Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Képes lesz a családom életem legszomorúbb napjává tenni az esküvőmet? Kérlek szépen adjatok tanácsot!
Hívjál meg szépen mindenkit, aki eljön eljön, aki nem az otthon marad! Hidd el, aki úgy dönt és veszi a fáradságot hogy ott lesz az jól fogja magát érezni és nem csinál balhét. A szüleid nagyon önző emberek, ha a lányuk esküvőjén is azt nézik, hogy nekik mi a jó. Te nézd viszont azt, hogy Neked mi a jó!
Ha leültök higgadtan megbeszélni ezeket, talán minden jóra fordul.
Úgy érzem édesanyád ezzel a makacskodással azt akarja elérni hogy sarokba szorítson és mindenáron azt tedd amit ő akar, vagyis hogy csak ők legyenek meghívva ketten, a teljes rokonság kizárásával.
Ez számomra elfogadhatatlan és felfoghatatlan hogyan lehet ennyire egoista, ennyire önfejű hogy ezt az acsarkodást nem képes felfüggeszteni arra az egy napra, vagy úgy egyáltalán. Rövid az élet ahhoz hogy gyűlölködjünk, pláne a saját családunkkal!
Küldd szét a meghívókat, természetesen az egész családod körében. A nagyszüleid sem érdemelnék meg hogy a szüleid butasága miatt kimaradjanak az unokájuk esküvőjéről!
Anyukáddal pedig közölném a helyedben hogy így döntöttél, meghívtál mindenkit, rajta áll és édesapádon, hogy ott akarnak e lenni a nagy napon, és hogy apud az oltár elé kísér-e.
Tudom hogy nagyon nehéz, azt is tudom lehet hogy csalódni fogsz nagyon a szüleidben. Mégis nincs jobb megoldás, mert nem engedhetsz folyton a szüleid zsarnokoskodásainak, hiába is szereted őket nagyon. Így megadod nekik a választás lehetőségét hogy elmennek-e vagy sem. De a többi családtagodat nem szép dolog kihagyni 2 ember őrült hóbortja miatt.
Saját példa: amikor házasodtam a szüleim viszonya eléggé megromlott, édesapám félrelépése miatt. Emiatt én is nagyon haragudtam rá és az egész család. Veszekedtem is vele nem is keveset. Sokáig úgy volt hogy hiába hívtam meg, nem akart jönni mert nem akart a család szeme elé kerülni. Végül mégiscsak ott volt. Annyira jó hangulat kerekedett hogy énekelt és szorongatta egymást mindenki, na jó a hangulatról gondoskodtak azért a pincérek és a sok whisky, pálinka, bor stb. is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!