: "ugy-e számíthatok arra, hogy eljöttök?"
Sztem ez így nem kínos sem nektek, sem nekik, csak éppen tudatosul bennük is, hogy miért is vársz az őszinte válaszra.
Talán az egy hónappal előtte való sor-telefon még korai is, mivel nem biztos, hogy előre látnak olyan hosszú időre, de két-három héttel az esküvő előtt, már biztosabb választ fognak tudni adni. Akkor már úgyis tudják, hogy szétnéztek-e, milyen ruhában stb. fognak ott megjelenni, tehát hogy valóban készülnek-e, vagy még eszükbe sem jutott.
Egyáltalán nem illetlenség, sőt! Mindenki tisztában van vele, hogy egy esküvőnek anyagi vonzata van, ami a vendégek számától függ. Hacsak nem más bolygóról származó rokonaid vannak, ezt tudniuk kell. Nyugodtan hívd fel őket, és kérdezd meg, pontosan hány emberre számíthattok a szervezés miatt.
Valamennyi kaja egyébként mindig marad, nálunk úgy oldotta meg az étterem, hogy a maradékokat másnap délben felszolgálta ebédként a családnak és a közeli barátoknak (Nálunk ennyi maradt, nyilván, ha több a maradék, nagyobb kör vehet részt, erről az étteremben hajnalban szólnak). Ezzel jól jártunk, mert nem kellett az esküvői buli után délelőtt az ebédkészítéssel törődni, ráadásul a kifizetett étel sem veszett kárba. Szerintem nagyon okos ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!