Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hazudnátok ilyenben a szüleiteknek?
Összeházasodunk párommal, mindkét család szeretné ha lenne szerződés. Mi ketten viszont nem.
Az én szüleim a lakás miatt ragaszkodnak hozzá, mivel én örököltem és a szüleim és a saját megtakarításomból újítottuk fel.
Az ő szülei pedig azért, mert ő keres jobban.
Ti hazudnátok azt, hogy megkötöttétek?
nem.
deha nem akarnám,megmondanám,hogy nem kötök és kész.
Egyébként a szüleidet megnyugtathatod, a házasság előtt szerzett és az örököltek soha nemv oltak a házassági vagyonközösség részei.
A mi szüleink is akarták,hogy kössünk,de semmi értelmes oka nem volt,mivel össz 2 millióról volt szó,ami párom megtakaritása.
Igy a szülők úgy tudják,van szerződésünk.
Mi mg tudjuk hogy felesleges.
Én mint házas ember azt javaslom, ne legyetek ostobák.
Mi is kötöttünk szerződést.
A szüleiteknek van igaza.
Itt most nem a bizalomról van szó, hanem hogy mi lesz 5-10-15 év múlva. Feleségem bátyja házassága 14 év után ment tönkre, még egy mosógépen is megy a veszekedés, plusz a családi házon. Nem akarhatsz magadnak évekig húzódó idegeskedést, perpatvart emiatt, ha mégis bekövetkezne.
Nem hazudnék, megkötném.
Különösebben- amíg jól megvagytok, és legyetek is 100 évig- nem fog zavarni a fiókban, ha 20 év múlva "lejtőn lennétek", nem lesz baj, hogy van.
Egyébként a házasság előtt szerzett vagyon különvagyon.
A szülői oldalról megértem, hogy ha nagy is a szerelem, nem a gyermekünk párjának teremtjük meg a jövőjét.Nincs ezen semmi kivetnivaló, manapság elég sok kellemetlen szituáció megelőzhető ezzel.
3-as: pontosan, nem a bizalomról van szó. Hanem arról, hogy mind a kettőnket taszít ez a dolog. Ez van. Ha a jövendő férjem akarná, természetesen belemennék. De mivel mi leültünk, megbeszéltük, eldöntöttük, úgy gondolom, a szüleinknek nincs joga "rákényszeríteni" minket.
Amúgy pedig nem ez volt a kérdés; arra nem válaszoltál....
Nem a kérdésre válaszoltam, mert nem is értem, miért kellene hazudni a szülőknek. Ha nem kötitek meg, mondjátok el. Hazudni gyerekes dolog, itt pedig azért nem a legóról van szó.
Egyébként is az értelmesebb szülő megnézi, elolvassa a szerződést, tehát nem hiszem, hogy ezzel lehetne csalni.
Már párszor megmondtuk, de mindig újra és újra felhozzák a témát és már nagyon idegesítő. Ezért gondoltuk, hogy így lezárjuk a témát.
Na mindegy, akkor hallgatjuk még kicsit. Csak hát jobb lenne a "meg van már a ruhád?" kérdés, mint minden alkalommal ez :-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!