Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen nászajándékokat kaptatok/vettetek?
Minden egyes esküvőn, ahol eddig megfordultunk, pénzt vittünk. Mindig megkérdezzük, hogy mit szeretnének a párok, ha személyesen kapjuk meg a meghívót. Ha pedig postán, akkor általában eddig benne volt a meghívóban a nászajándék kérés.
Összegben: 50-60 ezer forint szokott lenni 1 esküvő. Szerencsére egy évben általában 1-en veszünk részt.
Egyszer volt, hogy kaptunk nászajándék listát is. Durva dolgok voltak rajta, nem szégyenkezett az ifjú pár..
Volt rajta autótól kezdve porcelánkészletig minden.
Bár ott az esküvő is 5-6 millába került és hááát ... a menyasszony családjában sosem fogy ki a pénztárca...
Mi ott is pénzt adtunk, egészen pontosan 40ezer forintot. Úgy tudom, hogy azt hozzárakták az autó költségéhez, amit a fiú keresztapjától kaptak. Gondolom tankoltak belőle...
Mi esküvőnkön pedig szinte kivétel nélkül pénzt kaptunk mindenkitől. Kivéve persze az idősebb rokonok, akik még a régi hagyomány szerint ágyneműt, párnát és pólyát (gyermekáldáshoz) hoztak.
Amikor megkaptuk a meghívót, 8 hónapos terhes voltam és 10 hetes volt a baba az esküvőn. Sem energiám sem lehetőségem nem volt ajándékot venni. De nem is kellett. A pár még a szülőknél él így pénzt kértek. Vagyunk olyan jóban, hogy megkérdeztük mikor megkaptuk a meghívót.
Mi jövő nyárra tervezzük az esküvőt. Ha valaki megkérdezi, pénzt fogunk kérni, ha nem, örülünk az ajándéknak :-)))
Pénzt kaptunk, és mi is azt viszünk. Akárki akármit mond, egy ifjú pár általában annak örül a legjobban egy lagzin :)
Ehhez hozzátartozik, hogy ha nem vagytok ott az esküvőn, csak mondjuk attól függetlenül megajándékoznátok a párt (mondjuk kéttanús esküvő volt csak és nem ti voltatok a tanúk), akkor lehet valami tárgyit is, mi ilyet adtunk olyan párnak, aki az esketésre nem hívott meg, csak utána vacsorára. Mert adni akkor is illik, de ezesetben a pénzt nem tartom megfelelőnek.
Tavaly a szüleim voltak egy esküvőn ott azt kérte az pár, hogy olyan dolgokkal ajándékozzák meg őket amelyre már családként nem nagyon költhetnek majd.
Anyukám két garnitúra valódi selyem ágyneműhuzatot vett neki, a neten rendelte.
Meseszép volt, díszdobozba, ahogyan filmekbe látjuk,csak ámultunk mikor kibontottuk a postai csomagolást.
Mondtam anyunak, én is felírom majd a nászajándék listámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!