Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 16 évesen szülök tudta nélkül,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

16 évesen szülök tudta nélkül, hogy lehet össze házasodni?

Figyelt kérdés
A családomban kikészültem,és végig a párom volt velem.16 múltam,és már nehezen bírom itthon,nem ismernek,és gyereknek hisz még az anyám.Követtem hibákat,de anyám általában kritizál és ha nem is csinálok semmit akkor is valamivel meg szol....És én saját családra vágyom a párommal együtt szeretnénk élni.És a szüleim tudta nélkül tudnánk csak össze házasodni,és össze költözni.Persze meg tudnák utána,úgy hogy nem tudnának mit csinálni.Én a segítségüket kérném,1 lány aki már nem gyermek fejjel akar az életben helyt állni,hanem mint 1 feleség,és anya...Előre is köszönöm.
2009. jún. 16. 11:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit fűznék az előzőekhez hozzá, hogy jó ha tudod egy gyerek soha nem köt össze, sokkal inkább szétválaszt. Hiszen a gyerek megszületésével alá kell rendelned magad az ő igényeinek. Kevesebb időd lesz a párodra, nem akkor alszol, eszel, fürdesz, mész wc-re amikor akarsz, hanem amikor lehet. És nem oda mész ahova akarsz, mert a gyerekkel kell lenned. Sok házasság megy a gyerek születésével tönkre, hiszen sok esetben az anyuka a szexhez is fáradt és elhanyagolja a párját. Akkor vállalj csak gyereket, ha el tudod egyedül is tartani, fel tudod nevelni. Mert egyrészt a pároddal akármi történhet (hiszen senki sem él örökké), másrészt pedig ha megromlik a kapcsolat és nem tudsz kilépni belőle az anyagiak miatt, akkor azt nem csak te, hanem a gyerek is megsínyli.
2009. jún. 16. 12:17
 12/27 anonim válasza:
100%
én 20 éves any vagyok!!!!!!és az elöttem szolóknak teljesen igazat adok!!!!NAGYON gondold át a külön életet a szülöktöl,mert igaz hogy jobb,de ugyanakkor nehéz anygilag!ezt tapasztalatból írom!!!!!!ne menekülj el otthonról egy kapcsolatba,mert annak nem lesz jó vége!!!én bele menekültem egy olyan kapcsolatba,amiböl lett egy kis fiam,most 3 hónapos és a párom lelépett!!!!és most már egy gyerekkel vagyok anyuékkal,amit nem is kell mondanom:hogy igy nehezebben fogok tudni elmenni és külön életet élni!!!!!
2009. jún. 16. 12:35
 13/27 A kérdező kommentje:
Én nem menekülés szempóntjábol akarok házasodni-hanem mert szerelemből... :) Nem dolgoztam még,nem kerestem még pénzt,mégis megtudom érteni nem könnyű,de úgy még 100-szor nehezebb ha csak azt sujkolják a fiatalok fejébe hogy ien-ojan nehéz.De mégis látom az emberek arcán hogy boldogok 1szerüen csak talán mert ha van melleted valaki akkor a jóra kel összpontosítani,mindenböl ki lehet hozni a jót.Sokat szenvedtem már.így nöttem fel de nem adtam és nem is adom fel.... :) Bár mintha senki nem tudna megérteni...Én akkor mért tudom meg érteni az idősebbeket..Bárcsak 16 éves vagyok én fiatalaon szeretném el kezdeni a saját történetemet-életemet amiben a párommal 1ütt..........
2009. jún. 16. 12:49
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem akármit írunk úgysem tudunk meggyőzni.

Tudod mit menj férjhez.. elvégre mindenki a saját kárán tanul.

Nem biztos, hogy a nagy szerelmed 1-2-3 év múlva is Téged akar. Bár ne így legyen, de akkor majd ott leszel 20 évesen gyerekkel, hitellel,egyedül, munka nélkül..és ha szerencséd van a CSALÁDOD lesz az egyetlen aki majd befogad..

2009. jún. 16. 13:01
 15/27 anonim ***** válasza:
95%

11:47-es vagyok, most újra elolvastam a válaszom, és látom, hogy van egy félresikerült fogalmazás benne, azt akartam mondani, hogy ha szerencséd van, akkor a kollégiumban nem előírás, hogy minden hétvégén hazamenjenek a diákok, tehát ha szeretnél, még hétvégén is ott maradhatsz. Na, csak ennyi.

De persze nem akarlak rábeszélni a kollégiumra, csak leírtam, mit gondolok róla, hátha - talán csak ideiglenesen is, de - megoldás.

