Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek melyik a jobb választás?
Melyik a jobb? Ha a pár közös kasszán van, vagy külön kasszán?
Szüleim, nagyszüleim is mindig közös kasszán voltak, én is ezt tartom normálisnak.
Kinek mi a véleménye? Nálatok hogy van ez?
Nálunk mindkettőnk fizetése ugyanarra a számlára megy, arról fizetjük be a csekkeket és költünk szinte minden másra. De időközönként rakunk róla a saját számlánkra is, hogy legyen egy kis költőpénz pl a másik szülinapjára (mert ha a közösből vennénk, akkor látná a másik, mert online bankban meg tudja nézni).
Megtakarítási számlánk is van több is, arra is pakolgatunk a közös folyószámláról. Igazából az egyik az én nevemen van csak, tehát "lenyúlhatnám" de természetesen nem teszem.
Sosincsenek viták, hogy ki mit vesz, mindketten elég ésszerűen bánunk a pénzzel. Ha a párom fúrógépet akarna venni, hát vegye, mondanám én, hiszen ha külön kasszán lenne az a pénz amit ő már a közösbe küldet, akkor ugyanúgy megvenné :) és különben is ha szükség van rá akkor meg kell venni.
Közös kassza...
Ha valakik egy pár, és közösen tervezik hosszú távon is az életüket, akkor közösen tervezik az anyagi ráfordításokat. Azért mert nekem vagy a páromnak jobb a fizetése, akkor valamelyikünk mondjon le valamiről, pedig közösen megengedhetnék maguknak?
Vagy ma én holnap te vásárolsz be?
Ezt csináltuk amíg még az egyetemen jártunk..
Nekünk van egy közös számlánk, arra megy a fizetésünk, van mindkettőnk nevén 1-1 megtakarítás, van közös névre lekötött pénzünk. Mindig veszünk ki kp-t amiből a mindennapi költségeket álljuk. Innen fizetjük a számlákat...stb
Ezen kívül nekem van egy külön számlám kb 100000Ft-tal, mert nem akartuk megszüntetni, mert kedvező csomagom van, ráadásul a közöshöz a második bankkártya havidíja sokkal több lett volna. Így ha esetleg elfelejtek, vagy csak nem akarok magammal annyi pénzt vinni, amennyi véletlenül szükséges, akkor fizetek a kártyámról,ajándék vásrlásnál is praktikus, mert a másik számláról az sms-t a párom kapja.
Nekünk ez bevált,igaz még csak 2 éve van így:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!