Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érdemes/mi értelme megházasodni?
ma 15:34
Nagyon szépen leírtad, köszönöm neked a hosszú kifejtést. A házasságnak tényleg csak akkor van értelme, ahogy te is írtad, ha a felek törődnek egymással, nem hagyják kihűlni, ellaposodni a dolgot. Sokan mondják, hogy ehhez két ember kell, pedig szerintem elég, ha az egyik úgy érzi, ez neki nem elég, vagy már mást akar, és lehet, hogy a párja az égvilágon mindent megad neki, mégis elégedetlen, ezért olyan elkeserítő a helyzet számomra. Ha csak olyan emberek házasodnának, akik tényleg komolyan gondolják (és utána együtt is maradnak az illetővel), akkor lenne értelme a házasságnak szerintem, de így, hogy manapság 4-ből 3 válással végződik, értelmét vesztette, vagy legalább is már nem rendelkezik olyan értékkel, mint régebben (100 vagy több évvel ezelőtt). Őszintén én is vágynék egy boldog házasságra, családra, gyerekekre persze csak a diploma után, mert addig semmiképp nem akarnék házasságot, amíg nincs meg a megfelelő anyagi hátterem, de ezeknek a tudatában nem sok remény fűz hozzá, hogy az álmom valaha is valóra válik. Persze a megfelelő emberrel lehetséges lenne, de honnan tudhatná az ember, ki az? És lehet, hogy most úgy érzem, ő az, akire mindig is vágytam, de sosem lehet tudni, mi fog történni pl. 4-5 év múlva...
Nem kell ahhoz házasság, hogy az ember attól féljen, hogy elhagyják vagy megcsalják :)
Amúgy én sem vagyok egy nagy házasságpárti!
Nekem is elváltak a szüleim. pár hónappal a 20. házassági évfordulójuk előtt. Undorító, szégyellni valóan rossz házasságuk volt (amik nálunk megtörténtek, hát, ma is fogom tőle a fejem), lelkileg és anyagilag is tönkre tették egymást és minket is testvéremmel.
Mégis, alig várom a jövő tavasszal esedékes esküvőmet, és cseppnyi félelem sincs bennem (kis költői túlzás, de lényegében igaz). Szeretjük és tiszteljük egymást a párommal, maximálisan bízunk a kapcsolatunkban, és abban, hogy együtt boldog jövő elé néz(het)ünk. Másképp nincs értelme házasodni. És ha x év múlva majd ne adjisten akkora problémák lesznek is, amik miatt a válás is megfordul a fejünkben, na bumm. A jövő problémája, kár előre azon görcsölni. Ha nem házasodunk össze, akkor is ugyanúgy jöhetnek gondok, azok mindig utolérik az embert, nem? Az aktuális gondokat megoldjuk, és örülünk egymásnak, mást nem tehetünk.
23/N
Én nem látom a különbséget házasság és együttélés közt, de elfogadom, ha valakinek fontos. Amit nem szeretek, az az, hogy ha ezt elmondom, akkor valaki, akinek a gyűrű adta az élete értelmét, rögtön közli velem, hogy márpedig ő tudja, hogy én kislánykorom óta esküvőről álmodom, mert MINDEN nő ezt teszi, és csak azért nem megyek férjhez, mert nem akarom felvállalni a kapcsolatomat (mintha nem tudná így is mindenki) vagy mert nem kérik meg a kezem (mostani párommal megbeszéltük, hogy nem házasodunk, előzővel azért szakítottunk, mert ezt nem fogadta el).
De ha nem bízol a barátodban, ott gond van, elsősorban az önbizalmaddal, ezt próbáld meg helyrerakni, különben így is félni fogsz a megcsalástól, akár van papír, akár nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!