Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tudtok olyan templomot mondani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudtok olyan templomot mondani, ahol biztosan összeadnak minket úgy, hogy egyikünk nincs megkeresztelve?

Figyelt kérdés

A párom római katolikus (legalábbis így keresztelték, a vallást nem gyakorolja).

Nagyon szeretne templomi esküvőt, de én ezért nem szeretnék keresztelkedni.

Úgy tudom, vannak templomok, ahol így is összeadnak, és vannak, ahol nem.

Elég sok templom van budapesten, amúgy is nehéz választani, és nincs időm mindegyiket körbejárni :)

Tehát valaki tudna olyat, ahol nem kötnek ebbe bele?

2012. febr. 16. 13:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Na igen de az esküvőt Bp-re szervezik
2012. febr. 16. 17:20
 12/17 A kérdező kommentje:

Igazából én sem értem, miért ragaszkodik ehhez a párom hacsak nem azért, mert a családjában ez a szokás, bár egyikük sem hívõ.

Én biztosan hülyén érzem majd magam habos ruhában, pláne hogy a rövid piros hajammal úgy fogok kinézni mint maga az ördög :)

Talán nem túl vidéken még bevállaljuk, de csak ezért keresztelkedni nagyobb képmutatás lenne, mint hogy odatolom a pogány képem :)

2012. febr. 16. 17:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap kérdeztem pont meg egy katolikus papot. Természetesen összead azt mondta. Püspöki kérvény kell... Azt mondta ha valaki nem akar megkeresztelkedni az ne tegye meg semmiképpen az esküvő miatt. Így is természetesen összead ha az egyik fél katolikus.
2012. febr. 18. 12:52
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Ha egyikötök nincs megkeresztelve, a másikotok pedig nem gyakorolja a vallást, akkor felesleges csak azért templomban esküdni, mert az olyan szép...

Egyébként Téged is megkeresztelnek, csak előtte egy évet kell oktatásra járnod.

Biztos, hogy találtok olyan templomot, ahol összednak így is, de az szerintem az ottani papot-lekészt, és az eégsz templomot is minősítni. Bár manapság mindenki (még az egyház is) pénzből él.

2012. febr. 21. 08:28
 15/17 A kérdező kommentje:

13. válaszoló, megkérdezhetem, hol találhatom meg azt a papot? :)

Köszönöm a válaszokat egyébként.

A pécsi Bazilikában összeadnak mindenképpen, ha kell, felpakolom az egész násznépet a volánra :D

Nekem nem lenne annyira fontos, a páromnak viszont igen.

Lehet hogy a vallást nem gyakorolja, de hisz Istenben, és borzasztó nagy vonzalmat érez a nagy templomok iránt :)

2012. febr. 22. 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:

hát igen a vidék....

Engem megkereszteltek 3 évesen, úgy, hogy úgyis én is ottleszek az unokahúgomén, a szüleim nem is voltak jelen (előtte nap jött öcsémmel haza édesanyám a kórházból)

Öcsémet is szerették volna megkeresztelni r. katolikusnak, erre a pap (ugyanaz) azt mondta nekik, hogy házasodjanak előbb össze templomban (csak polgárijuk van), anyukám, mivel református, keresztelkedjen át, menjenek oktatásra, hogy a megfelelő nevelést tudják öcsémnek biztosítani, és fizessenek be 5 év egyházadót....ez volt '93-ban..Persze öcsém azóta sincs megkeresztelve, mivel anyagilag ez nem fért bele a keretbe, később pedig úgy gondolták ha tesóm szeretné akkor meglesz. Még egyszer amikor 12 körül volt akadékoskodtak (mert szerette volna).....

Tehát kicsit helyenként bonyolult ez,

azóta azt mondja, hogy nem a papon múlik, hogy Isten hogy vélekedik róla.....szerintem sem, így nem is járok templomba....

hozzáteszem remélem nekünk nem lesz akadály a templomi eskünek, mert szeretném, mert a papokkal való rossz tapasztalatom miatt nem járok templomba

2012. márc. 3. 08:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Itt van az a templom:

[link]

2012. márc. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!