2009. jún. 16. 13:13
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Jo 16 évesen a szerelem, de abbol nem lehet megélni!!! A lányom 16 évesen szerelmes volt majdnem 2 évig, itthon lakott, majd szakitottak, most 18 évesen megint szerelmes, de még mindig itthon lakik és tanul mellette. Nem hiszem, hogy el tudnának tartani ugy gyereket hogy nincs kereset, meg végzettség sem, jol gondold meg.!!!
2009. jún. 16. 13:36
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak segíteni akartunk, de úgyis te döntesz. Csak nehogy abba a csapdába ess, hogy férjhez mész és utána két-három hónap múlva otthagy a srác, mert nem lesz mit enni, nem lesz hol lakni. Ha szerencséd van, ekkor még nem leszel terhes. Ha igen, akkor a gyermeked életét is tönkreteszed a sajátodé mellett. Igazi élmény lesz neki állami gondozásban felnőni. És ha nagyon-nagyon szerencséd van, akkor a családod visszafogad. Ha nem, akkor mehetsz az utcára. Mi tökéletesen megértjük a jelenlegi helyzeted, de te vagy aki, nem érted meg, amit mondani akarunk. A te dolgod, majd megtanulod a saját károdon. De már most kezdj el megtanulni lemondani dolgokról. Mint például az internet, az új ruhák, stb. Sok szerencsét!
2009. jún. 16. 13:48
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem azt mondtuk, hogy nem könnyű, hanem hogy lehetetlen. Pénz nélkül nem fogsz tudni megélni, iskola nélkül meg nem fogsz tudni pénzt keresni.
2009. jún. 16. 13:50
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

OK!

Tényleg csodás a szerelem, meg a boldogság... :]

Akkor most ülj le, vegyél elő egy papírt és számolj :

- mennyibe kerülne kettőtök havi élelmiszer, utazás, ruházkodás, albérleti díja?

- honnan vesztek ennyi pénzt?

- mennyibe kerül 1 kisbaba ellátása (ennivaló, pelenka, ruhák, babakocsi, kiságy, kiskád, stb.)?

- hol fogtok lakni? (ha annyira felnőtt és önálló vagy, akkor ne arra építs, hogy a szüleid eltartanak a barátoddal és gyerekeddel együtt és náluk lakhatsz!)

Készíts tervet :

- mi lesz, ha a barátod 1 év múlva megunja a papás-mamást és inkább a haverjaival menne esténként csajozni és sörözni?

- hogyan tartanád el a kisbabádat egyedül?

- milyen esélyed lesz újabb kapcsolatra egy kisgyerekkel?

Egyáltalán : mióta ismered a barátodat?!

Akivel az ember közös házasságot tervez és gyerekeket, azzal általában előbb évekig együtt járunk, próbáljuk alaposan megismerni, nem fejest ugrunk egy ismeretlennel egy házasságba!

2009. jún. 16. 13:56
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs most időm elolvasni a hozzászólásokat,de én azt tudom tanácsolni neked,hogy a lehető legrosszabb felé menekülsz otthonról,ha házasságot kötsz 16 évesen.Én is azért házasodtam 18 évesen,hogy megszabaduljak a szörnyű gyerekkoromtól a szüleimtől az otthoni állandó cirkusztól feszültségtől.Természetesen 22 évesen már elvált voltam egy kisgyerekkel.Ne csinálj ostobaságot!Hiába érzed most szerelmesnek magad,és hiszed,hogy majd boldog leszel,erre nincsen semmi garancia.Neked még az iskola padban van a helyed nem a családi tűzhely mellett feleségként,és főleg nem anyaként.Hogy tudtok ilyen fiatalon önálló életet biztosítani magatoknak?Van lakásotok pénzetek minden ami egy normális élethez szükséges?Hogy akarsz dolgozni képesítés nélkül?A párod mennyi idős,tanult ember,dolgozik rendesen?Jaj kislány nagyon nagy butaságra készülsz,remélem nem tudod véghez vinni a saját érdekedben.Ha olyan rossz otthon menj kollégiumba,az még mindig jobb megoldás.Ha a pároddal egymásnak valóban az igazi vagytok,akkor így lesz ez évek múlva is.Ráértek mér a házassággal,főleg a gyerek vállalással jó pát évet várni.Alapozzátok meg a jövőtöket,most ez kellene legyen a dolgotok.De ha semmiképpen nem lehet lebeszélni a házasságról annyira önfejű vagy,akkor azt tudom tanácsolni gyereket legalább ne szülj még jó pár évig.
2009. jún. 16. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!