Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért érdemes/mi értelme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érdemes/mi értelme megházasodni?

Figyelt kérdés
Hogy őszinte legyek, nem hallottam túl jó tapasztalatokat a házasságról + szüleim is elváltak, és így nem is csoda, ha iszonyodom tőle... jelenleg 21 éves vagyok, van barátom, akivel lassan 4 éve vagyunk együtt, mégsem tudom elképzelni egyelőre, hogy összeházasodjunk, és nem is akarnék, mert folyton attól félnék, hogy előbb-utóbb úgyis rámun, esetleg megcsal. Ha úgyis 4 házasságból 3 válással végződik, akkor mi értelme? Mellesleg én legjobban a megaláztatástól félek, attól, hogy megcsalnak egy nálam jóval fiatalabb és szebb lánnyal (persze nem mostanra gondolok, hanem pl. ha már 30 lennék és házas).

2012. máj. 16. 14:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

ma 15:34

Nagyon szépen leírtad, köszönöm neked a hosszú kifejtést. A házasságnak tényleg csak akkor van értelme, ahogy te is írtad, ha a felek törődnek egymással, nem hagyják kihűlni, ellaposodni a dolgot. Sokan mondják, hogy ehhez két ember kell, pedig szerintem elég, ha az egyik úgy érzi, ez neki nem elég, vagy már mást akar, és lehet, hogy a párja az égvilágon mindent megad neki, mégis elégedetlen, ezért olyan elkeserítő a helyzet számomra. Ha csak olyan emberek házasodnának, akik tényleg komolyan gondolják (és utána együtt is maradnak az illetővel), akkor lenne értelme a házasságnak szerintem, de így, hogy manapság 4-ből 3 válással végződik, értelmét vesztette, vagy legalább is már nem rendelkezik olyan értékkel, mint régebben (100 vagy több évvel ezelőtt). Őszintén én is vágynék egy boldog házasságra, családra, gyerekekre persze csak a diploma után, mert addig semmiképp nem akarnék házasságot, amíg nincs meg a megfelelő anyagi hátterem, de ezeknek a tudatában nem sok remény fűz hozzá, hogy az álmom valaha is valóra válik. Persze a megfelelő emberrel lehetséges lenne, de honnan tudhatná az ember, ki az? És lehet, hogy most úgy érzem, ő az, akire mindig is vágytam, de sosem lehet tudni, mi fog történni pl. 4-5 év múlva...

2012. máj. 16. 15:45
 12/22 anonim ***** válasza:
95%
A statisztikát rosszul tudod. Kb 45 ezer házasságkötés van évente az országban és erre jut 24-25 ezer válás. Tehát nem háromnegyede, hanem kb a fele.
2012. máj. 16. 16:19
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
azért házasodnak szivem, mert senki nem úgy indul neki, hogy majd egyszer elválok. ha valaki így indul neki, mint pl. te is, hiszen ettől félsz, akkor felesleges együtt lenni valakivel. Ennyi erővel házat se vegyél közösen az élettársaddal és gyereket se vállaljatok, mert majd úgyis elváltok. Szerintem egy kapcsolatban sokkal nagyobb felelősség, ha van gyerek és közös lakás, mint egy házasság.
2012. máj. 16. 16:24
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
Nincs értelme.Egyszerűen csak van,egy szokás,ami megmaradt régről.
2012. máj. 16. 16:28
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell ahhoz házasság, hogy az ember attól féljen, hogy elhagyják vagy megcsalják :)

Amúgy én sem vagyok egy nagy házasságpárti!

2012. máj. 16. 16:44
 16/22 anonim ***** válasza:
4! Szívemből szóltál...
2012. máj. 16. 18:11
 17/22 anonim ***** válasza:
Kicsit fordítsd ki a kérdésed... Ha úgyis x párkapcsolatból y szakítással végződik, mi értelme? Így nincs meg az esélye, hogy rád un a párod, lecserél, megcsal, elhagy? Ha pedig van rá esély, akkor miért vágyik sok-sok ember párkapcsolatra? A házasság egy párkapcsolat betetőzése, ami ha ne adj isten felbomlik, ideális esetben védi a közös gyerekeket.
2012. máj. 16. 19:25
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem is elváltak a szüleim. pár hónappal a 20. házassági évfordulójuk előtt. Undorító, szégyellni valóan rossz házasságuk volt (amik nálunk megtörténtek, hát, ma is fogom tőle a fejem), lelkileg és anyagilag is tönkre tették egymást és minket is testvéremmel.

