Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Naiv kérdés, de: Miből házasodnak manapság össze az emberek?!
Kb. milyen költségek várhatóak (tudom, sok tényező befolyásolja)?
Egy fiatal pár (pályakezdőként) miből tudja állni ezeket ?
Szokás erre hitelt felvenni ?
Az egész ünnepi ceremónián kívül milyen más intézkedésért kell fizetni (névfelvételre gondolok például) ?
Köszönöm a válaszokat :) !
Bár nem pályakezdő vagyok, de "csak" 25 éves. Vőlegényem egyáltalán nem számíthat szülői segítségre (mert anyukája rég meghalt, apukája pedig nagyon idős, évek óta nyugdíjas) én pedig számíthatnék, de akkor a szüleim akaratának kellene érvényesülni a legutolsó szalvéta színéig bezárólag.
Fentiek miatt magunknak álljuk a költségeket. Én munka mellett másfél évet spóroltam rá, vőlegényem egy évet. Semmi rongyrázás, szinte csak a kötelező rokonok és barátok, de ők is 6 fő. Mindketten olyan véleményen vagyunk, hogy inkább kisebbet, de minőségit. Ezért pl. a fotósra nem sajnáljuk a pénzt.
A történethez még az is hozzátartozik, hogy tavaly júliusban kérte meg a kezem, és idén költöztünk össze. Így többet tudtunk spórolni. De így legalább sikerült összegyűjteni a pénzt, és nem kell felvenni hitelt. (Amit soha nem vennék fel esküvő céljából, akkor inkább a 2 tanús munkaidőben - ingyen változathoz folyamodnék)
nekünk is októberben lesz, mi még tanulunk, párom addigra dolgozni fog. 21 évesek vagyunk. nekem még fél év gyakorlat, aztán februárban diploma. Októberben szeretnénk összeköltözni is.
mi szülőktől számíthatunk (megmondták) kb. 200.000ftra, de ugye ezt utána, vagyis ezzel nem lehet számolni.
Mivel diák vagyok, októberben felveszem a DH-t, ami vagy 200 vagy 250E Ft, nem tudom, mert most változott. Párom júliusban már fizetést kap, amit nem tudunk még, mennyit, de 50-60E Ft.ot mindenképp elteszünk belőle. Júliustól októberig vagyis lesz kb. még 200-240E ft-unk.
Mi felveszünk rá 500E ft-ot. Így lesz összesen 900.000Ft-unk. Az esküvő egy ebédlőben lesz, 120 emberrel és kb. 700.000be fog kerülni cakk um pack. Ami marad+valamennyit az ajándékpénzből egyből vissza is fizetünk. Ha bőkezű lesz a rokonság, akár az egészet, de ez ugye nem biztos.
Ha 5 évre veszem fel, akkor 15E-et kell havonta fizetni. De 300at biztosan vissza tudunk az esküvő után, így közel sem lesz 5 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!