Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 2 tanús esküvő. Lehet titokban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2 tanús esküvő. Lehet titokban csinálni?

Figyelt kérdés

Vőlegényem azt mondta, nem akar éveket várni, míg elvehet feleségül. Házasodjunk össze 2 tanúval, és ennyi.

Esetleg utána lenne egy családi ebéd.

Jól hangzik, de a családom kitérne a hitéből. Egyrészt, mert korainak tartják (meg az a duma, hogy okuljak nővérem példájából), meg hogy megsértődne a sok rokon, hogy nem hívtuk meg őket.

Anyagilag viszont nem állunk úgy, hogy az elkövetkezendő 3 évben lehessen lagzi.

Tetszene ez a 2 tanús megoldás, a szűkebb családi körrel (szüleim, tesóm + lánya, mama+papa, párom + én) lenne egy családi ebéd. Ezt olyan 20-25 ezerből szépen ki lehetne hozni.

Ha nem esküvői sminket és hajat csináltatok, olcsóbban jönne ki. Vaterán meg tudnék ruhát venni pár ezerért.

Azt mondjuk nem tudom, mekkora méter kell nekem. 36 vagy 38. :S

Szerintetek?

2012. márc. 30. 08:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

Most akkor nem értem. A családdal akarsz ünnepelni vagy csak két tanúval összeházasodni? Nekünk is két tanúval lesz egyébként. Nem érdekel, ki milyen hitre tér át, az ő dolga:) 20-25 ezerből tuti nem jön ki amúgy, amit tervezel. nézd:

Ruha olcsón: 8-10.000

Ebéd olcsón: 5000Ft/fő étteremben

Gyűrű: változó

Fodrász-sminkes:mondjuk 5000 Ft

egy csokor virág: 5000 ft

A vőlegénynek ruha:

Szülőköszöntő csokor, virág, pezsgő, stb. még nem is számoltam hozzá. Nekünk fotósunk is lesz, hogy legyen egy szép emlékünk arról a napról.

A ruhaméretedet nem tudjuk megmondani, te ismered magad.

2012. márc. 30. 08:58
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

mire mondják azt hogy korai? Ha pár hónapos, akkor te érzed, ha éves, akkor tolj rájuk :)

Ja, és a legfőbb. Mindent úgy csinálj, ahogy ti szeretnétek, főleg ha TI álljátok.... ne hagyd magad!

2012. márc. 30. 09:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

T ekét különböző esküvőről beszélsz

- 2 tanús esküvő.A nevében is benne van,hogy itt nincs senki jelen,csak a menyasszony+vőlegény + 2 tanú,és az anyakönyvvezető hölgy aki összeadja az ifjú párt.

Utána pezsgő ivás a tanúkkal,a hölggyel,és ennyi.

- szűk családi esküvő.Ahol a szülők,testvérek,nagyszülők vannak jelen.Ma már ezt nem hozod ki 25 ezerből.

Előbb döntsd el,hogy melyiket akarod,és utána agyalj azon,hogy milyen ruha kell neked.

2012. márc. 30. 09:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:20 vagyok.

Egyébként a kérdésedre a válasz.Lehet titokban esküdni ha 2 tanús esküvőd van.Nekem is ilyen volt.

A család összes tagja csak utólag tudta meg.A rég nem látott rokonok sértődése nem érdekel,hiszen ha 10 év alatt egyszer nem csörögtek rám vagy egy képeslapot nem voltak képesek küldeni,akkor magasról nem érdekel,hogy ki duzzog és ki nem.A szülők tudomásul vették az okainkat,és ok nem sértődtek meg.Gratuláltak utólag is.

2012. márc. 30. 09:24
 5/14 anonim ***** válasza:
7%

Nem hangzik jól...

Ha a gyerekem/tesvérem nem hívna meg a szertartásra, nem vennék részt az ünneplésben sem (szolid ebéd).

Maga a szertartás (számomra) sokkal fontosabb lenne, mint a ruha meg a kaja. Kevesebbe kerülne csak szertartást tartani, mint vérig sérteni a rokonokat azzal, hogy nem engeded be őket az esküvődre.

Mi a gond azzal, hogy csak a szertartásra jönnek?

Mi a gond azzal, ha nem ebéd van, hanem állófogadás, egy pohár pezsgővel, szendvicsekkel és sütivel (amit házilag megcsinálsz)?

Nem a ruháról szól, hanem arról, hogy akik szeretnek, azokat nem zárod ki életed legfontosabb döntéséből.

Nekem az a véleményem, hogy akit kizársz a boldogságodból, ahhoz ne fordulj akkor se, amikor baj van.