Mégis, alig várom a jövő tavasszal esedékes esküvőmet, és cseppnyi félelem sincs bennem (kis költői túlzás, de lényegében igaz). Szeretjük és tiszteljük egymást a párommal, maximálisan bízunk a kapcsolatunkban, és abban, hogy együtt boldog jövő elé néz(het)ünk. Másképp nincs értelme házasodni. És ha x év múlva majd ne adjisten akkora problémák lesznek is, amik miatt a válás is megfordul a fejünkben, na bumm. A jövő problémája, kár előre azon görcsölni. Ha nem házasodunk össze, akkor is ugyanúgy jöhetnek gondok, azok mindig utolérik az embert, nem? Az aktuális gondokat megoldjuk, és örülünk egymásnak, mást nem tehetünk.

23/N

2012. máj. 16. 20:07
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, ez egy nagyon érdekes kérdés, azaz inkább úgy fogalmaznék, hogy bennem is ez annyiszor felmerült már... Én idén 27 leszek, szóval nálad idősebb, de amióta az eszemet tudom, nem volt olyan pillanatom, hogy ábrándoztam volna az esküvőkről. Az egyetlen, amiről igen, az az esküvői ruha, de csak amióta az ismerőseim elkezdtek körülöttem házasodni, és én észrevettem, hogy mennyire rissz-rossz izlésük van:D De lényeg, hogy én nemrég találtam egy olyan embert, akihez életemben először el tudom képzelni, hogy hozzá tudnék menni. És mondok "jobbat": gyakorlatilag a szüleim példáját látom magam előtt bennünk, és ők elváltak. A viszonyuk máig jó, barátok maradtak, de a házasságuk - mindkettőnek az egyetlen - nem sikerült. A párommal hasonló jövőt saccolnék magunknak, nem azért mert elmúlna a szerelem/szeretet, hanem mert nagyon sok dologban nem passzolunk, ami x év alatt, x gyerek után bizony válóok lehetne. Aztán ki tudja, lehet, hogy nem ő lesz a férjem, lehet, hogy nem is lesz férjem. Róla tudom, hogy talán elvenne majd idővel, ha hasonló mederben folynak a dolgok ezután is, igent is mondanék, de nincsenek illúzióim. Nem pesszimista vagyok, csak realista:) és igen, nem azért házasodnak az emberek, hogy majd elváljanak, nem ezzel a gondolattal állnék az oltár előtt, nem is rettegnék ettől soha, csak nem hiszem, hogy összeomlanék, ha mégis megtörténne, mint azok a nők, akik álomvilágban éltek sokáig, és nem tudták elképzelni, hogy velük is megtörténhet.
2012. máj. 16. 20:22
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

Én nem látom a különbséget házasság és együttélés közt, de elfogadom, ha valakinek fontos. Amit nem szeretek, az az, hogy ha ezt elmondom, akkor valaki, akinek a gyűrű adta az élete értelmét, rögtön közli velem, hogy márpedig ő tudja, hogy én kislánykorom óta esküvőről álmodom, mert MINDEN nő ezt teszi, és csak azért nem megyek férjhez, mert nem akarom felvállalni a kapcsolatomat (mintha nem tudná így is mindenki) vagy mert nem kérik meg a kezem (mostani párommal megbeszéltük, hogy nem házasodunk, előzővel azért szakítottunk, mert ezt nem fogadta el).

De ha nem bízol a barátodban, ott gond van, elsősorban az önbizalmaddal, ezt próbáld meg helyrerakni, különben így is félni fogsz a megcsalástól, akár van papír, akár nincs.

2012. máj. 17. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!