Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek is volt olyan pillanat az esküvőszervezés alatt, mikor már pokolba kívántátok az egészet?
Egyre jobban kezd stresszelni a dolog. Mindenkinek megfelelni, ismeretlen rokonokat meghívni. A legnagyobb vita meg a vallási dolgokból van. Mi egyáltalán nem akartunk egyházi szertartást, de szülői unszolás miatt egyszerűen muszáj volt, a családom vallásos. Mivel a vőlegényem meg katólikus, akkor nála is felébredtek, hogy márpedig ha református lesz, akkor katolikus is legyen. Ebbe is belementünk. Aztán már nagy veszekedés apámmal, mert ragaszkodik ahhoz, hogy a lelkész mondjon egy imát a vacsora előtt, ami nélam már tényleg kiverte a biztosítékot. Azt mondta, ha nem így lesz el se jön(Persze nem gondolja komolyan) Egyáltalán nem vagyok vallásos, most mások miatt mégis 2 egyházi esküvőm lesz a nagy napon, ráadásul még vacsora előtt is imádkozzunk minden fogásnál. Nekem ez már sok! Akkor persze ez nem tetszik, az nem tetszik, miért nem lesz együttes, miért nem akarunk mulatós zenét, hívjuk meg azt a rokont aki amióta csak eszemet tudom állandóan csak kritizált és bántott, csak mert rokon. Ne legyen dekoltált ruhám, mert nem illik. Stb, stb
Lassan már ott tartok, hogy bánom, hogy nem mentünk el kettesben és házasodunk össze úgy, hogy senki ne is tudjon róla.
Nálatok is volt ilyen?
Így jár az, aki hagyja magát befolyásolni. Nem tudom mennyire vagy fiatal, úgy vélem igen, vagy még nincs kiforrva az személyiséged. Még ha lelkész is a testvéred, az nem te vagy, ő nem te vagy. Mindent úgy kellett volna csinálnotok, ahogy nektek megfelelő. Ha pedig ismeritek a rokonságot, hogy mindenbe beleszólnak, akkor nem beavatni őket. Csak az beszéljen egy kritizáló rokonságnak az esküvő részleteiről, aki kellően erős egyéniség.
Eső után köpönyeg.
Megértem, hogy kikészültél. Ahelyett, hogy csupa öröm lennél és boldogság, hallgathatod a b@szogatást hogy így meg úgy. :( Én emiatt nagyon örülök, hogy 9000km-re lesz az esküvőm, nem kell senkinek megfelelni, csak magunknak. :) Ott leszünk mi, meg a két tanú, aztán fel is út, le is út. A rá szánt pénzből pedig megyünk Tokióba nászútra. Szüleim teljesen paffok, ahogy kb. minden rokonom, és erősködnek, hogy de legyen itt, meg ilyen ruha meg olyan ünnepség meg anyámkínja. NEM, KÖSZÖNÖM!
Próbálj Te is határozott lenni. Még nem késő lemondani az egyházi parádét, és megbeszélni a szülőkkel. Ne úgy menj már az esküvődre, mint a fogorvoshoz, hogy "jajj csak legyünk túl rajta mielőbb" :(
Szinte végig idegbeteg voltam, miután elmondtuk a családnak.
Szándékozom 10-20 év múlva egy újabb, de már stresszmentes, és gyönyörű esküvőt tartani! :)
Nem, ilyen szinten nem volt, vagyis pontosabban nem ezért. Nálunk is mondogatták az egyházi esküvőt, de megmondtuk, hogy nem gyakoroljuk a vallásunkat, sőt! Ha felteszik a kérdést, hogy hiszek-e Istenben, még arra se tudnék határozott igennel válaszolni. Akkor minek menjek templomba, hiszen képmutatás az egész?! Megértették, felfogták, bár mondták egy darabig a magukét.
A dolog egyébként egyszerű, nektek kell bejelentkezni, más nem teheti meg helyettetek. Innentől fogva nem kell bejelentkezni és kész.
Én a szervezés részleteiben vesztem el, 2x voltam úgy, hogy bárcsak már ott tartanánk a nagy napon és minden le lenne szervezve és csak megélni kelljen.
én is így vagyok, mint te kérdező. mi nem akarunk lagzit, szüleimnek meg ez kb létkérdés. szörnyűek :D eleinte fel voltam háborodva rajta, hogy mit művelnek. de már belenyugodtam. és nem azért, mert gyengék, vagy önállótlanok vagyunk. hanem azért, mert látom rajtuk, hogy mennyire odavannak a dologért, és hogy ez nekik mennyire fontos. megtehetnénk, hogy elmegyünk két tanúval (jobban is szeretném) de nem akarom őket kihagyni belőle, mert szeretem őket, hiába sz.rnak most a véleményünkre :) 20on x évig úgyis csak azt lesték :D
amúgy azt vettem észre, hogy az esküvő valami furcsa, párhuzamos univerzumba repíti az embereket :D most komolyan. csomóan bediliznek, és kifordulnak önmagukból a szervezés idején. spórolósok is két kézzel szórják a pénzt, sok menyasszony hisztigép lesz, szörnyű :D
minket ez nem kapott el, sajnos a szüleimet igen. legyen ennyi örömük, engem már nem érdekel, és szerintem ez az egy módja van, hogy ép ésszel ússzam meg a dolgot.
Le lettem pontozva....miért? Mert idióta a családom? Köszke!
Amúgy megnyugodhattok, azt az esküvőt is a jelenlegi férjemmel szeretném megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!