Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hazudnátok ilyenben a szüleiteknek?
Összeházasodunk párommal, mindkét család szeretné ha lenne szerződés. Mi ketten viszont nem.
Az én szüleim a lakás miatt ragaszkodnak hozzá, mivel én örököltem és a szüleim és a saját megtakarításomból újítottuk fel.
Az ő szülei pedig azért, mert ő keres jobban.
Ti hazudnátok azt, hogy megkötöttétek?
Ez valóban fontosabb kérdés, mint a ruha.
De a ti döntésetek.
Nem a kérdésre válaszolva: de világosítsd fel a szülőket, hogy az örökölt lakás nem megy át közös tulajdonba, emiatt nem kell aggódni, ugyanúgy pl. az a lakás sem, amit pl. te veszel, akkor sem, ha a szülők adták rá a pénzt. A felújításról pedig (egy esetleges válás esetére) rakd el a számlákat, banki átutalás igazolásokat stb.)
"Az ő szülei pedig azért, mert ő keres jobban."
Ha konkrétan a szerződésbe nem írjátok bele, hogy neked egy esetleges válás esetén mennyi jut az ő keresetéből/semmire nem tartasz igényt, akkor nem ér sokat, vagyonmegosztásnál a bíróság rengeteg tényt vesz figyelembe.
A szerződést egyébként is felülbírálhatja a bírói mérlegelési jogkörében.
Egy jogász
miért nem szerződtök, ha úgyis szeretitek egymást és úgy is örökre együtt lesztek???
nincs súlya sem.
tényleg az én párom, így esküvő előtt nagyon sokmindent átbeszélt vele, hogy kinek mi hogy lenne jó.
és az alapok lefektetése, és minden féle egyetértés jelenti, hogy valóban érett aggyal és megfontolva lépnek a felek a házasságba, nem attól félve, hogy egy szerződéssel a majdani válást írják alá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!