Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szemüveg a nagy napon?
feketés szemüveg? Ez a fényre sötétedő lenne?! egyik barátomnak ilyen van, de amikor kint van a napon akkor úgy néz ki mint a mesékben azok a fehér vakegerek
Ha lehet akkor sima szemüveg legyen rajtad, vagy kontaktlencse.
Én kontaktlencsét csináltattam. Kb. 8 éve rendszeresen használtam, de átszoktam a szemüvegre. De az esküvőn nem akartam abban lenni, és a fotózáson sem. Ha viszont nem látok jól, akkor probléma van az egyensúlyérzékemmel, szédülök.
Csak egy tanács: hosszú körmökkel - ha nem vagy gyakorlott - nem lehet kiszedni a kontaktlencsét. Nekem az éjféli átöltözéskor (akkor már fájt a szemem az egész napos lencsézéstől) le kellett vágni a használandó 2 ujjamról a körmöt, hogy ki tudjam szedni... Még az volt a szerencse, hogy "hozott anyagból dolgoztam", mert ha műköröm lett volna, nem tudom, hogy szedtem volna ki a lencsét...
Persze... de azt ugye már nem teszitek hozzá, hogy a műtéti "változtatást" sokszor korrigálja a szem, mert megpróbálja megjavítani saját magát, és 1 éven belül visszaromlik. Meg azt sem, hogy van olyan, aki műtét után 2-6 hónappal is kizárólag napszemüvegben bír létezni. Meg azt sem, hogy a lézeres műtéten átesett emberek szeméről adott esetben (idős korban) nem tudják hagyományos eljárással leszedni az esetleges szürke hályogot.
Tehát azért van ennek hátránya bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!