Vagy úgy gondolod, hogy a család felesleges, és soha nem fogsz a segítségükre szorulni (akár csak egy vígasztaló szóra vagy tanácsra).......????

2012. márc. 30. 09:24
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

Mi is két tanús esküvőt terveztünk, igaz, más októl, mint ti.

Mi úgy találtuk ki, hogy titokban összeházasodunk 2 utcán összeszedett tanúval (természetesen nem helyben, ahol ismernek). Aztán később összehozunk egy másik esküvőt már a család jelenlétében. Megbeszéltük az anyakönyvvezetővel, Ő mondta, hogy akárhányszor összeadnak, de az Anyakönyvbe csak egyszer írhatsz be, de ilyenkor beleraknak egy pótlapot, hogy ezt ne vegyék észre a rokonok.

Végül nem lett belőle semmi, mert rájöttünk, hogy nem tudjuk megmagyarázni, hogyan oldottuk meg a problémánkat, ami miatt esküdnünk kellett, ha nem esküdtünk meg. Szóval lebuktunk volna. De elvileg lehetséges.

A másik felvetésed a szűk családi esküvő. Itt tényleg alákalkuláltál.

2 karikagyűrű olyan 60000 Ft körül van, plusz ruha, étterem, smink, haj (mégha nem is menyasszonyi, akkor sincs ingyen)

Persze megoldható ezüstgyűrűvel, otthoni kajálással, egyszerű csini ruhával is, de még ez is fölötte lenne az általad megszabott összegnek.

Miért akartok sietni az esküvővel? Jó azért megadni ennek a módját.

2012. márc. 30. 09:34
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát: maga a házasságkötésen nem vennének részt a szűk családi kör. (se a szüleimnek se a nagyszüleimnek nincs alkalomhoz illő ruhája)

Ha apukám főzne (8 fő elfér a lakásban) akkor kijönne max 25 ezerből. Az ebéd + valamilyen torta.

Karikagyűrűk megvannak.

Nézegettem ruhákat, a legolcsóbb ami tetszik 15 ezer ft. De láttam 25 ezerért is.

Smink és fodrász: a hajamból csak vágni kell, esetleg kiegyenesíteni. Sminknél meg nem alkalmi sminket kérnénk, hanem valami egyszerűbbet.

Vőlegénynek kölcsönruhája lenne. (Van egy barátnőm, ő kölcsönadná a menyasszonyi ruháját, de az túl nagy nekem, átvarratni meg nem akarjuk ezért nem fogadtuk el, pedig ingyen lenne)

Szülőköszöntő csokor nem lesz, mert a párom szülei nem élnek, és kínosnak érezném.

2 üveg pezsgő meg nem olyan hű de drága.

Az első évfordulónk környékére "terveztük".

Meglehet azt csinálni, hogy titokban megyek férjhez, és mondjuk csak 3 év múlva veszem fel a párom vezetéknevét?

Jó ötlet ez az állófogadásos dolog. Rajtunk kívűl 6 fő (esetleg a pót nagyszüleimet meghívnám mert őket szeretem nagyon!) bele is férne. De olyan rokonokat akiket nem szeretek, akik nem tudják felemelni a telefont, a páromat nem ismerik (nem is akarják megismerni) azokat nem szeretném meghívni.

A többi rokonnal meg az a gond, hogy messze laknak. Vagyis elkéne szállásolni őket. 1-2 fő még oké, na de 11. :(

2012. márc. 30. 09:56
 8/14 A kérdező kommentje:

Így végiggondolva az egészet, nem túl megvalósítható amire gondoltam. :/

De még van idő gondolkozni rajta.

2012. márc. 30. 09:57
 9/14 anonim ***** válasza:
51%

6-os vagyok.

Tehát te úgy gondolod, hogy a család tud róla, de nem lesznek jelen a szertartáson, csak esztek egyet utána? Hát ez tuti nem fog menni. Ebből nagy sértődés lenne, jegyzem meg, jogosan.

Mi az, hogy nincs alkalomhoz illő ruhája? Ez nem az Operabál. Farmernadrág, ing jó a férfiaknak, a nőknek sem kell nagyon kiöltözni.

Írtam neked, hogy mi végül beavattuk a családot. Mindenki eljött az esküvőre, 23 fő a szűk család.

Nem öltöztek ki, nem mentek fodrászhoz, kozmetikushoz. mi kértük így, mert mi sem csináltunk nagy ügyet belőle. A férjemen világos vászonnadrág volt inggel, rajtam hosszú, szűk bézs szoknya és egy top. Így is szép volt.

2012. márc. 30. 10:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Kijön 20-25 ezerből, ha nem a ruha a fontos, hanem maga az esküvő. Az anyakönyvvezető farmerben is összead.
2012. márc. 30. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!