Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyetemi évek alatt házasodókhoz mit szólnak a rokonok, barátok?
Egyik kedves csoporttársam utolsó előtti évünkben terhes lett. Emlékszem mindenki suttogta a csoportban (30 pletykás nő.. :))...de rákérdezni nem mertünk, csak figyeltük, hogy mindig a pocija elé teszi a kezét, ha pl. szűk helyen megy át. :)
De mikor bevallotta mindenki úgy tett, mintha nem tudná aztán felnevettünk, hogy már rég képben vagyunk. Mi nagyon örültünk nekik, és a szülők is támogatták őket.
Ők már együtt éltek egy ideje, a srác dolgozott is. Aztán utolsó év második félévében egy vizsga előtt az ETR-ben (ott kell vizsgákat felvenni a neten) megláttuk, hogy már nem a lányos nevén van fent a csoporttársunk. Nagyon örültünk, aztán a vizsgára várva a teremben felállt és elújságolta nekünk. annyira boldog volt... :)
Szerintem egy ilyen esküvőnek mindenki örül!
23N
Mi idén házasodunk, én még főiskolára járok, a vőlegényem már dolgozik két éve. A közeli család támogat minket, a rokonok nagy része sem mondja azt, hogy ne tegyük, de van olyan nagynéni, aki szerint korai. A barátok az én részemről maximálisan támogatnak minket (hát ugye lányok, ők romantikusabb fajták), de a vőlegény barátai és kollégái szerint nem jó ötlet (ők majdnem mind férfiak), páran még lebeszélni is le akarták. A főiskolai hallgatók közül a legtöbb szerint hülyeség, és nem buliztam eleget, nem pasiztam eleget, stb. A szemembe persze nem merik mondani, de a fülembe jutott azért. A tanárokkal is jó a viszonyom, vannak akik az első perctől kezdve úgy örülnek, mintha a saját esküvőjüket jelentettem volna be, nagyon drukkolnak nekünk mindenben, mondjuk ők ismerik a vőlegényemet is, de vannak olyan oktatók is, akik megmondták kerek-perec, hogy szerintük korai, és ráérnénk vele, de sok boldogságot kívántak.
Nah de a lényeg, hogy minket senki véleménye nem érdekel. Mi döntöttünk, felnőttek vagyunk, a mi pénzünkből lesz az esküvő, így még szülőlehúzásnak sem tűnhet. Meghallgatunk mindenkit, de eltántorítani nem tudnak minket. Néha visszakérdeznék nagyon szívesen, főleg a tanárok esetében (mivel tudom, hogy a nagyrészük 25 éves kor alatt házasodott), hogy azért van annyira ellene, mert megbánta, de nem vagyok bunkó, és nem fogok senkit rám haragítani csak azért, mert más a véleménye. Emberek vagyunk, persze, hogy nem mindenkinek tetszik a döntésünk. De majd megbékélnek vele. Ha meg nem, az sem nagyon befolyásolja a mi életünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!